Wednesday, April 30, 2014

BOB HOSKINS DIES OF PNEUMONIA

British actor Bob Hoskins, who was best known for roles in The Long Good Friday and Who Framed Roger Rabbit, has died of pneumonia at the age of 71.
Hoskins' agent said he died on Tuesday in hospital, surrounded by family.
The star won a Bafta and was Oscar-nominated in 1987 for crime drama Mona Lisa, in which he starred opposite Sir Michael Caine and Robbie Coltrane.
He announced he was retiring from acting in 2012 after being diagnosed with Parkinson's disease.

"We are devastated by the loss of our beloved Bob," added hi"

"We ask that you respect our privacy during this time and thank you for your messages of love and support."
"My darling Dad has died," Rosa Hoskins added on her website.
"I loved him to the ends of the earth and he loved me back just the same."
Still from Who Framed Roger RabbitWho Framed Roger Rabbit helped propel Bob Hoskins to Hollywood stardom
Sir Michael, who also appeared with Hoskins in the films Sweet Liberty and Last Orders, remembered him as "one of the nicest and best actors I have ever worked with".
Dame Helen Mirren, who played the wife of the gangster he portrayed in The Long Good Friday, also paid tribute, describing him as "a great actor and an even greater man" whose "inimitable energy... seemed like a spectacular firework rocket just as it takes off".
Cathy Tyson starred alongside Bob Hoskins in Mona Lisa
"When I worked with him on his iconic film The Long Good Friday, he was supportive and unegotistic," she went on. "I had the honour of watching the creation of one of the most memorable characters of British film."
Those sentiments were echoed by Timothy Spall, who said Hoskins was "an adored man and a deeply respected and admired actor [who] was able to make people laugh and cry".
A Room for Romeo BrassHoskins appeared in Shane Meadows' 1999 comedy drama A Room for Romeo Brass
The cast of Made in DagenhamMade in Dagenham was one of Hoskins' final film roles in 2010
Hoskins, who was born in Suffolk but grew up in London, started out on the stage before embarking on a television and film career.
On the small screen, he appeared in shows such as Play for Today, On the Move, Van der Valk and BBC drama The Street.
On film, his credits also included Mermaids, Hook, Mrs Henderson Presents and Made in Dagenham.
His last film role was as one of the dwarves in 2012's Snow White and the Huntsman, starring Kristen Stewart.
Dame Judi Dench, who starred opposite Hoskins in Mrs Henderson Presents, told the BBC News website: "I'm so very sorry to hear this news, and am thinking of his family at this sad time."
Hoskins was Bafta nominated twice prior to his Mona Lisa win, for The Honorary Consul in 1984 and The Long Good Friday in 1982.
He was also nominated for a television Bafta for his role in Dennis Potter's BBC musical drama, Pennies from Heaven.
Bob Hoskins in Pennies from HeavenHoskins was nominated for a TV Bafta for his role in Dennis Potter's musical drama Pennies from Heaven
Bob Hoskins with Timothy Spall in The StreetHe won an International Emmy for BBC drama The Street, in which he appeared with Timothy Spall (r)
UK film critic Jason Solomons called The Long Good Friday "a great Londoner's movie".
"London ran through him like a stick of rock," he added.
Tributes to the actor have appeared swiftly on Twitter, with Bafta sayingit was "deeply saddened" to learn of his death.
Actress Vicky McClure, who worked with Hoskins on Shane Meadows' 1999 film A Room for Romeo Brass, said: "He was one of the best. I feel honoured to have met & worked with him."
Sherlock creator and actor Mark Gatiss, who appeared as Rat opposite Hoskins' Badger in a 2006 adaptation of The Wind in the Willows,tweeted a picture of the two together, praising Hoskins as "a true gent and an inspiration".
Stephen Fry added: "That's awful news. The Long Good Friday [is] one of the best British movies of the modern era. A marvellous man."

Η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 3



ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ   (Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ)

Αποκλειστικότητα  μόνον από την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3

Οι υπεύθυνοι της Ταινιοθήκης της ΕΡΤ-3 με χαρά και υπερηφάνεια σας αναγγέλλουν ότι το κορυφαίο φιλμ-  νουάρ του ΄Ορσον Γουέλς Το άγγιγμα του κακού (Touch of evil, 1958, ασπρόμαυρο) (ελληνικός τίτλος Ο άρχων του τρόμου) προσφέρθηκε αποκλειστικά για  να προβληθεί σε πρώτη προβολή σε επίπεδο επανεκδόσεων την  Τετάρτη 12 Μαρτίου, πριν από την πανελλήνια πρεμιέρα της  φέτος το καλοκαίρι. Η NEWSTAR, διανομέας της ταινίας, για μια ακόμα φορά, κατανοώντας τις έννοιες της αλληλεγγύης και της πολιτιστικής προσφοράς, συμπαραστέκεται σ’  αυτό το μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός που λέγεται Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3

Την 30ή προβολή της, λοιπόν,  πραγματοποιεί η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3 (ραδιόφωνα 102FM, 9,58, βραχέα) με μεγάλες συγκεντρώσεις περί τους 300 θεατές κάθε φορά και τους μισούς τουλάχιστον να παραμένουν στην αίθουσα μετά το τέλος της προβολής για τη συζήτηση, δείχνοντας την ανάγκη τους για γνώση, επικοινωνία και συμμετοχή σ’ ένα λαϊκό πανεπιστήμιο για το σινεμά. Έτσι, παγιώθηκε πλέον η άποψη πόσο αναγκαίος είναι για τους Θεσσαλονικείς αυτός ο νέος θεσμός για το σινεμά.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 21:00 η Ταινιοθήκη θα προβάλει δωρεάν στον Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) το αριστούργημα του Όρσον Γουέλς Το άγγιγμα του κακού (Touch of evil, ΗΠΑ, 1958, ασπρόμαυρο, διάρκεια 111’), ενταγμένο στο μεγάλο αφιέρωμα Μαύρα μαργαριτάρια. Σενάριο, σκηνοθεσία, πρωταγωνιστικός ρόλος Όρσον Γουέλς. Παίζουν ακόμη: Τζάνετ Λι, Τσάρλτον Ίστον, Ακίμ Ταμίροφ και οι παλαίμαχες Μάρλεν Ντίτριχ, Ζα Ζα Γκαμπόρ.

Η προβολή γίνεται πάντα με την καλλιτεχνική επίβλεψη και συνδρομή του ΚΕΜΕΣ (Κέντρο Μελετών και Ερευνών για το Σινεμά) και την ευγενική παροχή της αίθουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Κέντρο Πολιτισμού.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί κείμενο του Νίνου Φένεκ Μικελίδη. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει  μακρά συζήτηση με το κοινό ως ένα είδος λαϊκού πανεπιστημίου για το σινεμά.

Η υπόθεση διεξάγεται στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ και αφορά σε μια ιστορία ναρκωτικών, απαγωγής, προσωπικών αντιπαραθέσεων, μυστικών από το παρελθόν και σχέσεων εξουσίας και υποταγής.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο νουάρ με σεξπιρική δομή, στο οποίο επενέβησαν οι παραγωγοί. Οι θεατές της Ταινιοθήκης θα παρακολουθήσουν την πλήρη κόπια όπως την ήθελε ο Γουέλς.

Το κείμενο του Νίνου Φένεκ Μικελίδη που θα διανεμηθεί είναι το ακόλουθο:

«Το άγγιγμα του κακού» είναι από τις ταινίες εκείνες που αποδεικνύουν πως ένα μέτριο μυθιστόρημα και μια εταιρεία παραγωγής ταινιών β’ κατηγορίας μπορούν να δώσουν ένα μοναδικό αριστούργημα, φτάνει να έχουν για σκηνοθέτη έναν ιδιοφυή δημιουργό όπως ο Όρσον Γουέλς (1915-1985).
Αρχικά είχε ζητηθεί από τον Γουέλς να ερμηνεύσει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τη σκηνοθεσία της ανέλαβε τυχαία, όχι γιατί τον ήθελε ο παραγωγός της, βασιλιάς των b-movies Άλμπερτ Ζάγκσμιθ, αλλά γιατί ο πρωταγωνιστής Τσάρλτον Ίστον δέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτήν πιστεύοντας ότι ο Γουέλς θα ήταν και σκηνοθέτης και ηθοποιός. Τελικά το πρώην παιδί θαύμα ανέλαβε να τη σκηνοθετήσει πετώντας το σενάριο που του έδωσαν, βασισμένο στο βιβλίο του Γουίτ Μάστερσον και χωρίς να διαβάσει το βιβλίο, το ξαναέγραψε από την αρχή δίνοντας τον τίτλο Touch of evil (Το άγγιγμα του κακού).
Η ιστορία εκτυλίσσεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Ένας πλούσιος Μεξικανός κτηματίας σκοτώνεται όταν το αυτοκίνητο του ανατινάζεται μόλις περνάει τα σύνορα μπαίνοντας στις ΗΠΑ. Την υπόθεση αναλαμβάνουν ο Μεξικανός αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών Μάικ Βάργκας (Ίστον) και ο αμερικανός αστυνομικός Χανκ Κουίνλαν (Γουέλς). Ο Κουίνλαν συλλαμβάνει αμέσως για ύποπτο το Μεξικανό Σάντσες, που έχει δεσμό με την κόρη του νεκρού, έχοντας ο ίδιος τοποθετήσει δυναμίτη στο διαμέρισμα του Σάντσεζ για να τον ενοχοποιήσει. Για να εμποδίσει μάλιστα τον Βάργκας από τις δικές του έρευνες, που κινδυνεύουν να αποκαλύψουν την όλη κατασκευή των στοιχείων, ο Κουίνλαν χρησιμοποιεί ανθρώπους του υποκόσμου για να ενοχοποιήσει τη γυναίκα του Βάργκας.
Ένα από τα πιο εφιαλτικά θρίλερ που μας έδωσε ο κινηματογράφος και ένα από τα τελευταία παραδείγματα της κλασικής εποχής του φιλμ νουάρ. Ο άρχων του κακού ξεκινά με μια σκηνή που έχει πάρει θέση στην κινηματογραφική ιστορία και που μόλις πρόσφατα αποκαταστάθηκε σε όλη της τη δύναμη, καθώς παλιότερα η εταιρεία είχε βάλει τους τίτλους αρχής πάνω στη σκηνή αποδυναμώνοντας την. Πρόκειται για μια σκηνή δοσμένη σε ένα μεγάλης διάρκειας μονόπλανο: ένα τράβελινγκ που ξεκινά από την πλευρά του Μεξικού, με την κάμερα να ακολουθεί το αυτοκίνητο και να δείχνει τη βόμβα κρυμμένη κάτω από τη μηχανή του, περνώντας μαζί με αυτό τα σύνορα των ΗΠΑ, για να στραφεί στη συνέχεια στο νιόπαντρο ζευγάρι Ίστον-Λι που βρίσκονται εκεί για μήνα του μέλιτος και να τελειώσει με την έκρηξη του αυτοκινήτου που το ζευγάρι βλέπει από μακριά.
Εδώ ο Γουέλς ανιχνεύει τα δυσδιάκριτα όρια του καλού και του κακού αντιπαραβάλλοντας τις έννοιες του νόμου, της εξουσίας και της δικαιοσύνης. Περιγράφει έναν κόσμο που βρίσκεται σε ηθικό αδιέξοδο, έτοιμο να προδώσει τη φιλία για χάρη της δικαιοσύνης, έναν κόσμο διεφθαρμένο που έχει φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων του. Για να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα αυτή και να μετατρέψει τα τεχνικά και φυσικά ντεκόρ σε εφιαλτικά καφκικά τοπία, ο Γουέλς χρησιμοποιεί εκτός από τα μεγάλα πλάνα σεκάνς, παραμορφωτικούς φακούς και ασυνήθιστες γωνίες λήψης. Σημαντικό ρόλο έχει η μουσική υπόκρουση του Χένρι Μαντσίνι και ο εξπρεσιονιστικός φωτισμός, η μαυρόασπρη φωτογραφία του Ράσελ Μέτι. 

Ο ίδιος ο Γουέλς ερμηνεύει με ξεχωριστή δύναμη και επιβλητικότητα τον παχύσαρκο Κουίνλαν, φτιάχνοντας το πορτρέτο ενός αξιοθρήνητου, διεφθαρμένου αστυνομικού που δρα με βάση το ένστικτό του και ακολουθώντας το απόφθεγμα ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα» χαλκεύει τα γεγονότα για να φτάσει στον στόχο του. Γύρω του μια σειρά από εκκεντρικούς χαρακτήρες, η εξαιρετική Τζάνετ Λι που συνδυάζει με τελειότητα τη φιληδονία και την επιφανειακή αθωότητα και φυσικά η Μαρλέν Ντίτριχ στο ρόλο της Μεξικάνας τσιγγάνας που προλέγει στα χαρτιά το τραγικό τέλος του.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ

                         

Μαθητές από 26 σχολεία  της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν έργα τους στην 19η Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας, που διοργανώνει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. 
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 (20.00),  στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13). Παρουσιάζονται περισσότερα από 150 έργα που φέρουν την υπογραφή 100 και πλέον μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.  
Από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, πριν από 19 χρόνια, μέχρι σήμερα, χιλιάδες  μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τον φωτογραφικό φακό και να εξωτερικεύσουν τις καλλιτεχνικές τους ιδέες παρουσιάζοντας τη δουλειά τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης.  
«Ήταν κάτι χρόνια (κοντά δύο δεκαετίες και περισσότερο) που τα Δημόσια Τεχνικά Σχολεία είχαν επίσημα στο πρόγραμμά τους το μάθημα της Φωτογραφίας. Ήταν και κάτι φοβεροί και τρομεροί μαθητές που γινόταν για μια χρονιά (και για πάντα!) φωτογράφοι και κατέκλυζαν την ετήσια έκθεσή μας με τις απίστευτες, γεμάτες ζωντάνια και τεχνική αρτιότητα φωτογραφίες τους. Ήταν και κάτι καθηγητές που παθιαζόταν πιο πολύ από τους μαθητές τους», θυμάται σε κείμενό του ο πρόεδρος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιμελητής της έκθεσης, Θανάσης Ράπτης. 
Ο ίδιος προσθέτει: «Εν μία νυκτί ολόκληρος ο κλάδος καταργήθηκε, οι μαθητές έχουν κενά στο πρόγραμμά τους και τρέχουν στις καφετέριες και οι απολυμένοι καθηγητές τους διαδηλώνουν ακόμη και σήμερα στους δρόμους.
Οι μαθητές των Δημόσιων Τεχνικών Σχολείων όμως δεν εξατμίστηκαν. Υπάρχουν και κάποιοι απ' αυτούς συμμετέχουν στην έκθεση με δική τους πρωτοβουλία.
Υπάρχουν και δίνουν το στίγμα τους και οι μαθητές των υπόλοιπων σχολείων της πόλης. Είναι και η άνοιξη που 'σκάει μύτη' και μας κάνει όλους να ελπίζουμε. Μας δίνει τη δύναμη να αναθαρρήσουμε και να αλλάξουμε τα πράγματα, να πάρουμε ξανά τις ζωές στα χέρια μας».
Η 19η Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαΐου 2014. 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 9.00 – 21.00, Σάββατο και Κυριακή κλειστά.    

 
Πληροφορίες Θανάσης Ράπτης (τηλ.6973221887).

AIRPLAY CHART-TOP 20


 Το "Airplay Chart [28/04 - 04/05/2014]"  παρουσιάzει τα 20 ελληνικά κομμάτια που ακούστηκαν περισσότερο στα ελληνικά ραδιόφωνα αυτή την εβδομάδα! 

Στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχή εβδομάδα παραμένουν οι Master Tempo και ο Χρήστος Μενιδιάτης, με το νέο τους τραγούδι "Χαμός θα γίνει". Ο Πάνος Καλλίδης δίνει και αυτή την εβδομάδα το παρόν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ το δίδυμο Ζουγανέλη-Λειβαδάς μας τραγουδούν "Η επιμονή σου" από την τρίτη θέση. O Γιώργος Παπαδόπουλος ανακάμπτει στην τέταρτη θέση, με τη Δέσποινα Βανδή να κλείνει την πεντάδα με το "Χάνω Εσένα".

01. [01] ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ - MASTER TEMPO & ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ
02. [02] ΕΧΩ ΓΙΟΡΤΗ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ
03. [04] Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ - ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ & ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ
04. [07] ΓΙΑ ΣΕΝΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
05. [03] ΧΑΝΩ ΕΣΕΝΑ - ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
06. [ΝΕ] ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
07. [05] ΔΕ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ
08. [06] ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
09. [11] ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ - ΤΑΜΤΑ & XENIA GHALI
10. [16] ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΛΗ
11. [08] ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
12. [09] ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ - ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ
13. [ΝΕ] ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ - ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ
14. [10] ΚΕΝΟ - REC
15. [13] ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΤΩΡΑ - ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
16. [17] ΓΙΝΕΤΑΙ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
17. [18] ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ - ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ
18. [ΝΕ] ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ - VEGAS
19. [15] ΣΕ ΠΕΘΥΜΗΣΑ - ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ
20. [19] ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ - ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Η ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Θρυλική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, με τρεις ταινίες της να έχουν προταθεί για Οσκαρ, η Ειρήνη Παπά, αποτελεί μια γυναίκα σύμβολο της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Η παρατεταμένη απουσία της, όμως, και το χθεσινό λιποθυμικό επεισόδιο στην Ακρόπολη, προκαλούν αγωνία για την κορυφαία ηθοποιό.

Ζει απομονωμένη από όλους, κλεισμένη στο σπίτι της στην Αθήνα, θέτοντας ερωτήματα για το «τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία της».
Η 87χρονη Ειρήνη Παπά -γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας- υπήρξε μεγάλο αστέρι του Χόλιγουντ, της Τσινετσιτά και βέβαια οι ερμηνείες της σε σπουδαίους θεατρικούς ρόλους, έχουν γράψει ιστορία. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μανοέλ ντε Ολιβέιρα την έχει περιγράψει ως την «πανέμορφη και μεγαλοπρεπή φιγούρα που ενσαρκώνει τη γυναικεία ψυχή στη βαθύτερη έκφραση της. Είναι η εικόνα της Ελλάδας όλων των εποχών, μητέρα ενός ποταμού, πηγή ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού».

Η Ειρήνη Παππά απέδειξε ότι είναι πολλά περισσότερα από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η οποία στην αρχή της επαγγελματικής της πορεία, την περιόριζε σε μικρούς ρόλους μοιραίων γυναικών. Είναι επίσης η μοναδική Ελληνίδα που κατάφερε να συνδυάσει την καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μοναδική άνεση και για πάνω από 6 δεκαετίες, κερδίζοντας από όλους τον σεβασμό και τα υπερθετικά σχόλια κοινού και κριτικών.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 14.99 ΕΥΡΩ Σ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εξαιρετικά ικανοποιημένη δηλώνει η Ryanair από τον πρώτο μήνα ύπαρξής της στην ελληνική αγορά με την αεροπορική εταιρεία να υιοθετεί πλέον ως νέο της σύνθημα ως το «Ηρθαμε για να μείνουμε στην Ελλάδα».
Η εταιρεία ανακοίνωσε νέους προορισμούς και νέα αεροσκάφη στη βάση της Αθήνας από το φθινόπωρο, ενώ ήδη παρουσίασε την αύξηση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα προσθέσει ένα ακόμη αεροσκάφος στη βάση της Αθήνς, ενώ αναμένεται να αυξήσει τις πτήσεις της από το Ελ. Βενιζέλος από 154 σε 222 κάθε εβδομάδα.
Θα προσθέσει, παράλληλα, νέους προορισμούς με απευθείας δρομολόγια προς Βρυξέλλες και Ρώμη, ενώ αναμένεται να βάλει και δεύτερη πτήση από το Λονδίνο για Αθήνα.
Στο επίκεντρο τα Χανιά
Η Ryanair θα συνδέει και τον χειμώνα την Κρήτη με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάφο με συνολικά 44 πτήσεις την εβδομάδα.
Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα στα Χανιά, θα εκτελούνται 13 δρομολόγια την εβδομάδα προς την Αθήνα, έξι προς τη Θεσσαλονίκη και τρία προς την Πάφο, ενώ, όπως υπολογίζεται, από αυτό το πρόγραμμα θα «πετάξουν» πάνω από 850.000 επιβάτες και θα υποστηριχθούν 850 θέσεις απασχόλησης στο αεροδρόμιο Χανίων.
Στα ελληνικά από σήμερα η ιστοσελίδα της εταιρείας
Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδα της, η οποία, όπως επισημάνθηκε, θα επιτρέψει στους Έλληνες καταναλωτές και τους επισκέπτες της να αποκτήσουν πιο εύκολα τις εγγυημένα χαμηλότερες τιμές στο www.ryanair.com/gr.
Η ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της Ryanair περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό «Fare Finder» (Εύρεση Ναύλων), όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν και να κλείσουν τις χαμηλότερες τιμές, βάση του προορισμού και τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά και να προτείνουν αυτά τα αεροπορικά εισιτήρια σε φίλους και την οικογένεια τους στις κοινωνικές σελίδες δικτύωσης, μέσω του «Share the Fare» (Διάδωσε την τιμή Ναύλου).
Η Ryanair γιορτάζει το χειμερινό πρόγραμμα των Χανίων για το 2014 και την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδα της με τη διάθεση εισιτηρίων σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυό της, με τιμές από 14.99 ευρώ για ταξίδια τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Αυτές οι θέσεις χαμηλού ναύλου είναι διαθέσιμες για κρατήσεις έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 6 Μαΐου.

Skype: Ερχονται δωρεάν ομαδικές βίντεο - κλήσεις


Skype: Ερχονται δωρεάν ομαδικές βίντεο - κλήσεις
Το Group Video Calling μέσω του Skype απαιτούσε, μέχρι σήμερα, την ύπαρξη ενός premium λογαριασμού στη δημοφιλή υπηρεσία, τουλάχιστον από έναν από τους συμμετέχοντες.
Η Microsoft έρεχεται να αλλάξει τα δεδομένα, προσφέροντας δωρεάν την υπηρεσία σε όλους τους χρήστες.
Αρχικά, η δωρεάν υπηρεσία θα αφορά στους χρήστες του Skype σε Windows PC, Mac ή Xbox One, σύντομα όμως αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πλατφόρμες, παρέχοντας δωρεάν δυνατότητα ομαδικών βίντεο - διασκέψεων μέχρι και για δέκα άτομα.
Σημειώνεται ότι την ιδια δυνατότητα, δωρεάν, παρέχει ήδη και το Google Hanouts της Google.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΙΝΗΤΑ

«Φρένο» στη μάστιγα των κλοπών των κινητών τηλεφώνων βάζει ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παροχών που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Έτσι λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια «μαύρη» αγορά μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει απόφαση της EETT, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, θα πρέπει να τηρούνται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λίστες με τους διεθνείς κωδικούς (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών. Η εγγραφή του κωδικού αυτού στη λίστα γίνεται από τον ίδιο τον χρήστη, με δήλωση την κλοπή του κινητού στην εταιρεία που ανήκει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο χρήστης να γνωρίζει τον μοναδικό κωδικό της συσκευής του, τον οποίο και μπορεί να τον βρει πατώντας τον κωδικό *#06#.



Κάθε πάροχος ανά εβδομάδα θα αποστέλλει στις άλλες εταιρείες τους κωδικούς ΙΜΕΙ κλεμμένων κινητών των χρηστών του, ώστε να απαγορεύουν και αυτοί με τη σειρά τους την πραγματοποίηση κλήσεων στο δίκτυό τους από τη συγκεκριμένη συσκευή, μέσα σε πέντε ημέρες το πολύ.

Το «κλείδωμα» της συσκευής δε θα αφορά πλέον μόνο στην κάρτα SIM αλλά θα είναι ολικό, καθιστώντας έτσι την συσκευή ανενεργή στην χώρα μας αλλά και σε ορισμένα δίκτυα του εξωτερικού. Η εγγραφή του ΙΜΕΙ ενός κινητού στη λίστα με τους διεθνείς κωδικούς μπορεί να πραγματοποιηθεί και ύστερα από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν προθεσμία πέντε μηνών, προκειμένου να συμμορφωθούν στον νέο κανονισμό της ΕΕΤΤ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


1957, Elvis Presley recorded the Leiber and Stoller song 'Jailhouse Rock' as featured in his third motion picture of the same name. In the movie, Mike Stoller had a small role as a piano player. 'Jailhouse Rock' later became the first song to debut at No.1 in Great Britain. More on Elvis
1958, UK Rock 'n' Roller Tommy Steele was knocked unconscious when fans rushed the stage during the opening night of his British tour. As a result of various injuries, Steele was forced to cancel a week's worth of shows.
1960, The Everly Brothers started a seven week run at No.1 on the UK singles chart with 'Cathy's Clown', giving Warner Bros a No.1 with their first release.

1964, During a UK tour The Beatles played two shows at The Odeon Cinema in Glasgow. They were also interviewed by BBC Scotland and STV for the evening news programs.
1966, The Rolling Stones fourth album 'Aftermath' went to No.1 on the UK chart, the group's third UK No.1 album.
1966, The Young Rascals went to No.1 on the US singles chart with 'Good Lovin'. The song had been a hit for The Olympics the year before.
1967, Jimi Hendrix, The Walker Brothers, Engelbert Humperdink and Cat Stevens all appeared at the Granada Theatre, Tooting, London. More on Jimi Hendrix
1968, BBC TV launched The Cilla Black Show making Cilla the first British female performer to have her own TV show. The theme song, 'Step Inside Love', was written by Paul McCartney.
1970, Twiggs Lyndon, the road manager for the Allman Brothers Band, was arrested for murder after he stabbed a club manager during an argument over a contract. At the ensuing trial, Lyndon's lawyers argued that he had been temporarily insane at the time of the incident and that touring with the Allman Brothers would drive anyone insane. Lyndon was acquitted.
1976, The Who's drummer Keith Moon paid nine cab drivers to block-off both ends of a New York street so he could throw the contents of his hotel room out of the window. More on Keith Moon
1977, Glen Campbell went to No.1 on the US singles chart with 'Southern Nights', his second US No.1.
1977, Led Zeppelin broke a new world attendance record at a concert when they played to 76,229 people at a gig at the Pontiac Silverdome, Pontiac, Michigan. The Who held the previous record at the same venue with 75,962 people.
1980, The film 'McVicar' with The Who's Roger Daltrey in the title role premiered in London.
1982, American music journalist, author and musician Lester Bangs died of a heart attack aged 33. Bangs worked for Rolling Stone, Creem and The Village Voice.
1983, American Blues legend Muddy Waters (McKinley Morganfield) died in his sleep at his home in Westmont, Illinois, aged 68. Major influence of many acts, Cream, Eric Clapton, Led Zeppelin, The Rolling Stones named themselves after Waters' 1950 song 'Rollin' Stone.' Best known songs include 'I Just Want To Make Love To You', 'I'm Your Hoochie Coochie Man', 'Got My Mojo Working.'
1983, Michael Jackson started a three week run at No.1 on the US singles chart with 'Beat It', his fifth solo US No.1. The third single from the singer's Thriller album featured Eddie Van Halen on the song's distinctive overdriven guitar solo, but Halen was prevented by his record label from appearing in the music video.
1983,
1988, S'Express were at No.1 on the UK singles chart with 'Theme From S'Express'. One of the landmarks of early acid house and late 1980s sampling culture, the British track sampled Rose Royce, TZ's 'I Got the Hots for You' and the count-in 'Uno, dos, uno, dos, tres, quatro' is from Debbie Harry's 1985 single 'Feel the Spin'.
1990, Prince played a concert at Rupert's Night-club, Minneapolis. The $100 a head ticket proceeds all went to the family of his former bodyguard Charles 'Big Chick' Huntsberry, who had died from a heart attack.
1991, Nirvana signed a recording contract with Geffen's DGC label for $290,000.
1999, Nazareth drummer Darrell Sweet died aged 52, after suffering a fatal heart attack before a show in New Albany, Indiana. Nazareth had the 1973 UK No.9 single 'Broken Down Angel' 1976 US No. 8 single 'Love Hurts'.
1999, The three former members of Spandau Ballet lost a court case against band songwriter Gary Kemp. They had claimed they were owed £1 million in lost royalties. The Judge said he had become a fan of the bands during the case.
2001, A light aircraft carrying Sting went off the runway as it landed in Florence. None of the four aboard, Sting, a friend, and two pilots were hurt. Brake failure was suspected as the cause of the accident.
2004, New child abuse charges were made against Michael Jackson including a count of conspiracy, covering allegations of child abduction, extortion and false imprisonment. A new court date of May 28th 2004 was set.
2005, The Dave Matthews Band agreed to pay $200,000 (£105,000) after their tour bus dumped human waste on a boatload of tourists in Chicago in August 2004. Bus driver Stefan Wohl who was alone on board the bus at the time the sewage was dumped was fined $10,000 (£5,200), the band had already donated $100,000 (£54,252) to two group's that protect the Chicago River and its surrounding area. The Dave Matthews Band offered their "deepest apologies" to more than 100 boat passengers who were on an architectural tour.
2005, American guitarist Norma-Jean Wofford died. Known as 'The Duchess', she worked with Bo Diddley as a Bo-ette from 1962 to 1966. (Diddley was one of the first artists to have female musicians in his group).
2008, Mariah Carey married actor Nick Cannon in the Bahamas following a whirlwind two-month romance. The pop diva met Cannon, 27, while shooting the music video for her single 'Bye Bye.' It was the second marriage for Carey, who married Columbia Records executive Tommy Mottola in 1993, which ended in 1998. 

2008, A giant inflatable pig which floated away during a Roger Waters concert was recovered in tatters in California. Two families from La Quinta who found what was left of the inflatable, decided to share four life tickets to the Coachella festival that were offered as part of the reward.
2008, Gail Renard, who was given the hand written lyrics to 'Give Peace A Chance' by John Lennon in 1969, announced plans to sell the lyric sheet at a Christie's auction. At the time, Lennon told Renard to hang on to the piece of paper, saying "It will be worth something someday." The piece of music history was expected to fetch around $400,000, but when it was actually sold in July of this year, it went for $790,000 (£400,000).
April 30th: Born on this day
1943, Born on this day, Bobby Vee, US singer, (1961 US No.1 single & UK No.3 single 'Take Good Care Of My Baby').
1948, Born on this day, Wayne Kramer, MC5, (1969 album 'Kick Out The Jams').
1951, Born on this day, Des Tong, bass, Sad Cafe, (1979 UK No.3 single 'Every Day Hurts').
1953, Born on this day, Merrill Osmond, The Osmonds, (1971 US No.1 single 'One Bad Apple', 1974 UKNo.1 single 'Love Me For A Reason' plus nine other US & UK top 40 singles).
1962, Born on this day, Robert Reynolds, bass, The Mavericks, US country rock group, (1998 UK No.4 single 'Dance The Night Away').
1967, Born on this day, Turbo B, Snap! (1990 UK No.1 single 'The Power').
1968, Born on this day, Ben Ayres, guitar, vocals, Cornershop, (1998 UK No.1 single 'Brimful Of Asha').
1969, Born on this day, Paulo 'Destructor' JR, Sepultura, (1996 UK No.19 single 'Roots Bloody Roots').
1971, Born on this day, Darren Emerson, keyboards, Underworld, (1996 UK No.2 single 'Born Slippy').
1971, Born on this day, Chris Henderson, guitarist, 3 Doors Down, (2003 US No.4 single ‘When I’m Gone’, 2005 US No.1 album ‘Seventeen Days’).
1982, Born on this day, Cleo Higgins, vocals, Cleopatra, (1998 UK No.3 single 'Cleopatra's Theme').
1982, Born on this day, Lloyd Banks, (Christopher Lloyd), US singer, rapper, G-Unit , solo, (2004 US No.1 album ‘The Hunger For More’).
1987, Born on this day, Nikki Webster, Australian singer and model, (2001 Australian No.2 single ‘Strawberry Kisses’). Performed at the 2000 Sydney Summer Olympics Opening Ceremony.
1989, Born on this day, Harry Bauer Rodrigues, American producer of trap and bass music. Baauer has produced remixes for Nero, The Prodigy, Flosstradamus and No Doubt. Scored the US 2013 US No.1 hit 'Harlem Shake'.