Tuesday, February 26, 2013

ΣΑΡΛ ΑΖΝΑΒΟΥΡ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ



«Ένα αφιέρωμα στον Σαρλ Αζναβούρ» είναι το θέμα του προγράμματος που θα παρουσιάσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης. Την εκδήλωση οργανώνουν από κοινού ο Αρμενικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Χαμασκαίν» και το Γαλλικό Ινστούτο Θεσσαλονίκης.

Θα προλογίσουν ο κ. Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, Γενικός Πρόξενος Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και η κυρία Ντιρουί Γαλιλαία Καλφαγιάν, πρόεδρος του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκαίν».

Το πρόγραμμα περιέχει αποσπάσματα από συναυλίες του κορυφαίου ερμηνευτή-συνθέτη και ηθοποιού που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια στο Παλαί ντε Κονγκρέ των Παρισίων, τα οποία θα προβληθούν σε μεγάλη οθόνη. Θα παρουσιαστούν από το προσωπικό αρχείο του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού κι αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλλιτέχνη και κυρίως τραγούδια του που αγαπήθηκαν στην Ελλάδα.

Ο αρμενικής καταγωγής Γάλλος τραγουδιστής συνδέεται ιδιαίτερα με την Θεσσαλονίκη, όπου εγκαταστάθηκε αρχικά η οικογένειά του, φεύγοντας από την Τουρκία και γλυτώνοντας από την γενοκτονία. Το σπίτι τους ήταν στην Χαριλάου, μια περιοχή για την οποία είχαν πάντα γλυκές αναμνήσεις που μετέφεραν οι γονείς στον γιο τους, ο οποίος γεννήθηκε λίγο αργότερα στο Παρίσι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
-

No comments:

Post a Comment