Wednesday, February 27, 2013

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ


Ενα θεματικό πάρκο περιπέτειας με τίτλο «Alexanderland», στο οποίο θα παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σχεδιάζει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει τουριστική και πολιτιστική αναπτυξιακή ώθηση στη Θεσσαλονίκη. Ο επισκέπτης του πάρκου, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, θα βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του η ζωή του Μακεδόνα στρατηλάτη, από τη γέννησή του, τα παιδικά του χρόνια, τη μόρφωση και την εκπαίδευσή του, μέχρι τις εκστρατείες του.
Για να αναπτυχθεί το πάρκο απαιτούνται 300 στρέμματα και ο κ. Τσαμασλής, αν και δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και να γίνει συγκεκριμένος, είπε ότι υπάρχουν τρεις περιοχές στο νομό, οι οποίες διαθέτουν την απαραίτητη έκταση.
Τη μελέτη για το πάρκο θα αναλάβει το ΑΠΘ, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με το σχεδιασμό του κ. Τσαμασλή, θα γίνει διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επενδυτών.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κατά την ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας όπου παρουσιάστηκαν από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα οι κεντρικοί άξονες δράσεις της περιφέρειας.

No comments:

Post a Comment