Tuesday, November 13, 2012

ΜΙΣΟ ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ SKYFALL


Χωρίς προηγούμενο στην 50χρονη ιστορία των ταινιών Τζέιμς Μποντ, είναι η πορεία στα ταμεία του «Skyfall», το οποίο άνοιξε και στις Ηνωμένες Πολιτείες σπάζοντας κάθε ρεκόρ: όπως ανακοίνωσε η Sony, διανομέας του φιλμ στις ΗΠΑ, οι εισπράξεις του «Skyfall» στις τέσσερις πρώτες ημέρες προβολής υπολογίζονται στα 90 εκατ. δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η ταινία παγκοσμίως προσεγγίζει το μισό δις. δολάρια μέσα σε τρεις εβδομάδες!


Το ποσό των 90 εκατ. δολαρίων (περίπου 70 εκατ. ευρώ) αποτελεί το καλύτερο άνοιγμα ταινίας Τζέιμς Μποντ στις ΗΠΑ και σίγουρα επιβεβαιώνει την απήχηση που έχει στο κοινό ο Ντάνιελ Κρεγκ ως 007. Η πρώτη του ταινία, το «Casino Royale» το 2006 είχε ανοίξει στις ΗΠΑ με 40,8 εκατ. δολάρια εισπράξεις, ενώ το «Quantum of Solace» το 2008 είχε ξεπεράσει τα 67,5 εκατ. δολάρια.
Το «Skyfall» άνοιξε στις ΗΠΑ με σχετική καθυστέρηση για να μην συμπέσει με τις αμερικανικές εκλογές. Στη Βρετανία έκανε πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου, ενώ σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες – όπως και στην Ελλάδα – προβάλλεται από την 1ηΝοεμβρίου.
Μέχρι την περασμένη Πέμπτη, ημέρα ανοίγματος στις ΗΠΑ, οι εισπράξεις της ταινίας παγκοσμίως είχαν ανέλθει στα 350 εκατ. δολάρια. Προσθέτοντας τα εισιτήρια στη μεγάλη αμερικανική αγορά καθώς και αυτά που έκανε αλλού αυτό το τετραήμερο, αναλυτές υπολογίζουν ότι το «Skyfall» πλησιάζει – αν δεν έχει ήδη ξεπεράσει – τα 500 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.
Η ταινία, σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες και με πρωταγωνιστές τον Κρεγκ, τον Χαβιέ Μπαρδέμ, την Τζούντι Ντενς και τον Ρέιφ Φάινς, αναμένεται να συνεχίσει τη φρενήρη πορεία της στα ταμεία καθώς ακόμη δεν έχει προβληθεί στις μεγάλες αγορές της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.

No comments:

Post a Comment