Wednesday, December 31, 2014




ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 3


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  ΣΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΥΝΙΣΜΟΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ, ΓΕΛΙΟ

ΣΤΟ ΕΞΟΧΟ «ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ»




Η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3, συνεχίζοντας το γιορταστικό της πρόγραμμα, προβάλλει την ίδια εβδομάδα και δεύτερη γιορταστική κωμωδία- σάτιρα του «ψυχρού» πολέμου, στα πλαίσια του μεγάλου αφιερώματος Αυτός ήταν ο «ψυχρός» πόλεμος.

Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στις 21:00 στον Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) με δωρεάν είσοδο, την ευγενική παροχή της αίθουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Κέντρο Πολιτισμού και την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργανωτική βοήθεια του ΚΕΜΕΣ παρουσιάζει το Ένα δύο τρία (One, two three, ΗΠΑ, 1961, ασπρόμαυρο, διάρκεια 111’ ), θεατρικό έργο και σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ. Παίζουν Τζέιμς Κάγκνεϊ, Χορστ Μπούχολτς, Πάμελα Τίφιν.

Το φιλμ θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη κριτική παρουσίαση αυτού του αριστουργήματος, που έγραψε ειδικά για την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3 ο διακεκριμένος κριτικός κινηματογράφου Νίνος Φένεκ Μικελίδης.

Στο Δυτικό Βερολίνο δημιουργείται ένα εργοστάσιο Κόκα Κόλα. Η φιλοδοξία κάποιου τύπου είναι να φτιάξει ένα τέτοιο εργοστάσιο και στο Ανατολικό Βερολίνο. Ακολουθούν εξελίξεις, ανατροπές, κωμικά,  εκβιασμοί. Καταλήγουμε σε μια ντελιριακή υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και ταυτόχρονα σε σκληρή και «μαύρη» σάτιρα της αντικουμμουνιστικής υστερίας. 

Το κείμενο που θα διανεμηθεί είναι το ακόλουθο:

«Χρόνια μετά τις μεγάλες επιτυχίες του, ο Μπίλι Γουάιλντερ εξομολογήθηκε πως ο μόνος λόγος που τον έκανε να στραφεί στη σκηνοθεσία ήταν για να προστατέψει τα σενάριά του. Μπορεί η σκηνοθεσία του να έχει συχνά μια φαινομενικά πεζή (ή λιτή) γραφή, πίσω της όμως κρύβεται το πνεύμα ενός ιδιοφυούς δημιουργού. Πέρα από τα καλοφτιαγμένα σενάρια, με σπιρτόζικους, διανθισμένους με ανατρεπτικό (μαύρο) χιούμορ, διαλόγους (γραμμένους συχνά με τον τακτικό του συνεργάτη Ι.Α.Λ. Ντάιαμοντ), η πάντοτε εύστοχη προσέγγισή του, οι καλοστημένες με ευρηματικότητα σκηνές (με αρκετές να χαράσσονται στη μνήμη), η καθοδήγηση των ηθοποιών (σε όλες τις ταινίες του οι ερμηνείες είναι άψογες), δείχνουν πως ο Γουάιλντερ παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του αμερικανικού κινηματογράφου.  
Το κύριο χαρακτηριστικό στο έργο του είναι η κριτική, συχνά με δόση κυνισμού, ματιά του πάνω στην αμερικανική κοινωνία (στην επιμονή των ηρώων και ηρωίδων του να πετύχουν με κάθε μέσο, χωρίς ηθικούς δεσμούς), ματιά πάνω στη διαφθορά  που επεκτείνεται σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας και συχνά δίνεται με μια ασυγκράτητη επίθεση ενάντια στους θεσμούς (παράδειγμα το Χόλιγουντ στη «Λεωφόρο της Δύσεως»), αλλά και στην ίδια την κοινωνία (βλέπε «Με διπλή ταυτότητα»), από την οποία δεν γλιτώνει ούτε ο ρόλος της γυναίκας (με πολλούς να κατηγορούν τον Γουάιλντερ για μισογυνισμό).
Η επιθετικότητα αυτή συνεχίζεται και στην κωμωδία «Ένα, δύο, τρία», γυρισμένη στο Δυτικό Βερολίνο στη χειρότερη περίοδο του ψυχρού πολέμου, εκείνη του στησίματος του «τείχους της ντροπής», αλλά και του τρόμου ενός πυρηνικού πολέμου (η κρίση με τους σοβιετικούς πυραύλους στην Κούβα δεν απείχε και πολύ). Την εποχή της πρώτης της εμφάνισης, η αριστερή κριτική αντιμετώπισε την ταινία αρνητικά, θεωρώντας την αντικομουνιστική. Αν όμως εμβάθυνε, θα ανακάλυπτε κάτι που σήμερα είναι πασιφανές. Η ταινία πάνω απ’ όλα σατιρίζει τον αμερικανικό πολιτιστικό ιμπεριαλισμό. Με αφορμή τη δημιουργία ενός εργοστασίου για παραγωγή στο Βερολίνο της Κόκα-Κόλα (το «πολιτιστικό» προϊόν που εξάγει η Αμερική), η ιστορία (γραμμένη με ξεχωριστή έμπνευση από Γουάιλντερ και Ντάιαμοντ) και το όνειρο του μεγαλομανή διευθυντή της (πρόσωπο γελοίο που ερμηνεύει με ξεχωριστό μπρίο ο Τζέιμς Κάγκνεϊ), που φιλοδοξεί  να φτιάξει ένα αντίστοιχο εργοστάσιο και στην κομουνιστική πλευρά, χρησιμεύουν στο σκηνοθέτη για να κάνει μια καυστική πολιτική σάτιρα από τα πυρά της οποίας δεν γλιτώνει κανείς: από τον γελοίο καπιταλιστή διευθυντή (Κακός Αμερικανός) και τον τραπεζίτη και υποψήφιο γαμπρό του, ως και τον σοσιαλιστή Ανατολικογερμανό «χίπη» ταξιτζή – ερωτευμένο με την κόρη του μεγαλομανή εργοστασιάρχη - που οι Αμερικανοί θέλουν να μετατρέψουν σε υπόδειγμα Αμερικανού επιχειρηματία.
Χρησιμοποιώντας γρήγορο ρυθμό, ο Γουάιλντερ καταφέρνει να ισορροπήσει το λεκτικό, συχνά μαύρο, χιούμορ (η ταινία περιέχει μερικές πολύ απολαυστικές ατάκες) με την εικαστική ομορφιά των πλάνων του και να δημιουργήσει σκηνές που μένουν αξέχαστες, όπως εκείνες στη νεκρή ζώνη γύρω από τη μισοερειπωμένη Πότσνταμε Πλατζ (όπου σήμερα στεγάζεται το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου). Ένα από τα καλύτερα δείγματα των ταινιών για τον ψυχρό πόλεμο, που δεν έχει χάσει τίποτα από τη φρεσκάδα και τη δύναμή του».
                                                                                                                          


ΔΩΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ «ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ»

Εκτός των άλλων, 12 λόγοι για να μην χάσετε το αριστούργημα του Μπίλι Γουάιλντερ είναι:

Το εκπληκτικό σενάριό του, διασκευή θεατρικού έργου
Για τους φοβερούς ρόλους με τον παλαίμαχο Τζέιμς Κάγκνεϊ να ξεχωρίζει.
Για την αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Μπίλι Γουάιλντερ, που υπερβαίνει το κινηματογραφημένο θέατρο.
Για την έξοχη, «μαύρη» σάτιρα σχετικά με την αντικομμουνιστική υστερία.
Γιατί τη χρονιά που γυρίζεται η ταινία αθροίζονται πολλά δεδομένα: Χτίζεται το τείχος του αίσχους στο Βερολίνο, η ανθρωπότητα απειλείται από πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Για τον ντελιριακό, σκηνοθετικό ρυθμό
Για την ανάδειξη των δεδομένων των ελεύθερων αγορών
Για τον επιχειρηματικό κυνισμό
Για τη διαδικασία με την οποία παρατηρούμε πώς κινείται το χρήμα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται.
Για την .όμορφη, λειτουργική φωτογραφία
Γιατί το φιλμ αποτελεί εύστοχο ντοκουμέντο εποχής.
Επίσης 55 χρόνια από τότε που γυρίστηκε η ταινία παραμένει διαχρονική και επίκαιρη.


Υ.Γ. Η επόμενη ταινία είναι το  αριστουργηματικό, πολιτικό θρίλερ  Επτά ημέρες του Μαΐου του Τζον Φρανκεχάιμερ.

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο STAR FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στα χέρια των εργαζομένων, πέρασε εκτός από τον ενημερωτικού, Flash και μια σειρά άλλων ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι μεταδίδουν μουσική. Πρόκειται για τους σταθμούς του νομού Αττικής, Best,  Nitro, Ξένιος και  το Star FM του νομού Θεσσαλονικής. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από την υφυπουργό Επικρατείας, Σοφία Βούλτεψη, μετά την απόσυρση της τροπολογίας που έδινε το δικαίωμα της χορήγησης στο ΕΣΡ.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ



Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα τις τελευταίες μέρες. 
Προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τη χιονόπτωση και τον παγετό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε τέσσερις αλατιέρες και πέντε υδροφόρα οχήματα με θαλασσινό νερό. Παράλληλα, έθεσε στη διάθεση των δημοτών 2.500 σάκους των 15 κιλών με αλάτι αποχιονισμού σε 50 προεπιλεγμένα σημεία μέσα σε μεταλλικά πλαίσια, κυρίως στις περιοχές του δήμου που πλήττονται πιο άμεσα από συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων, δηλαδή στην Άνω Πόλη, τις 40 Εκκλησιές, την Άνω Τούμπα και την Τριανδρία. Τα 50 αυτά μεταλλικά πλαίσια ανατροφοδοτούνται ανελλιπώς για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών. Ήδη, εξάλλου, οι υπηρεσίες είχαν προνοήσει να εφοδιάσουν με αλάτι όλα τα νοσοκομεία, καθώς επίσης εκκλησίες, σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ, ενώ συνέδραμαν τον οργανισμό σε περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα κώλυμα στη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Για την ασφάλεια των επιβατών, εξάλλου, οι υπηρεσίες έριξαν αλάτι και στις στάσεις του ΟΑΣΘ.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και εθελοντικές ομάδες.

Marks & Spencer Food: Μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης!


Marks & Spencer Food: Μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης!
Έχοντας ήδη αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές χάρη στην άριστη ποιότητα, το εκλεπτυσμένο design των συσκευασιών & την ιδιαιτερότητα των γεύσεων, τα Marks & Spencer υποδέχονται τα δυο ολοκαίνουργια καταστήματα σε Βριλήσσια και Γλυφάδα! Σε αυτά εκτός των άλλων θα βιώσετε μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης με μοναδικής ποιότητας προϊόντα!
Μέσα στον ολοκαίνουργιο κατάλογο Marks & Spencer Food 2014-2015, θα βρείτε τα πιο νόστιμα βρετανικά προϊόντα που έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια καταναλωτές. Η μεγάλη ποικιλία των M&S Food, από γλυκά &αλμυρά snacks καιολοκληρωμένα κατεψυγμένα γεύματα (frozen food) έως χυμούς, αναψυκτικά και πολυβραβευμένες ετικέτες κρασιών υπόσχονται να κάνουν την ημέρα σας πιο «γευστική» από ποτέ!

It's breakfast time
Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα απολαυστικό πρωινό, συνδυάζοντας το διάσημο gingerbreadμε μαρμελάδα τεσσάρων φρούτων ή με μέλι από άγρια λουλούδια. Συνοδεύστε με χυμό από cranberry&raspberry, δίνοντας έτσι μια «εξωτική» γεύση στην ημέρα σας και παίρνοντας παράλληλα τις απαραίτητες βιταμίνες για ένα ξεκίνημα γεμάτο ενέργεια.
Ένα παγωμένο πράσινο τσάι με μέντα και λεμόνι θα σας κρατήσει δροσερούς την ώρα του δεκατιανού, ενώ για εσάς που προσέχετε την διατροφή σας, η ποικιλία οργανικών τσαγιών χωρίς ζάχαρη θα σαςενθουσιάσει!
Spoil me with a lunch
Για την ώρα του lunchbreak, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ελαφρύ γεύμα. Φτιάξτε τη σαλάτα σας και προσθέστε τόνο, μοσχάρι, κοτόπουλο ή καβουρόψυχα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μέσα κομμάτια από ψημένη τορτίγια, να «πασπαλίσετε» τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια και να ανακατέψετε με πολτό μπαλσάμικου ξυδιού (Fig& Balsamic Vinegar chutney). Συνοδεύστε με ένα φρουτώδες Sparkling Red Cherry αναψυκτικό ή μια μπύρα εισαγωγής από τη Γαλλία και το Βέλγιο.
Dinner for two
Το βράδυ ετοιμάστε ένα ρομαντικό δείπνομόνο για δύο επιλέγοντας από τις εκλεκτές ποικιλίεςζυμαρικών, με αλλά και χωρίς σιτάρι, και γαρνίρετε με πουρέ κόκκινης σάλτσας και βασιλικό δημιουργώντας έτσι την τέλεια ναπολιτέν. Απαραίτητο συνοδευτικό, ένα κρασί με «γεμάτη» γεύση&μεθυστικό άρωμα. Επιλέξτε την αγαπημένη σας ποικιλία ανάμεσα από τις πολυβραβευμένες ετικέτες των M&S Food για να συνοδεύεστε τη βραδιά.
Για τους λάτρεις των γλυκών, οι σοκολάτες με ξηρούς καρπούς &φρούτα αλλάκαι τα ζαχαρωτά και οι καραμέλες θα γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας, ενώ τα Σαββατοκύριακα σάς θα γεμίσουν έμπνευση και δημιουργία, αφού τα έτοιμα μείγματα για cakesκαι muffinsπαρέα με τα «διαβολικά» fudges & icings θα κάνουν την ζαχαροπλαστική «παιχνίδι»!
Επισκεφθείτε τα καταστήματα M&S Food και «ερωτευτείτε» τις υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές των Marks & Spencer!

Info
Στο M & S flag ship store (Ερμού 33-35, 6ο όροφος)
Στο M&S Food στη Γλυφάδα (Λεωφ. Βουλιαγμένης 85)
Στο M&S Food στα Βριλήσσια (Λεωφ. Πεντέλης 23)
Στο M&S Food Hall στη Γλυφάδα (Λαζαράκη 13 & Κονδύλη 1)
Στο M&S Food Hall στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 45)
Στο M&S Food Hall στην Κέρκυρα (Γ. Θεοτόκη 15-17)


Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΤΙΣΝΕΥ

Δοκιμασμένοι στον χρόνο και αγαπημένοι από γενιές και γενιές σε όλο τον κόσμο, οι ήρωες του Ντίσνεϊ παραμένουν στο προσκήνιο και συνεχίζουν να σκορπούν χαμόγελα με τις περιπέτειές τους. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της κυκλοφορίας των 16 πρώτων τόμων της Μεγάλης Βιβλιοθήκης Disney με την εφημερίδα, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, δημιούργησε το Disney Box και το διαθέτει προς πώληση σε επιλεγμένα σημεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210-4808232.
Το DisneyBox θα το βρείτε στα παρακάτω σημεία
ΑΘΗΝΑ
ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 32 ΑΘΗΝΑ
ΕΣΤΙΑ Διδότου 19 Αθήνα
ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24 Αθήνα
ΚΟΡΑΗΣ Κατσουλιέρη 11 Χαλάνδρι
ΛΕΜΟΝΙ Ηρακλειδών 22 Αθήνα
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Πανεπιστημίου 37, TheMallAthens, McArthurGlen
ΠΑΤΑΚΗΣ Ακαδημίας 65 ΑΘΗΝΑ
ΠΛΕΙΑΔΕΣ Σπύρου Μερκούρη 62 Αθήνα
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Γραβιάς 3-5
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Πειραιώς 100 (στο πωλητήριο του Μουσείου)
BOOKLOFT Πατριάρχου Ιωακείμ 44 Αθήνα
BOOKTALKS Αρτέμιδος 47 Π. Φαλήρου
FREE THINKING ZONE Σκουφά 64 & Γριβαίων
PRESS POINT ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ελ. Βενιζέλος (επίπεδο αφίξεων)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Πανεπιστημίου 47-49, Πλατεία Πλατάνου Κηφισιά (τροχονόμο)
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ 19ο ΧΙΛ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας
ΠΑΛΛΗΝΗ Λεωφ. Ανθούσης 8 (14η Έξοδος από Αττική Οδό)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ Τιτάνων 27
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Ερμού 87-89
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΙΑΝΟΣ Αριστοτέλους 7
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Τσιμισκή 99
ΕΠΑΡΧΙΑ
ADAGIO II Μπότσαρη 10 Ναύπακτος
ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ Ασκληπιού 15 Τρίκαλα


Ντόνα Σάμερ
1948 – 2012

Ντόνα Σάμερ
Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '70 στη χρυσή εποχή της χορευτικής μουσικής ντίσκο, εξού και το προσωνύμιο «βασίλισσα της ντίσκο».
Η ΛαΝτόνα Άντριαν Γκέινς (LaDonna Adrian Gaines), όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1948 στο Ντόρτσεστερ της Βοστώνης, στους κόλπους μιας ευσεβούς πολυμελούς χριστιανικής οικογένειας. Επηρεασμένη από τη Μαχάλια Τζάκσον, ξεκίνησε να τραγουδά σε μικρή ηλικία μουσική γκόσπελ στη χορωδία της ενορίας της.
Στα μαθητικά της χρόνια σχημάτισε διάφορα μουσικά σχήματα, που μιμούνταν τα γυναικεία συγκροτήματα, όπως οι The Supremes και οι Martha and the Vandellas. Όταν στα τέλη της δεκαετίας του '60 άκουσε την Τζάνις Τζόπλιν μαγεύτηκε από τη φωνή και τα τραγούδια της και αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο, πεπεισμένη ότι η μουσική ήταν ένας τρόπος διαφυγής από τη Βοστώνη, όπου ανέκαθεν αισθανόταν παρείσακτη, ακόμη και ανάμεσα στα μέλη της οικογενείας της, που τη λοιδορούσαν για τη φωνή και τις εμφανίσεις της.
Το 1968 διεκδίκησε τη συμμετοχή της στο μιούζικαλ Hair, αλλά έχασε τον ρόλο της Σίλα από τη Μέλμπα Μουρ. Όταν το έργο παρουσιάστηκε στην Ευρώπη, η Ντόνα Σάμερ (Donna Summer) κέρδισε τον ρόλο και μετακόμισε στη Γερμανία, όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια. Το 1971 κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ με το πραγματικό της όνομα, μια διασκευή του τραγουδιού Sally Go ‘Round the Roses’, το οποίο πέρασε απαρατήρητο.
Το 1972 παντρεύτηκε τον αυστριακό ηθοποιό Χέλμουτ Ζόμερ, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, τη Μίμι Ζόμερ, το 1973. Το ζευγάρι χώρισε σύντομα, εξαιτίας του δεσμού της Σάμερ με τον γερμανό ζωγράφο και μελλοντικό της σύντροφο Πέτερ Μιλντόρφερ. Κράτησε, όμως, το επίθετο του πρώην συζύγου της και το αγγλοποίησε σε Σάμερ.
Το 1973, όταν έκανε φωνητικά για το ποπ συγκρότημα των Three Dog Night, γνωρίστηκε με τον παραγωγό Τζόρτζιο Μοροντέρ (από τους πρωτεργάτες της ντίσκο), ο οποίος την έπεισε να υπογράψει στην εταιρεία Groovy Records. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Lady of the Night, που γνώρισε περιορισμένη επιτυχία στην Ευρώπη, με το τραγούδι The Hostage.
To 1975 γνώρισε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία, με το τραγούδι Love You Love You Baby, ένα ερωτικό τραγούδι με στεναγμούς και βογκητά, που πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί αρνήθηκαν να παίξουν. Η ιδέα της Σάμερ να το ερμηνεύσει στο ύφος της Μέριλιν Μονρόε αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, όπως και η ιδέα του ιδιοκτήτη της Casablanca Records, Νιλ Μπόγκαρτ, να το προωθήσει στη Βόρειο Αμερική μέσω των ντισκοτέκ, σε μια 17λεπτη έκδοση.
Τα επόμενα χρόνια η επιτυχία της Σάμερ συνεχίστηκε με τα τραγούδια I Feel Love (1977), MacArthur Park (1978), Heaven Knows (1978), Last Dance (1978), Hot Stuff (1979), Bad Girls (1979) και No More Tears (Enough is Enough) ντουέτο με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ (1979). Το 1978 παντρεύεται για δεύτερη φορά τον τραγουδιστή Μπρους Σουντάνο, με τον οποίο απέκτησε δύο κορίτσια, την Μπρούκλιν και την Αμάντα. Προηγουμένως είχε χωρίσει με επεισοδιακό τρόπο από τον σύντροφό της Πέτερ Μιλντόρφερ.
Το 1980 κάνει στροφή στην καριέρα της. Εγκαταλείπει την ντίσκο για ένα πιο «νιου γουέιβ» ήχο, με ροκ στοιχεία, στο άλμπουμ της Τhe Wanderer, που γίνεται χρυσό. Συνεχίζει να γνωρίζει επιτυχία με τα τραγούδια She Works Hard for the Money (1983), Unconditional Love (1983), Love Has a Mind of Its Own (1984), Dinner with Gershwin (1987), This Time I Know It’s for Real (1989) και When Love Cries (1991).
Το 2008 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ εδώ και 17 χρόνια, με ολοκληρωτικά καινούριο υλικό, με τίτλο Crayons. Φθάνει στο Νο17 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών (η υψηλότερη θέση από το 1983) και τρία τραγούδια από το άλμπουμ (I'm a FireStamp Your FeetFame (The Game)) ανεβαίνουν στην κορυφή του αμερικανικού χορευτικού τσαρτ.
Στη μακρόχρονη καριέρα της η Ντόνα Σάμερ κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι, ενώ ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που είχε τρία συνεχόμενα διπλά άλμπουμ στην πρώτη θέση του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών. Στις 11 Δεκεμβρίου 2009 τραγούδησε κατά τη διάρκεια της απονομής του  βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Όσλο της Νορβηγίας.
Η Ντόνα Σάμερ τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο. Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Κι Γουέστ της Φλώριδας στις 17 Μαΐου 2012, σε ηλικία 63 ετών.


ΣΕ ΒΑΘΟΣ 50 ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ


Μία υποβρύχια εικόνα που κατέγραψε σόναρ δείχνει ένα μεγάλο, σκούρο αντικείμενο στη θάλασσα το οποίο εικάζεται ότι είναι το αγνοούμενο αεροσκάφος της AirAsia, δήλωσε σήμερα αξιωματούχους της ινδονησιακής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης. "Βρίσκεται σε βάθος 30 με 50 μετρών", δήλωσε ο αξιωματούχος Χερνάντο.

πληρώματα που μετέχουν στις έρευνες διάσωσης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να περισυλλέξουν και να αναγνωρίσουν τα πτώματα των επιβατών του αεροπλάνου, το οποίο την Κυριακή εξαφανίστηκε εν μέσω κακοκαιρίας με 162 επιβαίνοντες κι ενώ κατευθυνόταν από την Ινδονησία στη Σιγκαπούρη.

Ενας από τους επιβαίνοντες της πτήσης της AirAsia, το πτώμα του οποίου περισυνελέγη σήμερα στη θαλάσσια περιοχή όπου κατέπεσε το αεροπλάνο που χάθηκε από τα ραντάρ την Κυριακή, φορούσε σωσίβιο, ανακοίνωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.
"Σήμερα το πρωί, περισυλλέξαμε συνολικά τα πτώματα τεσσάρων επιβαινόντων και ένας από αυτούς φορούσε σωσίβιο", δήλωσε ο Τατάνγκ Ζαενουντίν, αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι το αεροσκάφος που φαίνεται στον βυθό της Θάλασσας της Ιάβας είναι αναποδογυρισμένο.

Ειδικοί των αερομεταφορών υποστηρίζουν ότι η άτρακτος του αεροπλάνου θα βρεθεί εύκολα καθώς το αεροσκάφος φαίνεται ότι διαλύθηκε κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι στον αέρα.

Το Ναυτικό της Ινδονησίας αρχικά ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια του αεροκάφους και 40 πτώματα, αλλά κάποια μέσα ενημέρωσης αργότερα, επικαλούμενα τον επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Φρανσίσκους Μπαμπάνγκ Σοελίστιο, μετέδωσαν ότι οι σοροί των επιβαινόντων που βρέθηκαν είναι μόλις τρεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, δεκάδες δύτες του Ναυτικού της Ινδονησίας ξεκίνησαν εκ νέου τις έρευνες, στις οποίες μετέχουν περίπου 30 πλοία και 21 αεροσκάφη από την Ινδονησία, την Αυστραλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή με κύματα να φθάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα και ισχυρούς ανέμους να πνέουν δυσχεραίνουν την επιχείρηση.

USA-TOP 40 SINGLES

USA Singles Top 40
USA Top40 compiled by Top40-charts.com (Sales+Airplay)
TWLWVideoSONG / ARTISTPPWCTWC
11
Taylor Swift
 1  8 85
22
Hozier
 2  10 262
33
Mark Ronson & Bruno Mars
 3  5 68
46
Ed Sheeran
 4  3 204
54
Meghan Trainor
 4  7 48
65
Sam Smith
 5  11 228
710
James Newton Howard & Jennifer Lawrence
 7  4 54
88
Beyonce Knowles
 8  4 28
97
Meghan Trainor
 1  21 418
1019
O.T. Genasis
 10  4 14
1112
Jeremih & YG
 6  21 131
1211
Maroon 5
 3  13 205
1317
DJ Khaled
 13  7 24
1415
Ed Sheeran
 7  28 343
159
Selena Gomez
 7  7 53
1613
Taylor Swift
 1  18 346
1730
Carrie Underwood
 9  19 61
1816
Tove Lo
 3  22 188
1914
Big Sean & E-40
 11  9 40
2021
I Love Makonnen & Drake
 15  9 46
2132
One Direction
 21  4 26
2223
Calvin Harris & John Newman
 10  15 405
2318
Nicki Minaj
 11  7 38
2422
Sam Hunt
 21  14 76
2526
Bobby Shmurda
 6  16 83
2625
Ed Sheeran
 25  3 13
2729
Ariana Grande & The Weeknd
 7  9 69
2830
Carrie Underwood
 9  19 61
2928
Gwen Stefani
 28  9 50
3033
Usher & Juicy J
 30  2 7
31New
Craig Wayne Boyd
 31  1 2
32New
Matt McAndrew
 32  1 1
3327
Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj
 3  22 310
3435
Fergie
 33  6 25
3534
Beyonce Knowles & Nicki Minaj
 34  4 21
3640
Echosmith
 9  19 171
37RE
Milky Chance
 37  2 615
3838
Lorde
 30  4 37
3931
Taylor Swift
 16  10 44
40New
Ella Henderson
 40  1 248