Saturday, May 25, 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέχρι το πολύ, μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη κρύβονται μικροί καλοκαιρινοί παράδεισοι. Οι επιλογές που έχετε για βουτιές είναι πολλές και ξεχωριστά μοναδικές η κάθε μία.

Αυτό που χαρακτηρίζει τις παραλίες της Θεσσαλονίκης είναι τα καταγάλανα νέρα, οι χρυσές αμμουδιές, αλλά και το πράσινο που τις περιβάλλει. Πολύ καλά οργανωμένες όλες αποτελούν ιδανικές επιλογές για κοντινές αποδράσεις το σαββατοκύριακο, αλλά και σταθερές επιλογές των Θεσσαλονικέων για διακοπές.

Παραλία Βρασνών και Νέων Βρασνών  
Η παραλία έχει ψιλή άμμο και μήκος 3 χιλιόμετρα μεταξύ Ασπροβάλτας και Σταυρού. Διαθέτει αρκετά σημεία ντους και ξαπλώστρες, καθώς και εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής. Αν δεν έχεις αυτοκίνητο, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κάνει τους καλοκαιρινούς μήνες δρομολόγιο προς την παραλία των Βρασνών κάθε ώρα.

Ποταμός - ναυάγιο Επανομής
  
Βρίσκεται νοτιανατολικά της Επανομής, πολύ καλά οργανωμένη, με εγκαταστάσεις βόλεϊ και τένις. Το πιο εντυπωσιακό σημείο της παραλίας είναι τα απομεινάρια ενός πλοίου που βυθίστηκε πριν 40 περίπου χρόνια και τα φουγάρα του παραμένουν ακόμα ορατά.

Παραλία Οφρυνίου
  
Ανάμεσα στην Μηχανιώνα και το Αγγελοχώρι, μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η άμμος χρυσή, το νερό δροσερό, οι ψάθινες ομπρέλες σε απόσταση, γήπεδα μπιτς βόλεϊ, χώρος για ρακέτες, αλλά και τέρματα για πόλο. Το μπιτς μπαρ βρίσκεται στο κέντρο της Παραλίας Οφρυνίου για εύκολη πρόσβαση από παντού και η μουσική ακούγεται τόσο όσο να μην ενοχλεί.

Ασπροβάλτα
  
Αμμώδης παραλία βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να επισκεφτείτε την Ασπροβάλτα για τα καθαρά νερά και τα καταπράσινα βουνά που την περιβάλλουν.

Σταυρός Θεσσαλονίκης
  
Από τα πιο γνωστά θέρετρα του νομού Θεσσαλονίκης ο Σταυρός ξεχωρίζει για την φυσική ομορφιά, τα καταγάλανα καθαρά νερά, αλλά και τις πολλές επιλογές για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Αγία Τριάδα
  
Απέχει 20 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Η παραλία της Αγίας Τριάδας  είναι αμμώδης και καλά οργανωμένη, με πολλές επιλογές σε μπαρ, καφέ και ψαροταβέρνες. Η θάλασσα ρηχή στα πρώτα μέτρα, γαλήνια, ζεστή με γαλάζια σημαία.

Περαία
  
Μόλις 28 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη η μεγάλη αμμώδης παραλία της Περαίας  αποτελεί στέκι πολλών Θεσσαλονικέων. Φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της δίπλα στο κύμα και για την κοσμοπολίτικη διάθεσή της. Έχει μήκος 7 χιλιόμετρα και θέα τον Λευκό Πύργο απέναντι.

Παραλία Νέας Μηχανιώνας
  
Τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη, αλλά τόσο γραφική και αυθεντική η Νέα Μηχανιώνα περηφανεύεται για το φρέσκο ψάρι, τα καθαρά νερά και τις άρτιες τουριστικές υποδομές.

Ολυμπιάδα
    
Καθαρή και πανέμορφη η αμμουδερή παραλία της Ολυμπιάδας  προσφέρεται όχι μόνο για σύντομες αποδράσεις, αλλά και για διακοπές. Το νερό, τόσο στην πρώτη πιο κοσμική, όσο και την δεύτερη, πιο ήσυχη, είναι άριστο.

Αμμόλοφοι Καβάλας
  
Μία εξωτική παραλία στην Καβάλα  που συνδυάζει την ψιλή άμμο και την κρυστάλλινη ρηχή θάλασσα. Μία από τις ομορφότερες παραλίες της βόρειας Ελλάδας μήκους 3 χιλιομέτρων.

No comments:

Post a Comment