Sunday, March 31, 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

@Eνα νεο καφε-μπαρ ανοιγει συντομα στο κεντρο της Θεσσαλονικης με την πρωτοτυπη επωνυμια "Σινατρα".Ακομα κι απο περιεργεια θα παμε να το δουμε.
@Ανοιξε  η  Μαυρη Θαλασσα" στη Νεα Κρηνη,με ενα σαλονι κομψο και ανετο και ζεστο φωτισμο.Μολις εχουμε νεα για το εδεσματολογιο θα σας ενημερωσουμε.
@Περισσοτεροι απο 100 υπαλληλοι της ΕΡΤ3 συναξιοδοτηθηκαν απο τον Δεκεμβριο και μετα.Μεχρι στιγμης δεν υπαρχει πρασινο φως για νεες προσληψεις.
@Τουρωνης,Μαρογλου και Τρυφωνιδης  βρισκονται πισω απο τον νεο ραδιοφωνικο σταθμο Next.
@Η παρουσιαση του βιβλιου του Βασιλη Κολωνα "Θεσσαλονικη 1912-2012 Η Αρχιτεκτονικη μιας εκατονταετιας" θα γινει την Τριτη 2 Απριλιου,7.30 μμ,στο Μακεδονικο Μουσειο Συγχρονης Τεχνης (εντος ΔΕΘ).Θα μιλησουν οι Αλεκα Καραδημου-Γερολυμπου,Αναστασιος Μπιρης,Γιωργος Τουλας και ο συγγραφεας.
@Στην ταινια του 1945 Song to rememberπου αναφερεται στον Σοπεν(τον οποιο υποδυεται ο Κορνελ Γουαιλντ) πιανο παιζει ο Ισπανος Χοσε Ιτουρμπι που εκεινη την εποχη ζουσε στην Καλιφορνια.
@Στα Αραβικα Εμιρατα τραγουδουν απο περυσι οι Θεσσαλονικεις Βαγγελης Τυμπω και Αναστασια Λινα.Στα κλαμπ μεγαλων ξενοδοχειων.
@Τα πλατινενια τραγουδια των Μπητλς στις ΗΠΑ
GET BACK-5 EK.
HEY JUDE-4
COME TOGETHER-2
LET IT BE-2
LADY MADONNA-1
THE LONG AND WINDING ROAD-1
@Στις δυο τηλεοπτικες εκπομπες του 1989 που διεσωσε ο Γιαννης Νεγρης εμφανιζονται μελη των Ολυμπιανς,ο επιχειρηματιας της "Χαβαης" Τακης Κανιδης,ο φωτοπεπορτερ Βασιλης Μποζικης,οι Βορειοι,η Λιτσα Καστανη,ο μιμος Αντριους,οι Απταιτ,ο Γιωργος Πολυχρονιαδης,ο Γιαννης Ιμβριωτης,κ.α.Την εκπομπη παρουσιασαν οι Αντωνης Τασου,Ποπη Τσαπανιδου.
@Ο περιφημος Κουβανος ντισκ τζοκευ Guy Cuevas,oταν ητανΝο1 στο Παρισι επαιξε για μια βραδια σε γαμηλια δεξιωση στην Θεσσαλονικη.
@Μεγαλη Τεταρτη πεφτει η Πρωτομαγια φετος γιαυτο μετατιθεται την τριτη μερα του Πασχα.. 

PHIL RAMONE HAS DIED AT 72


Phil Ramone, the Grammy Award-winning engineer and producer whose platinum touch included recordings with Ray Charles, Billy Joel and Paul Simon, has died at 72.
Ramone’s son, Matt Ramone, confirmed the death. The family did not immediately release details of the death, but Matt Ramone says his father was “very loving and will be missed.”
Few producers had a more spectacular and diverse career. Ramone won 14 Grammy Awards. He worked with Frank Sinatra and Aretha Franklin, Stevie Wonder and Paul McCartney, Elton John and Tony Bennett.
He produced three records that went on to win Grammys for album of the year — Simon’s “Still Crazy After All These Years,” Joel’s “52nd Street” and Charles’ “Genius Loves Company.” He was a pioneer of digital recording who produced what is regarded as the first major commercial release on compact disc, “52nd Street,” which came out on CD in 1982.
He thrived producing music for television, film and the stage. He won an Emmy for a TV special about Duke Ellington, a Grammy for the soundtrack to the Broadway musical “Promises, Promises” and a Grammy for the soundtrack to “Flashdance.”
Ramone made an art out of the “Duets” concept, pairing Sinatra with Bono, Luther Vandross and other younger artists, Bennett with McCartney and Barbra Streisand, and Charles with Bonnie Raitt and Van Morrison. In Ramone’s memoir, “Making Records,” he recalled persuading a hesitant Sinatra to re-record some of his signature songs.
“I reminded Frank that while Laurence Olivier had performed Shakespeare in his 20s, the readings he did when he was in his 60s gave them new meaning,” Ramone wrote. “I spoke with conviction. ‘Don’t my children — and your grandchildren — deserve to hear the way you’re interpreting your classic songs now?’”
A native of South Africa, he seemed born to make music. He had learned violin by age 3 and was trained at The Julliard School in New York. Before age 20, he had opened his own recording studio.


400.000 ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟVA


 Οι προσφορές της nova πριν τα Χριστούγεννα είχαν αποτέλεσμα. Η συνδρομητική πλατφόρμα συγκέντρωσε περισσότερους από 30.000 στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.  Η συνδρομητική βάση  αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με αυτή του 2011, πλησιάζοντας οριακά τα 400 χιλιάδες νοικοκυριά, δείχνοντας πως υπάρχουν περιθώρια κι άλλης ανάπτυξης στην τηλεόραση, με δεδομένο πως υποχωρεί σημαντικά η ελεύθερη τηλεόραση.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ



Ο γιος του Σουλεϊμάν και της Χουρέμ, θα κάψει καρδιές!
Μια μια θα «πέφτουν» κάτω οι τηλεθεάτριες, με το που εμφανιστεί στην οθόνη τους, ο υιός του «Σουλειμάν» και της «Χουρέμ», ονόματι «Μεχμέτ».

Ο «Μεχμέτ» που λέτε (πραγματικό όνομα Gurbey Ileri), είναι μόλις 24 ετών, και θα υποδυθεί τον πρωτότοκο γιο του ζεύγους.

Γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου 1988 στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Μπεϊκέντ, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, τον εμπιστεύτηκαν στον εν λόγω τηλεοπτικό ρόλο.
Ωστόσο, ο ρόλος του θα είναι τραγικός. Η μαμά «Μεχμέτ», επιθυμεί να τον δει στο θρόνο, αλλά η μοίρα έχει ορίσει αλλιώς.
Οταν κάποια στιγμή ο Σουλεϊμάν εξασκείται στο σπαθί με τον Μεχμέτ και τον νικά, τον φέρνει κοντά του και του λέει ότι όταν γεννήθηκε είδε όνειρο ότι κοιμόταν στο θρόνο του δίνοντάς του να καταλάβει ότι θέλει να πάρει τη θέση του όταν πεθάνει.

Ομως το όνειρο της Χουρέμ και του Σουλεϊμάν δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού μια αρρώστια πήρε τη ζωή του Πρίγκιπα Μεχμέτ.

Η καρδιά του Σουλεϊμάν ράγισε. Αρνιόταν επί τρεις μέρες να δώσει το δώμα του γιου του για ταφή και στη μνήμη του γιου του έκτισε ένα μεγάλο τζαμί.
Gurbey-Ileri-as-Sehzade-Mehmet-in-Muhtesem-Yuzyil-turkish-actors-and-actresses-33056267-442-420.jpg
s2.jpg
s3.jpg

ΟΙ ΜΠΕΚΧΑΜ ΠΩΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥΣ


Πωλητήριο έβαλε στο… παλάτι της η οικογένεια Beckham αναζητώντας την κοσμοπολίτικη ζωή του Λονδίνου! Το αρχοντικό που βρίσκεται στο Hertfordshire, αξίας 10 εκατ. δολαρίων διαθέτει στούντιο ηχογράφησης, ελικοδρόμιο, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, γήπεδο τένις αίθουσα μπιλιάρδου και φυσικά γυμναστήριο! Ωστόσο, το ζευγάρι που απέκτησε το σπίτι πριν 14 χρόνια και ξόδεψε χρόνο και χρήμα για την ανακαίνισή του θα περιμένει το σωστό αγοραστή που θα συνεχίσει το έργο τους!
Χαρακτηριστικά, φίλος του David και της Victoria δήλωσε ότι δεν θέλουν μεσίτες οι οποίοι θα επωφεληθούν από το όνομά τους! «Γνωρίζουν και οι δύο ότι δεν υπάρχουν πολλοί οι οποίοι χρειάζονται ένα τεράστιο σπίτι τόσων τετραγωνικών, αλλά είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι που να βρεθεί ο σωστός αγοραστής. Επιθυμούν να το πουλήσουν σε μια οικογένεια και όχι σε κάποια εταιρεία που θα τα χωρίσει σε μικρότερα διαμερίσματα, τα οποία θα μοσχοπουλήσει λόγω του ονόματός τους».
Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι το ζευγάρι αγόρασε το σπίτι το 1999 από το μεσιτικό γραφείο Richard Maher, καταβάλλοντας το ποσό των… 2.5 εκατομμυρίων λιρών!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΡ


Στον αέρα εδώ και πολύ καιρό είναι οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μιας κι έχει λήξει προ πολλού η θητεία των μελών του.
 
Παρά τις όποιες προσπάθειες, δεν λέει να βρεθεί λύση στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα λόγω ασυνεννοησίας των κομμάτων, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη παράταση της θητείας των μελών του συγκεκριμένου οργάνου. Σημειωτέον ότι με βάση τον νόμο Παυλόπουλου, για την αλλαγή των μελών μιας ανεξάρτητης αρχής απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 4/5 της Βουλής.
Έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είναι αποδέκτης διαμαρτυριών από πολλές πλευρές που ζητούν να δοθεί λύση στο φλέγον πρόβλημα, που οδηγεί ολοταχώς στην απαξίωση της ανεξάρτητης αυτής αρχής.
Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν προ ημερών και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, οι οποίοι σε επιστολή που έστειλαν προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων επισημαίνουν ότι, δεδομένης της παράτυπης παράτασης, οι αποφάσεις του ΕΣΡ ολόκληρο το χρονικό διάστημα των παρατάσεων μπορούν ανά πάσα στιγμή να κηρυχθούν άκυρες από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η τρέχουσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, καθυστερούν για άγνωστο λόγο να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες», τονίζουν.
Η επιστολή των εργαζομένων αναφέρει τα εξής:
«Από τον Φεβρουάριο του 2012 έχει λήξει η θητεία του προέδρου και τριών μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενός συνταγματικού θεσμού ταγμένου να ρυθμίζει και να εποπτεύει τη λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μέσων της χώρας. Έκτοτε η θητεία των μελών αυτών παρατάθηκε για χρονικό διάστημα αρχικώς έξι μηνών, και στη συνέχεια για αλλεπάλληλα διαστήματα τριών μηνών, 45 ημερών και δύο μηνών (μέχρι 15.4.2013), χωρίς η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να έχει επιλέξει μέχρι σήμερα τα νέα μέλη του ΕΣΡ.
Η σημαντική αυτή καθυστέρηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καταρχήν ως προς το κύρος των αποφάσεων του ΕΣΡ που λαμβάνονται κατά το διάστημα αυτό, λόγω της γνωστής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει ήδη οδηγήσει σε ακύρωση μεγάλου αριθμού αποφάσεων του ΕΣΡ.
Επιπλέον, καλλιεργείται ένα κλίμα απαξίωσης της ανεξάρτητης αρχής, σε μια περίοδο μάλιστα που ο ρόλος του ΕΣΡ είναι ιδιαίτερα σημαντικός (αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών, τήρηση των διατάξεων για τους ιδιοκτησιακούς περιορισμούς και τη διαφάνεια των οικονομικών στοιχείων των σταθμών).
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε να ολοκληρωθεί άμεσα η επιλογή του προέδρου και των υπολοίπων μελών του ΕΣΡ, με αποκλειστικό γνώμονα την επάρκεια στο υπό ρύθμιση αντικείμενο».

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΥΡΩΝ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Μία από τις κωμικές και οξυδερκείς πένες του ελληνικού θεάτρου, ο Βύρων Μακρίδης, έφυγε από τη ζωή, το βράδυ του Σαββάτου. Ο θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος κατέληξε στον Ευαγγελισμό, σε ηλικία 76 ετών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, με νεφρική ανεπάρκεια. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη τη θεατρική οικογένεια.
 
Ο Βύρων Μακρίδης γεννήθηκε στο Κάιρο το 1937. Ξεκινώντας την καριέρα του, από το 1956, συνεργάστηκε ως δημοσιογράφος με τις εφημερίδες «Αθηναϊκή», «Ανεξάρτητος τύπος», «Η φωνή της Ελλάδας», «Ελεύθερος τύπος», «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Ελληνικός Βορράς», «Ελεύθερος κόσμος» κ.α. και ως καλλιτεχνικός συντάκτης στα περιοδικά: «Ρομάντσο», «Θεατής», «Πάνθεον» (έως το 1964). Από τις αρχές του 1967 παρουσίαζε στο Ε.Ι.Ρ. την εκπομπή «Η οθόνη στο ραδιόφωνο». 
 
Ωστόσο, πέρα από τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, το ταλέντο του στη συγγραφή ήταν αυτό που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο, αφού ο Βύρων Μακρίδης ήταν ένας επιτυχημένος συγγραφέας. Περισσότερες από 120 θεατρικές κωμωδίες και επιθεωρήσεις (αλλά και κινηματογραφικά σενάρια), φέρουν την υπογραφή του. 

Υπηρέτησε το θέατρο για πάνω από τρεις δεκαετίες και σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές του εμπορικού και του μουσικού θεάτρου αλλά και της κωμωδίας και της επιθεώρησης έχουν παίξει σε έργα του.
 
Υπήρξε επιτυχές καλλιτεχνικό δίδυμο με τον Νίκο Καμπάνη και στη συνέχεια με τον Λάκη Μιχαηλίδη. Μαζί υπέγραψαν μια σειρά αστικών κωμωδιών αλλά και επιθεωρήσεων (μερικές φορές έχοντας και άλλους στην… συγγραφική παρέα). Ανάμεσα στα έργα που φέρουν την υπογραφή του είναι (και) τα: «Χαίρε Αντρέα.. Καραντρέα», «Είπα ξείπα και μαύρη τρύπα», «Και μαζί και μόνος», «Πόσα κεράκια έχει η τούρτα;», «Άρμεγε ευρώ και κούρευε συντάξεις», «Και ο Σημίτης θέλει το Γερμανό του», «Σκάει νύφη... ΣΚΑΙ γαμπρός» και πολλά άλλα. 
 
Στα κινηματογραφικά σενάρια που έχει γράψει συγκαταλέγονται και τα «5.000 ψέματα» (Μακρίδης/Φιλιππούλης) και «Ο τελευταίος άντρας». Τέλος εμφανίζεται και ως στιχουργός σε δύο τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Ζαμπέτας. 
 
Ο Βύρων Μακρίδης είχε δύο γιους, τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Μίλτο Μακρίδη και τον μουσικό και συνθέτη Ηλία Μακρίδη, από τον γάμο του με τη δημοσιογράφο Πηγή Περσιάδου. Δεύτερη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Γιούλη Σταμουλάκη.

Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Μια παράσταση με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες. Με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Αυτή είναι η νέα μουσική παράσταση-πρόταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο "To αστέρι κι η ευχή". Η παράσταση που κατέκτησε την αγάπη του κόσμου και γέμισε ασφυκτικά τις πρόσφατες εμφανίσεις της στο Gazarte στην Αθήνα.

Μια παραγωγή που ετοιμάζεται να "απλώσει" τα χρώματα και να "μεθύσει με τα αρώματά της" την Θεσσαλονίκη στο LOVE CASUAL LIVING.

Κάποιοι λένε ότι τα τραγούδια σε "ταξιδεύουν" μέσα από τους στίχους τους, δημιουργώντας εικόνες μαγικές, ικανές να σε παρασύρουν σε μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι η καλή μουσική μπορεί να σε χαλαρώσει και να σου αλλάξει τη διάθεση της στιγμής.

Είναι όμως και εκείνοι που θέλουν ένα διαφορετικό ταξίδι μέσα από την... μουσική και μόνο αυτή! Δίχως λόγια και πολλές φιοριτούρες. Μόνο εκείνα τα συναισθήματα που βγαίνουν σχεδόν αυθόρμητα από τις νότες. Αρκεί τη μουσική να συνοδεύει η θετική διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο! Όπως εκείνο της Ευανθίας Ρεμπούτσικα (και των μουσικών της!) που μιλούν για "Το Αστέρι και την ευχή" και αφηγούνται στον κόσμο μουσικές ιστορίες που προκαλούν έντονα συναισθήματα.

Κανονάκιακορντεόνπιάνοκοντραμπάσοτύμπανα και  βιολί με αγαπημένες μελωδίες που περιλαμβάνουν μουσική από το "Αστέρι και την ευχή", τις "Μικρές ιστορίες" και τη "Φωνή Αιγαίου", την "Πολίτικη Κουζίνα" και τις τούρκικες ταινίες "Babam ve Oglum" και "Ulak". Σε ένα λιτά δομημένο (και σε κορυφαίες στιγμές διαδραστικό) πρόγραμμα. Με ιδιαίτερη στιγμή της μουσικής παράστασης, εκείνη τηςΚωνσταντίνας Μελαχροινούδη, μια νέας τραγουδίστριας, η οποία ερμηνεύει στα αραβικά την "Αλεξάνδρεια".

Αυτά είναι το βασικά "συστατικά" της μαγικής "συνταγής" που προτείνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα για τη φετινή περίοδο. Μια συνταγή που έχει συγκινήσει τον κόσμο προκαλώντας μια ψυχική ανάταση δίχως κανένα συναισθηματικό "εκβιασμό" (που πολλές φορές μπορεί να προκαλούν οι στίχοι ενός τραγουδιού). Εξάλλου στην μουσική παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο "Το Αστέρι κι η ευχή"... τα λόγια είναι περιττά!

Mουσικοί:
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν
Ανδρέας Συμβουλόπουλος: πιάνο
Άγγελος Παπαδάτος: κόντρα μπάσο
Νίκος Παπαβρανούσης: τύμπανα

Ημέρα & Ώρα:
Κυριακή 28 Απριλίου στις 20.30

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10€
Φοιτητικό: 5€

LOVE CASUAL LIVING, Εθνικής Αντιστάσεως 16-Βυζάντιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 365 425 & 441 601

ΟΙ ΠΙΟ ΣΕΞΥ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΘΟΝΗΣ


Η πιο ώραία ώρα των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών κοινώς "πρωινάδικων" που κάποτε ξετρέλεναν τα μηχανάκια της AGB, ήταν η ώρα που οι όμορφες γυμνάστριες κάλυπταν την ώρα της γυμναστικής. Ας θυμηθούμε ποιές σημάδεψαν την τηλεοπτική μας ζωή.


Γιάννα Νταρίλη 

Η Γιάννα Νταρίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Είναι πτυχιούχος της Ακαδημίας Γυμναστικής και Υγείας του Queens College of the City University of New York. 
Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε ως γυμνάστρια στο παραπάνω εκπαιδευτικό ίδρυμα και στα ελληνικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής. Έχει εργαστεί επίσης ως προπονήτρια σχολικών ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ, ως διευθύντρια δύο γυμναστηρίων, ως ιδιωτική γυμνάστρια και έχει συνεργαστεί με φυσιοθεραπευτές. Ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1994 και σχεδόν αμέσως κατέκτησε τον τηλεοπτικό φακό δουλεύοντας για την τηλεόραση του Antenna και για το Star Channel, ενώ πρόσφατα έγινε η παρουσιάστρια της πρώτης αγγλόφωνης εκπομπής που προβάλλεται από την Ελληνική Δορυφορική Τηλεόραση με τίτλο "Hellenic Weekly". Στον Πρωινό καφέ μεσουράνησε κι εκτόξευσε την ενότητα της γυμναστικής. 

Χριστίνα Πάζιου
Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, η αγάπη της στη γυμναστική αλλά και σε όλα τα είδη της άσκησης την οδήγησαν στη συνέχεια να κάνει μακροχρόνιες σπουδές και να αποκτήσει πολλά πτυχία στον τομέα του αερόμπικ και της γιόγκα. Είναι personal trainer και παράλληλα συνεργάζεται με γνωστά γυμναστήρια. Το Μάρτιο του 2005 συμμετείχε στο «Dance aerobic show» και εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά στον Αlpha. Την αποκαλούσαν "προκλητική" γυμνάστρια, γιατί έκανε… προκλητικές ασκήσεις γυμναστικής πάνω σε ένα κρεβάτι με την Ελένη Μενεγάκη. 

Ελένη Πετρουλάκη
Η Ελένη Πετρουλάκη - Ivic γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης. Tο 1989, που πέρασε στα ΤΕΦΑΑ, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται σε γυμναστήρια. Το 1992 εισήγαγε τη γυμναστική στην τηλεόραση, από την εκπομπή "Πρωινός καφές" της Ρούλας Κορομηλά, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε γυμναστήρια, διδάσκοντας αεροβική γυμναστική. Από το 1993 μέχρι και το 1997 κυκλοφόρησε τρεις βιντεοκασέτες με θέματα γυμναστικής, οι οποίες την καθιέρωσαν ως την πιο πετυχημένη γυμνάστρια στην Ελλάδα.
Αμέσως μετά την κυκλοφορία της τέταρτης βιντεοκασέτας της με θέμα "Υγεία, ομορφιά και στυλ" ακολούθησε η πέμπτη με θέμα "Power Yoga", η οποία κυκλοφόρησε σε DVD και βιβλίο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θιβετιανές ασκήσεις και Yoga από Σέρβο δάσκαλο, ο οποίος έζησε και μαθήτευσε επί 20 χρόνια στο Θιβέτ. Εκπαιδεύτηκε στη Νέα Υόρκη, στο N.Y Power Yoga Institute, από το οποίο πήρε και τα αποκλειστικά δικαιώματα της Power Yoga στην Ελλάδα. Παρακολούθησε σεμινάρια σε ευρωπαϊκές χώρες και Yoga Retreats στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Το 2003 απέκτησε δικό της χώρο, στον οποίο δίνει τα δικαιώματα της Power Yoga σε όσους ακολουθήσουν με επιτυχία την απαιτούμενη εκπαίδευση και γενικά μυεί τον κόσμο στη φιλοσοφία της Power Yoga. 

Σοφία Παθέκα
Συμμετείχε στο "Πολύ καλημέρα σας" με τον Γιώργο Πολυχρονίου, αλλά δυστυχώς για εκείνη η μόδα της γυμναστικής την εποχή εκείνη έκανε "κοιλιά". Για κάποιο διάστημα έκανε διαφημίσεις στην τηλεόραση, και επίσης έκανε και πασαρέλα σε διάφορα ντεφιλέ μόδας. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. 

Σόφη Πασχάλη
Η Σόφη Πασχάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Επιμελής μαθήτρια, από πλούσια οικογένεια, δεν επέλεξε να ασχοληθεί με το εργοστάσιο βουτύρου του μπαμπά της, αλλά με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Πρωτοεμφανίστηκε στο Νew Channel το 1999 ως παρουσιάστρια της ψυχαγωγικής εκπομπής «Ο,τι παίζει» και λίγο αργότερα συνέχισε στο «Tempo» για λίγους μήνες. 
Αν και της δόθηκαν άπειρες ευκαιρίες να αποκτήσει δική της στήλη σε πρωινά μαγκαζίνο, αρνιόταν συνεχώς, καθώς αποφάσισε πως την ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η γιόγκα. Το pick της καριέρας της έγινε μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Καραμέρου και του Σπύρου Χαριτάτου και τα ανοίγματά της στο πάτωμα άφησαν εποχή! 

Έλλη Αγγελιδάκη
Η Έλλη Αγγελιδάκη είναι γνωστή στον χώρο της Γυμναστικής και του Fitness εδώ και πολλά χρόνια! Η πανέμορφη γυμνάστρια από την Κρήτη έγινε γνωστή, όταν μαζί με την Ελένη Πετρουλάκη παρουσίαζαν το πρόγραμμα γυμναστικής στον "πρωινό καφέ". Οι απίστευτες αναλογίες της την έχουν καθιερώσει σαν μια από τις πιο ελκυστικές ελληνίδες γυμνάστριες! Έδωσε το ερέθισμα,μαζί με την Ελένη Πετρουλάκη, σε πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με την γυμναστική και γενικά με τον αθλητισμό.
Φωτεινή Γεωργαντά
Η Φωτεινή Γεωργαντά είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών.
Από μικρό παιδάκι ασχολήθηκε με το στίβο και έτσι αποφάσισε να γίνει γυμνάστρια.
Το 1993 ήρθε και η τηλεόραση. Η Φωτεινή Γεωργαντά εργαζόταν σε ένα γνωστό γυμναστήριο και κάπως έτσι την είδαν και την επέλεξαν οι άνθρωποι του Mega για το "Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό".
Κλήθηκε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εκγύμνασης μέσα στην πρωινή εκπομπή του καναλιού τότε και έκτοτε έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στο κοινό. Εκεί γνωρίζεται με τον παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικο με τον οποίο δύο χρόνια αργότερα, το 1995, παντρεύεται. Ο γάμος τους είχε συζητηθεί ποικιλοτρόπως καθώς προβαλόταν σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι και το γλέντι που ακολούθησε έγινε στο πλατό της εκπομπής. 
Έχοντας χωρίσει με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, μια δεκαετία αργότερα, το 2003 την βρίσκει ξανά παντρεμένη. 
Σήμερα με τον σύζυγό της, Ηλία Γουδή, έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, έχοντας αποκτήσει δύο παιδάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.
Έχοντας αφήσει πίσω την τηλεόραση, η Φωτεινή επέλεξε να εργάζεται σε ένα Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, όπου ανέλαβε την προετοιμασία των γυναικών πριν την εγκυμοσύνη αλλά και την αποκατάσταση του σώματός τους μετά τη γέννα. Φέτος συνεργάζεται με τον ΑΝΤ1 και παρουσιάζει την κλήρωση των ΠΡΟΤΟ, ΛΟΤΤΟ και ΤΖΟΚΕΡ του ΟΠΑΠ. 

Γωγώ Μαστροκώστα

Η Γωγώ μεγάλωσε σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας το Ευηνοχώρι. Απο μικρή ήταν ¨ατίθαση¨ και δε δίσταζε να τα βάζει ακόμη και με τα αγοράκια της ηλικίας της. Στα μαθητικά της χρόνια ήταν εξαιρετική μαθήτρια αν και όχι πολύ επιμελής και σαν πρώτο στόχο είχε την ιατρική αλλά τελικά αυτό που την κέρδισε ήταν η γυμναστική ακαδημία. Μόλις η ιδιωτική τηλεόραση είχε αρχίσει να γίνεται ιδιωτική ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα. Η Γωγώ προχωράει με σταθερά βήματα κάνοντας τα πρώτα της τολμηρά εξώφυλλα, τα οποία κάνουν περήφανο το τόπο της. Παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας καθώς χόρευε, τραγουδούσε, έπαιζε ρόλους και έκανε εκπομπές. Μεγάλος ντόρος είχε γίνει μετά το χωρισμό της από τον Απόστολο Γκλέτσο τον οποίο είχε αρραβωνιαστεί. Σήμερα είναι παντρεμένη με τον ποδοσφαιριστή Τραιανό Δέλλα και έχουν ένα παιδάκι. 

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΦΙΛ ΡΑΜΟΟΥΝ


O Ραμόουν είχε συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Ρέι Τσαρλς και τον Φρανκ Σινάτρα
O Ραμόουν είχε συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Ρέι Τσαρλς και τον Φρανκ Σινάτρα   
Ο Φιλ Ραμόουν, παραγωγός δισκογραφίας, ο οποίος συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της μουσικής τα τελευταία 50 χρόνια -ανάμεσά τους οι Ρέι Τσαρλς, Φρανκ Σινάτρα, Πολ Σάιμον, Μπίλι Τζόελ και Μπάρμπρα Στρέιζαντ- έφυγε χθες Σάββατο από τη ζωή, στο Μανχάταν, σε ηλικία 79 ετών.
Εκτός από τις συνεργασίες του με μουσικούς θρύλους, ο Ραμόουν ξεχώρισε ως ένας από τους παραγωγούς που «πίστεψαν» πρώτοι στα CD. Ήταν παραγωγός στο πρώτη μαζικά εμπορική επιτυχία που κυκλοφόρησε σε CD, το 52nd Street του Μπίλι Τζόελ το 1982.
Παρότι δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του, ο Ραμόουν λέγεται ότι εισήχθη σε νοσοκομείο του Μανχάταν στα τέλη Φεβρουαρίου με ανεύρυσμα στην αορτή.
Στη διάρκεια της καριέρας του βραβεύτηκε με 14 Γκράμι και με ένα Έμι.

'9 1/2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ' Η ΠΙΟ ΕΡΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Το  9 1/2 Εβδομάδες στην κορυφή των πιο ερωτικών ταινιών
Πρωτιά για την  ταινία «9 1/2 Εβδομάδες»  μετά από  ψηφοφορία της «Sun». Η γνωστή ταινία κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των πιο ερωτικών ταινιών στην ιστορία του σινεμά μετά  27 χρόνια μετά την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η παθιασμένη σχέση της Kim Basinger με τον Mickey Rourke αλλά και το αισθησιακό στριπτίζ της ξανθιάς των ΄80ς υπό τους ήχους του «You can leave your hat on» εκτόξευσαν την ταινία «9 1/2 Εβδομάδες» στην κορυφή!

Στην ψηφοφορία  πήραν μέρος πάνω από 35.000 άνθρωποι.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί το Monster's Ball με τη Hallie Berry και τον Billy Bob Thornton.

Ενώ στην τρίτη θέση έρχεται  ο Τιτανικός με την Kate Winslet και τον Leonardo DiCpario.

ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Σαρλ Αζναβούρ είπε  σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε  στην Ελβετία ότι σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Ελληνες».

Από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση με δηλώσεις του εκπροσώπου του κ  κ. Levent Gümrükçü.με την  οποία επιχειρεί να αντικρούσει την  κατηγορία του Αζναβούρ. Συγκεκριμένα η δήλωση του κ.  Gümrükçü όπως την μετέδωσε ο τουρκικός Τηλεοπτικός σταθμός TRT σε δική του μετάφραση: 

«Δεν καταλάβαμε σε τι οφείλεται ο εν λόγω ισχυρισμός του Σαρλ Αζναβούρ. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αβάσιμη και δίχως νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Τονίζουμε πάντα ότι είναι λάθος να αποκομίζουμε έχθρα από την ιστορία.


Από την άλλη αντιμετωπίζουμε θετικά το γεγονός ότι αναπτύσσει ιδέες και κάνει προτάσεις για την εξομάλυνση των Τούρκο-Αρμενικών σχέσεων ο Σαρλ Αζναβούρ, όντας ένας παγκοσμίου φήμης άνθρωπος της τέχνης και διανοούμενος. Αν και δεν συμφωνούμε με κάποιες διαπιστώσεις του, πιστεύουμε ότι ο διάλογος, η εμπάθεια (σ.σ. ?)  και η δίκαιη μνήμη είναι η σωστή μέθοδος για να κατανοήσουν οι δυο λαοί καλύτερα ο ένας τον άλλον, για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα ιστορικά γεγονότα και για να οικοδομηθεί ένα ειρηνικό κοινό μέλλον.»

Πηγή: CretePlus.gr 

ARMENIE-TURQUIE

Ankara dément les affirmations d’Aznavour sur les propos d’Erdogan contre les Arméniens et les Grecs 

Le ministère turc des Affaires étrangères a réagi aux propos du chanteur et Ambassadeur itinérant d’Arménie en Suisse, Charles Aznavour, diffusés en Suisse par RTS. Le journal turc Hürriyet reprend un communiqué du ministère turc des Affaires étrangères en réponse aux propos de Charles Aznavour qui avait affirmé que le Premier ministre turc Erdogan avait affirmé qu’il détestait les Arméniens et les Grecs. Dans le communiqué, le ministère turc des Affaires étrangères affirme « Nous ne savons pas d’où Charles Aznavour fut renseigné sur ces propos. Mais nous démentons fermement les informations sur ces déclarations infondées. Le peuple Turc a vécu de longues années en compagnie des peuples Arménien et Grec (...) par ailleurs nous acceptons comme positives les propositions de l’artiste de renommé mondiale et intellectuel Charles Aznavour pour la normalisation des relations arméno-tuques ».

Krikor Amirzayan

dimanche 31 mars 2013,

Krikor Amirzayan ©armenews.com 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ-31 ΜΑΡΤΙΟΥ


1949, RCA Victor introduced the 45rpm single record, which had been in development since 1940. The 7-inch disc was designed to compete with the Long Playing record introduced by Columbia a year earlier. Both formats offered better fidelity and longer playing time than the 78rpm record that was currently in use. Advertisements for new record players boasted that with 45rpm records, the listener could hear up to ten records with speedy, silent, hardly noticeable changes.
1957, Billed as the nation's only atomic powered singer, Elvis Presley played two shows (2pm and 6pm), at the Olympia in Detroit, Michigan in front of 24,000 fans.
1958, Chuck Berry's rock 'n' roll classic 'Johnny B. Goode' single was released. It entered the US charts six weeks later and peaked at No.8 on the chart. The song's original lyrics referred to Johnny as a "colored boy", but Berry later acknowledged that he changed it to "country boy" to ensure radio play.
1958,
1960, Lonnie Donegan was at No.1 on the UK singles chart with 'My Old Man's A Dustman', his third No.1. Donegan became the first British artist to enter the UK chart at No.1, the only other artist to achieve this feat at this time was Elvis Presley. The song which was recorded live at the Bristol Hippodrome was a music hall novelty song.
1962, Connie Francis went to No.1 on the US singles chart with 'Don't Break The Heart That Loves You', it made No.33 in the UK.
1962, The Beatles played their first gig in the South of England when they appeared at The Subscription Rooms, Stroud, on the same bill as The Rebel Rousers, tickets cost 5 shillings, ($0.70).
1964, Filming for A Hard Day's Night, The Beatles played a "live television performance" in front of a studio of screaming fans (one of those fans was Phil Collins). The four songs used in the film were ‘Tell Me Why’, ‘I Should Have Known Better’, ‘And I Love Her’, and ‘She Loves You’.
1967, Jimi Hendrix set fire to his guitar live on stage for the first time when he was appearing at The Astoria in London, England. It was the first night of a 24-date tour with The Walker Brothers, Cat Stevens and Engelbert Humperdink. The Fender Stratocaster burned on stage by Hendrix sold for £280,000 at a 2008 London auction of rock memorabilia.

1972, The Beatles Official Fan Club closed. The Beatles Monthly magazine had ceased three years previously.
1973, Donny Osmond was at No.1 on the UK singles chart with his version of 'The Twelfth Of Never' a hit single for Johnny Mathis in 1957.
1976, The Brotherhood Of Man were at No.1 on the UK singles chart with the winning song of the Eurovision Song Contest 1976, 'Save Your Kisses For Me.' The group's first of three UK No.1's.
1976, Led Zeppelin released Presence, their seventh studio album, on their own Swan Song Records in the UK. Presence has now been certified 3 times Platinum by the Recording Industry Association of America (RIAA) for US sales in excess of 3 million copies.
1984, Kenny Loggins started a three week run at No.1 on the US singles chart with 'Footloose', the theme from the film with the same name, a No.6 hit in the UK.
1986, O'Kelly Isley of The Isley Brothers died of a heart attack, aged 48. Had a hit in 1962 original version of 'Twist and Shout', (later covered by the Beatles) and the 1968 UK No.3 single 'This Old Heart Of Mine' and 1969 US No.2 single 'It's Your Thing'.
1990, David Bowie scored his seventh UK No.1 album with 'Changes Bowie.'
1990, German and Italian production team Snap! had their first UK No.1 single with 'The Power.' The track has been featured in many films including Coyote Ugly, Mighty Morphin Power Rangers, Bruce Almighty soundtrack and The Fisher King.
1992, Def Leppard released their fifth studio album 'Adrenalize', the first by the band following the 1991 death of guitarist Steve Clark. Former Dio and Whitesnake guitarist Vivian Campbell, was brought in as the newest member in April 1992. He appears in all promotional videos for the album's singles (except 'Let's Get Rocked'), despite not playing on the album.
1994, Madonna appeared on The Late Show With David Letterman from New York City. The network had to delete 13 offending words from the interview before the show aired. Madonna also handed Letterman a pair of her panties and told him to sniff them. He declined and stuffed them into his desk drawer.
1995, Jimmy Page escaped being knifed when a fan rushed the stage at a Page and Plant gig at Auburn Hills, Michigan. The fan was stopped by two security guards, who he knifes instead. After his arrest, he told police that he wanted to kill Jimmy Page because of the Satanic music he was playing.
1995, Mexican American singer Selena was murdered aged 23 by the president of her fan club Yolanda Sald'var. Warner Brothers made a film based on her life starring Jennifer Lopez in 1997.
2001, Whitney Houston and husband Bobby Brown were banned for life from Hollywood's Bel Air hotel after wrecking their room. Hotel workers said a TV was smashed, two doors were ripped of their hinges and the walls and carpets were stained by alcohol. It was reported that Whitney called in her lawyers to plead with the hotel management not to call the police. The suite was so badly damaged it had to be shut for five days for repairs.
2002, Bee Gee Barry Gibb bought his childhood home in Keppel Road, Chorlton, Manchester. Gibb said he was going to clean the house up, rent it out and put a plaque on the wall.
2002, Celine Dion started a four-week run at No.1 on the UK album chart with 'A New Day Has Come', the singers fifth No.1 album.
2005, Rap record company boss Marion "Suge" Knight was ordered to pay $107m (£57m) to a woman who claimed she helped found Death Row label in 1989, one of hip-hop's top labels with artists including Tupac Shakur, Dr Dre and Snoop Dogg. Lydia Harris said she invested in Death Row but was pushed out by Mr Knight.
2007, A new world record for the longest non-stop concert was set by hundreds of musicians in Japan. The performance began on the evening of 23 March in the city of Omi, with musicians aged between six and 96 taking turns with over 2,000 tunes being performed over 182 hours. Organisers praised the musicians, one of whom carried on despite a major earthquake during her piano piece. The previous world record was set in Canada in 2001 with 181 hours.
2010, Cher's first child, Chaz Bono, asked a judge to formally change his name and gender following the sex change surgery he had last year. The 41-year-old, who was born Chastity Sun Bono, now wanted to be known as Chaz Salvatore according to a petition filed in Los Angeles. Salvatore was his father Sonny Bono's real first name.
2011, Australian band Men at Work lost an appeal against a ruling which found their 1983 hit single 'Down Under' was partly copied from a folk song. Australia's Federal Court upheld the decision which stated part of the song's melody came from the tune Kookaburra Sits in the Old Gum Tree. Record label EMI argued the writers did not plagiarise because the inclusion of two bars from the tune was a tribute.
March 31st: Born on this day
1934, Born on this day, Shirley Jones, singer, actress, The Partridge Family, (1970 US No.1 single 'I Think I Love You', 1972 UK No.3 single 'Breaking Up Is Hard To Do').
1937, Born on this day, Herb Alpert, trumpet, vocals, (1968 US No.1 & UK No.3 single 'This Guy's In Love With You'). Formed A&M Records with Jerry Moss, at first operating from his garage at home.
1944, Born on this day, Rodney Bainbridge, bass, The Fortunes, (1965 UK No.2 & US No.7 single 'You've Got Your Troubles').
1946, Born on this day, Al Nichol, The Turtles, (1967 US No.1 single 'Happy Together', 1967 UK No.4 single 'She'd Rather Be With Me').
1947, Born on this day, Al Goodman, The Moments, (1970 US No.3 single 'Love On A Two- Way Street', 1975 UK No.3 single 'Girls').
1947, Born on this day, Jon Poulos, drums, The Buckinghams, (1967 US No.1 single 'Kind Of A Drag').
1948, Born on this day, Mick Ralphs, guitarist, Mott The Hoople, (1972 UK No.3 & US No.37 single 'All The Young Dudes'), Bad Company, (1974 UK No.15 & US No.5 single 'Can't Get Enough').


1948, Born on this day, Thiis Van Leer, organ, flute, Focus, (1973 US No 9 single 'Hocus Pocus', 1973 UK No.4 single 'Sylvia').
1953, Born on this day, Sean Hooper, Huey Lewis and the News, (1985 US No.1 & UK No.11 single 'The Power Of Love').
1954, Born on this day, Tony Brock, The Babys, (1977 US No.13 & UK No.45 single 'Isn't It Time').
1955, Born on this day, Angus Young, Scottish-born Australian guitarist with AC/DC, known for his energetic performances and schoolboy-uniform stage outfits. 1980 UK No.36 single 'Whole Lotta Rosie' and 1980 UK No.1 & US No.14 album 'Back in Black.' AC/DC are the fifth-best-selling band in US history with over 70 million albums sold.
1958, Born on this day, Pat McGlynn, Bay City Rollers, (1975 UK No.1 single 'Bye Bye Baby', plus 11 other UK Top 20 singles', 1976 US No.1 single 'Saturday Night').
1958, Born on this day, Paul Ferguson, Killing Joke, (1985 UK No.16 single 'Love Like Blood').
1971, Born on this day, Julian Deane, Toploader, (2000 UK No.7 single 'Dancing In The Moonlight').
1974, Born on this day, Stefan Olsdal, bass, Placebo, (1997 UK No. 6 single 'Nancy Boy').
1978, Tony Yayo, (Marvin Bernard), rapper with G-Unit and solo, (2005 single 'So Seductive' feat. 50 Cent').