Thursday, February 21, 2013

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΛΙΤΡΟΥ


Η Volkswagen ετοιμάζεται να αποκαλύψει στις 4 Μαρτίου την ολοκληρωμένη έκδοση του XL1. Πρόκειται για ένα διθέσιο μοντέλο, το οποίο θα καταναλώνει μόλις 0,9 λίτρα πετρέλαιο στα 100 χλμ. και θα εκπέμπει 22 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο διαδρομής. Το εντυπωσιακό αμάξωμα σχεδιάστηκε με αεροδυναμικά κριτήρια και αρκετά μέρη του απαρτίζονται από ανθρακονήματα, ώστε να περιοριστεί το βάρος του.
Το XL1 εφαρμόζει υβριδική τεχνολογία Plug-in καθώς συνδυάζει έναν δικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα. Χάρη σε αυτόν τον συνδυασμό πιάνει τα 160 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Το πρώτο πειραματικό XL1 παρουσιάστηκε το 2002 και το 2011 λανσαρίστηκε στην έκθεση του Κατάρ το εξελιγμένο μοντέλο τρίτης γενιάς. Η γερμανική μάρκα αποφάσισε να κατασκευάσει το αυτοκίνητο σε έναν περιορισμένο αριθμό έως 100 κομματιών, ώστε να το δοκιμάσει σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης και να βελτιώσει ενδεχόμενες αδυναμίες του. Η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Oσναμπρικ της Γερμανίας, το οποίο ανήκε στη γνωστή φίρμα Karmann πριν να περάσει στην ιδιοκτησία της αυτοκινητοβιομηχανίας από το Βόλφσμπουργκ.
Το VW XL1 θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, αμέσως μετά το Σαλόνι της Γενεύης. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει αποφασίσει για την τιμή αγοράς του το αφεντικό τής Volkswagen, ο Μάρτιν Βίντερκορν. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 50.000 ευρώ καθώς τα απαιτούμενα εργαλεία κατασκευής του πράσινου μοντέλου είναι εξαιρετικά ακριβά και επιβαρύνουν υπέρμετρα την περιορισμένη παραγωγή του.

Με την όπισθεν
Ο ελληνικός ΚΟΚ απαγορεύει με πρόστιμο 80 ευρώ την κίνηση των οχημάτων προς τα πίσω. Εξαίρεση, όταν είναι αδύνατη η κίνηση προς τα εμπρός ή γίνεται ελιγμός στάθμευσης σε μήκος όχι μεγαλύτερο του διπλάσιου μήκους του οχήματος.

No comments:

Post a Comment