Tuesday, February 5, 2013

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΣΕ 4 ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Εξαιρετικά άσχημη είναι η οικονομική κατάσταση μεγάλου ραδιοφωνικού ομίλου της Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται 4 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων θεσσαλονίκης και Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων (ΕΠΗΕΘ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την εργοδοσία του ομίλου Τουρώνη Β. (Star FM 97.1, Heart FM 93.1, Άρης FM 92.8 και Star FM Χαλκιδικής 88.2) «που μας παραπέμπει σε έναν εργασιακό μεσαίωνα», καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι έως και 18 μήνες δεδουλευμένων, συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων αδείας 2010 και 2011 και δώρου Χριστουγέννων 2011.
Σύμφωνα με τη λίστα μεγαλοφειλετών του δημοσίου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών, ο όμιλος Τουρώνη οφείλει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000€) σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Πολλοί εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, είναι σε επίσχεση εργασίας και έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες (αγωγές, ασφαλιστικά μέτρα, καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας κ.ά.) με σκοπό να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους και να δικαιωθούν.

No comments:

Post a Comment