Monday, November 26, 2012

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΟΥΝΣ


Μπροστά σε ένα πλήθος 20.000 θεατών στο Ο2 Arena του Λονδίνου, οι Rolling Stones έκαναν την πρώτη τους συναυλία μετά από πέντε χρόνια με αφορμή τα 50 χρόνια παρουσίας τους στη διεθνή μουσική σκηνή.


Ο 69χρονος σήμερα Μικ Τζάγκερ ξεκίνησε τη συναυλία με το I Want to be your man.

Για περισσότερες από δύο ώρες στη γιγαντιαία σκηνή ανέβηκαν τα τέσσερα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος, ο Μικ Τζάγκερ, ο Ρόντι Γουντ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Τσάρλι Γουάτς που ενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, με το πρώην μέλος του συγκροτήματος, τον μπασίστα Μπιλ Γουίμαν.

Η ντίβα της αμερικανικής R&B Μαίρη Τζέι Μπλιτζ ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον Τζάγκερ το ντουέτο Gimme Shelter, ενώ ο σπουδαίος κιθαρίστας της ροκ, Τζεφ Μπεκ, ενώθηκε για λίγο με το «κουαρτέτο» ερμηνεύοντας το τραγούδι I'm Going Down.

Στην ονειρεμένη βραδιά των Rolling Stones, βρέθηκε χθες και ο κιθαρίστας Μικ Τέιλορ, με τον οποίο το συγκρότημα εκτέλεσε διάφορα τραγούδια.

Οι πιστοί οπαδοί του συγκροτήματος δεν αποθαρρύνθηκαν, από την ιδιαιτέρως υψηλή τιμή των εισιτηρίων, κάτι για το οποίο είχαν επικριθεί, προσφάτως, οι Rolling Stones. Όσοι βρέθηκαν στην O2 Arena κατέβαλαν αντίτιμο ακόμη και 500 ευρώ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Στην αρχή της δε, ο Μικ Τζάγκερ αστειεύτηκε για τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων, λέγοντας, «δεν είναι τόσο φθηνές και αυτό είναι το πρόβλημα»

Αυτή η εμφάνιση ήταν η πρώτη από μια σειρά πέντε συναυλιών που σηματοδοτούν την 50η επέτειο των Rolling Stones, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που ονομάζεται «50 χρόνια και δεν έχει τελειώσει». Μια δεύτερη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στην ίδια αρένα και τρεις στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ και το Νιου Τζέρσεϋ τον Δεκέμβριο.

Τον Αύγουστο, το αμερικανικό περιοδικό Billboard είχε γράψει ότι το συγκρότημα θα κερδίσει συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια, από τις τέσσερις πρώτες συναυλίες της περιοδείας του.

Οι Rolling Stones ήδη ανακοίνωσαν την προσθήκη και πέμπτης συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

No comments:

Post a Comment