Wednesday, May 15, 2013

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



Σαν Φρανσίσκο
To ανδροειδές της Google αποκτά το δικό του τζούκμποξ: στο συνέδριο για προγραμματιστές που διοργάνωσε στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει στις ΗΠΑ συνδρομητική υπηρεσία μουσικής με τεχνολογία ροής (streaming).

Οι χρήστες του Google Play, του καταστήματος εφαρμογών για συσκευές Android, μπορούσαν μέχρι σήμερα να παίζουν μόνο τα τραγούδια που είχαν αγοράσει από το ίδιο το Google Play. Χάρη στη νέα υπηρεσία, με την υπηρεσία All Access, θα μπορούν να αναπαράγουν στη συσκευή τους χιλιάδες ακόμα κομμάτια.

Όταν ο χρήστης επιλέγει ένα τραγούδι, το All Access εμφανίζει μια λίστα με παρόμοια κομμάτια. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία μουσικής που δεν δίνει απλά πρόσβαση στην καλή μουσική αλλά επιπλέον καθοδηγεί το χρήστη» είπε ο Κρις Γιέργκα της Google στο συνέδριο «Ι/Ο» του Σαν Φρανσίσκο.

Το All Access θα έχει πάντως να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό δημοφιλών υπηρεσιών όπως το Pandora και το Spotify, οι οποίες πάντως δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα. Ανάλογη υπηρεσία φέρεται εξάλλου να ετοιμάζει και η Apple.

Ασαφές παραμένει εξάλλου το εάν και πότε θα διατεθεί το All Access στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στις ΗΠΑ, η συνδρομή κοστίζει 9,99 δολάρια το μήνα με 30 μέρες δωρεάν δοκιμή. Για όσους εγγραφούν ως τις 30 Ιουνίου θα είναι 7,99 το μήνα

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Google έχεικαταλήξει σε συμφωνία με τρεις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες: Sony, Warner και Universal.

Στο συνέδριο Ι/Ο η Google παρουσίασε επίσης βελτιώσεις στο Google Play για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίοι θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να αποθηκεύουν το σκορ στο cloud της Google και να βρίσκουν αυτόματα άλλους παίκτες στα μέτρα τους με τους οποίους μπορούν να αναμετρηθούν.

Τρεις υπάλληλοι της εταιρείας επιχείρησαν να επιδείξουν τις νέες λειτουργίες στους σύνεδρους, ωστόσο η προσπάθεια απέτυχε λόγω προβλήματος στο ασύρματο δίκτυο.

No comments:

Post a Comment