Wednesday, May 15, 2013

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ,Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


ΔιαφημίσειςAIG Ασφάλεια από €127Επισκευή Οχήματος Χωρίς Να Ξοδέψεις Ούτε €1. Μάθε Περισσότεραwww.aig-direct.grDomino's Pizza Προσφορά3 x Μεσαίες πίτσες μόνο με €6,54 η κάθε μία !www.dominos.gr
Ο διεθνούς φήμης μουσουργός Σταύρος Ξαρχάκος αναλαμβάνει νέος πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωτήρης Χατζάκης καταλαμβάνει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα θα είναι μέλος του ΔΣ.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αντικαθιστά στην προεδρία του ΔΣ την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, και ο Σωτήρης Χατζάκης στη καλλιτεχνική διεύθυνση τον Γιάννη Χουβαρδά.

Ο καταξιωμένος τραγουδοποιός έχει βραβευτεί πολλές φορές σε κινηματογραφικά και μουσικά φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τον Μάιο του 1994 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Adelphi της Νέας Υόρκης. Στις αρχές του 1995 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής» (KOEM).

Χρημάτισε δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και αργότερα Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Θεμάτων. Επίσης, διατέλεσε βουλευτής Αθηνών αλλά παραιτήθηκε πολύ σύντομα. Διετέλεσε Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1999 έως το 2004.

Από την πλευρά του, με την ιδιότητα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη ο Σωτήρης Χατζάκης (φωτό) έχει υπογράψει 100 παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της Ελλάδας. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Καισαριανής, του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και του θεάτρου Πολιτεία, καθώς και αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με Διευθυντή τον Νίκο Κούρκουλο, τη διετία 2005-2006. Έχει παρουσιάσει δουλειά του στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Ν. Αφρική, Κούβα, Κίνα (Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο), όπως επίσης και έξι φορές στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

No comments:

Post a Comment