Sunday, February 3, 2013

ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΗ ΣΤΑ GRAMMY




Μια Ελληνοαυστραλή ερμηνεύτρια, η Vassy, θα τραγουδήσει σε εκδήλωση που θα προηγηθεί της τελετής της απονομής τωνΒραβείων Grammy, που αποτελούν το λαμπρότερο γεγονός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και διαθέτουν αντίστοιχο κύρος με τα κινηματογραφικά Βραβεία Όσκαρ.

Η Vassy γεννήθηκε στην Αυστραλία, σπούδασε αρχαιολόγος αλλά από μικρή ασχολήθηκε με το τραγούδι, παρότι κάποτε της είχαν πει πως "δεν ξέρει να τραγουδά και να κάνει κάτι άλλο".

Αυτή την εποχή, το τραγούδι της "We Are Young" είναι τέταρτο στη λίστα του Billboard Dance Charts και ανέρχεται, κάτι που, όπως λέει η ίδια, την ενθουσιάζει.

Οι γονείς της Βασιλικής Καραγιώργου κατάγονται από τα Σέρβια Κοζάνης.

Η ίδια έχει στο ενεργητικό της σπουδαίες συνεργασίες με τους AfrojackDave Aude, και Richard Vission. Έχει γράψει μουσική για ταινίες, σίριαλ αλλά και διαφημιστικές εκστρατείες.

Επίσης έχει γράψει τραγούδια για την Rihanna, και οι μελωδίες της έχουν γίνει μουσικά "χαλιά" στις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το "Grey's Anatomy", το "Ugly Betty" κ.α.

Η κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου έγινε το 2005, και μάλιστα, έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό, αφού το άλμπουμ της ήταν ένα από τα καλύτερα R'n'B της Αυστραλίας για τη χρονιά εκείνη!

Αν και η οικογένειά της και οι φίλοι της, βρίσκονται όλοι στην Αυστραλία, η μελαχρινή ερμηνεύτρια και συνθέτρια, επέλεξε να μετακομίσει στις ΗΠΑ προκειμένου να κυνηγήσει μια διεθνή καριέρα! Τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Άντζελες.

Όσο για τη σχέση της με την Ελλάδα... η Vassy είπε χαρακτηριστικά: "Κάθε Σάββατο πρωί, η μητέρα με πήγαινε σε ελληνικό σχολείο, για να μάθω σωστά την ορθογραφία! Επισκέπτομαι πολύ συχνά την Ελλάδα, αφού όλοι οι συγγενείς μένουν εκεί, κυρίως έξω από την Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ιδίως τα νησιά και έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Μήλο, την οποία και έχω επισκεφτεί αρκετές φορές. Μάλιστα, θα ήθελα να μείνω και στην Ελλάδα, για κάποιους μήνες, αν φυσικά οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με έφερναν εκεί! Πάντως θα ήθελα πολύ να δώσω εκεί συναυλίες!".

No comments:

Post a Comment