Tuesday, February 12, 2013

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΑ ΓΚΡΑΜΜΥ



Την βάφτισαν Βασιλική. Την ξέρουν ως Vassy και θα τραγουδήσει στο pre party των Grammy 2013.
Η Βασιλική Καραγιώργου ή Vassy  τραγουδήσε στο pre party των Grammy 2013. Είναι μια ακόμα Ελληνίδα για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Κι εμείς και η γιαγιά της Άννα (φωτογραφία).

"Όταν κάποιο αγόρι μου τηλεφωνούσε, ο πατέρας μου το έκλεινε, εκτός κι αν ήταν Έλληνας"

Η μητέρα της είναι από τα Γρεβενά και ο μπαμπάς της από την Κοζάνη. "Όταν κάποιο αγόρι μου τηλεφωνούσε, ο πατέρας μου το έκλεινε, εκτός κι αν ήταν Έλληνας" λέει η Βασιλική Καραγιώργου στο "Greek Reporter" για τον 100% ελληνικό τρόπο που μεγάλωσε στην Αυστραλία από τους μετανάστες γονείς της. Μιλάει ελληνικά, χορεύει καλαματιανό, νησιώτικα, ποντιακά, κι αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς αφού μετά το ελληνικό σχολείο έπρεπε να είναι η πρώτη στο χορό που άνοιγε η μαμά της, δασκάλα ελληνικών χορών.

Μιλάει ελληνικά, χορεύει καλαματιανό, νησιώτικα, ποντιακά, κι αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς με την μαμά δασκάλα ελληνικών χορών

Αγαπημένα της ελληνικά τραγούδια ήταν τα "Βρε μελαχρινάκι" και "Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια", τα οποία της έλεγε ο μπαμπάς της (που έχασε από καρκίνο) όταν ήταν μικρή.
Το τραγούδι της Vassy, "We are young",  βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Billboard Dance Charts, ενώ έχουν προηγηθεί σημαντικές συνεργασίες με τους Rihanna, Afrojack, Dave Aude και Richard Vission,  έχει γράψει μουσική για πετυχημένες σειρές όπως το "Grey's Anatomy", το "Ugly Betty" και το "Human Target", ενώ ακόμα έχει "ντύσει" με τη φωνή της τηλεοπτικές διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εταιρειών όπως οι Victoria's Secret, Nike και Google: "Το Wanna Fly, ήταν για μένα το... ψωμί μου. Το έγραψα μέσα σε τριάντα λεπτά, και μου έφερε πολλά έσοδα. Έχει ακουστεί σε πολλά αμερικανικά σίριαλ, ταινίες αλλά και video-games, όπως εκείνο της Fifa".

Την ανακάλυψε ένα τοπικό ραδιόφωνο της Αυστραλίας το 2003 όταν συμμετείχε σε διαγωνισμό τραγουδιού

Όσον αγορά στην χαρακτηριστική λευκή γραμμή μακιγιάζ κάτω από τα μάτια της η μητέρα της της έλεγε: "Είσαι τόσο ωραίο κορίτσι, γιατί το βάζεις αυτό στο πρόσωπό σου". Εκείνη της έλεγε να ηρεμήσει, είναι απλά κάτι ποπ. Όταν ήταν 8 ετών την έδιωξαν από την σχολική χορωδία, διότι όπως είπαν δεν τραγουδούσε καλά. Αν και σπούδασε "Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων" στο Σίδνεϊ για χάρη του μπαμπά της, επέστρεψε από εκεί όπου την είχαν διώξει. Όχι στην σχολική χορωδία, αλλά στην μουσική που από μικρή ένιωθε ότι άνηκε. Την ανακάλυψε ένα τοπικό ραδιόφωνο της Αυστραλίας το 2003 όταν συμμετείχε σε διαγωνισμό τραγουδιού και ακολούθησε συμβόλαιο με την Universal Records. Το πρώτο της τραγούδι "Cover you in Kisses" ηχογραφείται το 2005 στα αγγλικά, γαλλικά, όπως και ελληνικά. Έτσι ξεκίνησαν όλα...

No comments:

Post a Comment