Monday, February 4, 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ


Ενισχύονται και πάλι τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς τη Ρώμη και το Λονδίνο, καθώς από το τέλος Μαρτίου επιστρέφουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία η ιταλική Alitalia και η βρετανική British Airways.

Πλέον το επιβατικό κοινό κατά την καλοκαιρινή περίοδο θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στις δυο ευρωπαϊκές πόλεις, όχι μόνο με τις low cost, αλλά με δυο παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες είχαν εγκαταλείψει το φθινόπωρο του 2012 το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.
Συγκεκριμένα, μετά από μια ολιγόμηνη διακοπή η ιταλική αεροπορική εταιρεία, η οποία συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με τη Ρώμη επί 14 χρόνια με δυο πτήσεις την ημέρα, θα προσγειώνεται και απογειώνεται ξανά στο αεροδρόμιο Μακεδονία από τις 30 Μαρτίου. Η Alitalia θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τη Ρώμη καθημερινά και το πτητικό της πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος Οκτωβρίου.
Η British Airways θα συνδέει και πάλι τη Θεσσαλονίκη με το Gatwick από τις 31 Μαρτίου. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική εταιρεία είχε διακόψει από τις 4 Νοεμβρίου του 2012 τη σύνδεση της με το αεροδρόμιο Μακεδονία.
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες θέλουν να αυξάνονται τα δρομολόγια προς την Κωνσταντινούπολη. Ειδικότερα, η Turkish Airlines φέρεται να εξετάζει την περαιτέρω ενίσχυση του καθημερινού δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη, με 4-5 επιπλέον πτήσεις.
HotelsCombined.com
Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθούν οι προορισμοί προς τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης(Ρωσία, Ουκρανία) και από 13 που ήταν το 2012, τη φετινή χρονιά να αγγίξουν τους 25.

No comments:

Post a Comment