Sunday, February 10, 2013

ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΜΥΡΝΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ


Μια νέα απευθείας σύνδεση από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ξεκινάει τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα η πτήση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα (κάθε Σάββατο) με την αεροπορική εταιρία Pegasus Airlines.
«Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Τουρκίας και μια από τις μεγαλύτερες περιφερειακές low cost στην Ευρώπη», τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο Στέφανος Χατζημανώλης, ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Silver Star Holidays και αντιπρόσωπος της Pegasus Airlines για τη Β. Ελλάδα.
Ο κ. Χατζημανώλης τόνισε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από Τουρκία ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια, με τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, των τουρκικών αρχών, του γενικού προξένου της Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη, Tugrul Biltekin, και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.
«Τα επόμενα 2 -3 χρόνια πιστεύουμε ότι οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Β. Ελλάδα θα ξεπεράσουν, κατά πολύ, το 1,5 εκατ., ενώ η Τουρκία, κατατάσσεται, πλέον, στην πρώτη τριάδα των σημαντικότερων τουριστικών εταίρων», επισήμανε ο Στέφανος Χατζημανώλης.
Οργανωμένα πακέτα
Στις συγκεκριμένες ναυλωμένες πτήσεις οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως, για παράδειγμα, οι ξενοδόχοι τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Β. Ελλάδας έχουν ετοιμάσει ολοκληρωμένα πακέτα τα οποία έχουν προωθήσει στους τουριστικούς πράκτορες της Σμύρνης.
Εχουν δημιουργηθεί πακέτα με επτά διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη που θα περιλαμβάνουν και ημερήσιες εκδρομές στις γύρω περιοχές, καθώς και πακέτα στη Χαλκιδική, στην Καβάλα, το Βόλο, τη Θράκη – Θεσσαλονίκη, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Χατζημανώλη, το γεγονός ότι η αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Σμύρνη που υφίσταται εδώ και τέσσερα χρόνια παρουσιάζει απογοητευτικές πληρότητες, της τάξης του 20%, «θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε και την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Μύκονο ή Σαντορίνη που πραγματοποιείται από άλλες αεροπορικές εταιρίες δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν κι αυτά τα δημοφιλή νησιά» (σ.σ. μέχρι την ημέρα της συνέντευξης Τύπου οργανωμένα πακέτα έχουν δημιουργηθεί μονάχα για εισερχόμενο τουρισμό. Οσον αφορά τον εξερχόμενο, δηλαδή πακέτα από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη, δεν έχουν κυκλοφορήσει).
Οσον αφορά το αεροδρόμιο «Adnan Menderes» της Σμύρνης, αποτελεί κόμβο (hub) – εκτός του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης- το οποίο επικοινωνεί με όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας, και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει σημείο αναφοράς για αφίξεις στη Β. Ελλάδα.
«Επιθυμούμε η Pegasus Airlines να αποτελέσει το έναυσμα για να ξεκινήσουν κι άλλες αεροπορικές εταιρίες από/προς το αεροδρόμιο ''Μακεδονία'', ενώ στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε, την επόμενη χρονιά, και τη σύνδεση με την Αγκυρα», επισήμανε ο κ. Χατζημανώλης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Χατζημανώλης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της διευκόλυνσης θεώρησης βίζας έτσι ώστε να αξιοποιείται η προσέλευση των Τούρκων τουριστών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

No comments:

Post a Comment