Thursday, February 28, 2013

CROWDFUNDING ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ







ΔιαφημίσειςDNA Τεστ στα ΦαρμακείαΑπό Δικαστικούς Πραγματογνώμονες 100%, Έγκυρο, Διεθνής Πιστοποιήσειςwww.dnalogy.euΈχεις συνάχι; VicksΕλευθερώνει την Αναπνοή και Ανακουφίζει από το Βήχα!www.epithimies.gr/Vicks
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Όσκαρ βραβεύτηκε μια ταινία που αναπτύχθηκε με κεφάλαια που αντλήθηκαν από την κοινότητα του Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, τo ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Inocente είναι η πρώτη βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική παραγωγή που χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την πλατφόρμα crowdsourcingKickstarter.

Πέρα από το Inocente, άλλες δυο ταινίες με χρηματοδότηση από το Kickstarter ήταν υποψήφιες για Όσκαρ, το Kings Points για ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και το Buzkashi Boys για μικρού μήκους ζωντανής δράσης.

Το Inocente αφορά ένα άστεγο δεκαπεντάχρονο κορίτσι και το όνειρο του να γίνει καλλιτέχνης. Το project συγκέντρωσε 52.000 δολάρια από 294 άτομα online.

To βραβείο θα δώσει στο Kickstarter και σε άλλες παρόμοιες υπηρεσίες περισσότερο εύρος στην κινηματογραφική κοινότητα που ψάχνει για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Στην Ελλάδα, η αντίστοιχη υπηρεσία Groopio έχει χρηματοδοτήσει θεατρικά έργα… ίσως είναι η ώρα για την πρώτη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή που θα φτάσει στη μεγάλη οθόνη με την οικονομική στήριξη του ελληνικού online κοινού!

No comments:

Post a Comment