Tuesday, May 21, 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ



Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει εκπροσώπους του Αζερμπαϊτζάν να… δωροδοκούν (!), προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ακόμα 12άρι, που θα τους ανεβάσει πιο ψηλά στον πίνακα των νικητών της Eurovision!

Πρόκειται για ένα 12λεπτο βίντεο, που αναρτήθηκε για πρώτη φορά από ιστοσελίδα της Λιθουανίας. Στο βίντεο αυτό φαίνονται άνθρωποι από το Αζερμπαϊτζάν να δίνουν χρήματα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, για να πάρουν το 12άρι από τη χώρα!




 



«Πολλοί έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» είπε ο επικεφαλής της EBU, Jon Ola Sand, σε σουηδική εφημερίδα. Και συνέχισε: «Εμπιστευόμαστε το σύστημα ψηφοφορίας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι κάποιος έκλεψε».

Μάλιστα, το εν λόγω βίντεο έχει φτάσει ακόμα και στην Εισαγγελία της Λιθουανίας!

Και όλα αυτά για μία εμφάνιση που τη χαρακτήριζε το ελληνικό στοιχείο, μιας και την εμφάνιση του Αζερμπαϊτζάν την επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ στη σύνθεση του κομματιού που τραγούδησε ο Farid Mammadov βρίσκεται ο Δημήτρης Κοντόπουλος.






Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο, με τον οποίο το Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να ενισχύσει τη θέση του στη βαθμολογία, έρχονται να διευρύνουν τον κύκλο της αμφισβήτησης για τα αποτελέσματα και την τελική κατάταξη του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Λίγο πριν δουν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για το Αζερμπαϊτζάν, είχε επίσης δημιουργηθεί θέμα με το νικητήριο τραγούδι της Δανίας.

Πιο συγκεκριμένα, για «κλοπή» στη φετινή Eurovision έκανε λόγο η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», σύμφωνα με την οποία, το  νικητήριο τραγούδι «Only Teardrops» της Έμιλι ντε Φόρεστ έχει... απίστευτες ομοιότητες με την επιτυχία «Surrender» του ολλανδικού γκρουπ Κ-Otic,  το οποίο κυκλοφόρησε το 2002.

Σύμφωνα με το μουσικό παραγωγό και κριτή σόου ταλέντων,  Έρικ βαν Τιν, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα, η μελωδία του φλάουτου στο φετινό νικητήριο τραγούδι είναι «σαφώς ολόιδια» με εκείνη του τραγουδιού «I Surrender».

Καθώς φαίνεται, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η μοναδική συμμετοχή, από εκείνες τουλάχιστον που κατέλαβαν τις υψηλότερες θέσεις του διαγωνισμού, ήταν εκείνη της Ελλάδας, με τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra να δίνουν το δικό τους, 100% «καθαρό», αγώνα!

No comments:

Post a Comment