Thursday, February 28, 2013

ΡΟΚ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Grito Rock σημαίνει "κραυγή ροκ" στα Βραζιλιάνικα και ξεκίνησε το 2005 σαν εναλλακτική του παραδοσιακού καρναβαλιού. Το Grito Rock είναι μία πλατφόρμα για τη δημιουργία του παγκόσμιου δικτύου μουσικής. Φέτος πραγματοποιείται σε όλες τις πόλεις του κόσμου στο διάστημα μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 3ης Μαρτίου.
 
Το φεστιβάλ προωθεί την συνεργασία, την ένωση, την δικτύωση, τη  δημιουργικότητα και τις ακτιβιστικές δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διοργάνωση του φεστιβάλ βασίζεται στην συμμετοχή ατόμων, ομάδων, καλλιτεχνών και παραγωγών που επιθυμούν να συνεργαστούν, με στόχο να μάθουμε να δημιουργούμε μόνοι μας την πραγματικότητά μας. 
To Grito Rock παίρνει το όνομα της  πόλης ή της χώρας που φιλοξενείται (Grito Rock Buenos Aires, Grito Rock Spain κλπ). Φέτος το Grito Rock φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το Grito Rock Thessaloniki Olympos 2013 ξεκινάει στις 1 και 2 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στο «Γαία» και κλείνει στις 3 Μαρτίου στην Κατερίνη. Από το 2014 θα συνδεθεί με ακόμα περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.
 Ταυτότητα
Το Grito Rock έχει πολλές ετικέτες. Π.χ. το Grito Colletivo που αφορά στη συνεργασία των ομάδων και το Grito Rock Verde που αφορά σε οικολογικές δράσεις. Η ιδέα είναι ότι οι δράσεις συνεχίζονται και μετά το πέρας των εκδηλώσεων φροντίζοντας να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο σταθερά φεστιβάλ! Στα πλαίσια του δικού μας Grito Verde το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Όλυμπο και σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα αναδειχτούν πολύ σημαντικά θέματα για την προστασία αυτού του ιερού βουνού. Συγκεκριμένα προωθούμε μία ηλεκτρονική ψηφοφορία για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτό το τρόπο το Grito Rock αποκτά λόγω ύπαρξης στην ελληνική πραγματικότητα.
   info
  Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι  ελεύθερη για το κοινό και  κανένας από τους συντονιστές,  συμμετέχοντες και διοργανωτές  δεν θα λάβει χρηματική αμοιβή.
«Γαία»: Δόξης 5 και Σαλαμίνος, και τηλ. 2310/ 513.654
- See more at: http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=103&artid=170019#sthash.fyOrxPTb.dpuf

No comments:

Post a Comment