Thursday, February 14, 2013

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ


 «ΤΑ μέλη του δ.σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Τζένη Αρσένη, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Σιώχος και Ιωάννης Χρυσούλης, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του επταμελούς δ.σ. στην από 7 Δεκεμβρίου 2012 επιστολή τους προς εμέ κατηγορούν ευθέως τον Μάκη Τρικούκη (σ.σ. πρόεδρο του δ.σ. του ΚΘΒΕ) για προκλητική συμπεριφορά και αυταρχισμό αλλά και για ενέργειες που αντιστρατεύονται τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του ΚΘΒΕ». Αυτά σημειώνονται στην ανακοίνωση του  αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα για το ΚΘΒΕ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη και στην κατακλείδα της απαιτούσε την παραίτηση του δ.σ. του ΚΘΒΕ ώστε να τον  διευκολύνουν στην «άσκηση των κατάλληλων χειρισμών για να επανέλθει η ηρεμία στους κόλπους του θεάτρου».

 Όμως σε χθεσινή ανακοίνωση προς τον Κώστα Τζαβάρα  που υπογράφουν τα μέλη του δ.σ. του ΚΘΒΕ Τζένη Αρσένη, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Σιώχος και Ιωάννης Χρυσούλης, υπογραμμίζεται ότι «ουδέποτε εστάλη ούτε υπογράφηκε από μας»  η επιστολή της 7ης  Δεκεμβρίου. «Η χρήση της επιστολής  είναι εντελώς αντίθετη με κάθε κανόνα δεοντολογίας» λένε τα μέλη στον αναπληρωτή υπουργό και προσθέτουν πως  αν η άποψη που αναρτήθηκε «είναι δική σας οφείλεται σε παραπληροφόρησή σας σχετικά με την υπογραφή αυτής της επιστολής και αν σας έχει παρουσιαστεί σχετικό κείμενο που φέρει τις υπογραφές μας  εμείς τις αρνούμεθα και καλούμε να μας το παραδώσετε προκειμένου να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες. Αντιλαμβάνεστε ότι ο επικείμενος οικονομικός απολογισμός αποκλείει την παραίτησή μας πριν την απόδοσή του». Σε δεύτερη επιστολή που υπογράφουν τα υπόλοιπα μέλη (Μάκης Τρικούκης, πρόεδρος, 'Αννα Σταυρακοπούλου, αντιπρόεδρος και 'Αννα Ιωακειμίδου, μέλος) υπογραμμίζεται ότι «δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία απολύτως  ενέργεια πριν εισαχθεί προς έλεγχο στο δ.σ. ο οικονομικός απολογισμός του παρελθόντος έτους. Να σημειωθεί ότι κατά τον ισχύοντα για τα κρατικά θέατρα νόμο μόνος αρμόδιος για  να ελέγξει τον απολογισμό είναι το δ.σ. Καμία δημόσια ενημέρωση δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει».

Στον αντίποδα, σε χθεσινή  ανακοίνωση ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης θυμίζει το ρητό του Γκέμπελς ότι «πες, πες, κάτι μένει» υπογραμμίζοντας πως «αυτές τις ημέρες υφέρπει μια φημολογία άξια των τρωκτικών που τη μεταφέρουν μολυσματικά». Συνεχίζοντας τονίζει: «επειδή αυτό μπορεί να εγείρει ερωτηματικά της κοινής γνώμης, για αυτό το λόγο δηλώνω ότι ο απολογισμός των καλοκαιρινών παραγωγών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα γίνει δημόσια σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Πέμπτη (21/02) στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών για όλους τους πολίτες της χώρας και της πόλης της Θεσσαλονίκης». Επίσης το ότι θα  ακολουθήσουν δικαστικές ενέργειες κατά των συκοφαντών. «Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί όρθιο. Κανείς δεν θα αποπροσανατολίσει αυτό τον αγώνα υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Η συρρίκνωσή του δεν θα περάσει» υπογραμμίζει κλείνοντας την επιστολή του ο Σωτήρης Χατζάκης. 

No comments:

Post a Comment