Wednesday, November 7, 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΚΗ


3.ΟΟΟ+  ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες μέχρι σήμερα ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 η έκθεση χαρακτικής της Βάσως Κατράκη στο Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη στη Μελίκη Ημαθίας η οποία τελεί υπό ην Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης ως κορυφαία εικαστική  εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας .
Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου οργανώνεται ημερίδα με θέμα «Βάσω Κατράκη. Η χαρακτική ως εικαστική δημιουργία και οι εφαρμογές της». Την ημερίδα οργανώνει το Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξάνδρειας και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας.
Οι εργασίες της ημερίδας θα γίνουν στην Αίθουσα Θεάτρου του πρώην Δημαρχείου Μελίκης στη Μελίκη από τις 11π.μ έως τις 2 μ.μ. καθώς και στο Εθνογραφικό Μουσείο.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Πρόεδρος-Καθηγητής χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής καλών τεχνών του ΑΠΘ Ξενής Σαχίνης και θέμα «Ο ανθρώπινος και καλλιτεχνικός χαρακτήρας της Βάσως Κατράκη και εφαρμογές στην χαρακτική της».
Ο Καθηγητής χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών  και επιμελητής της Έκθεσης Μανόλης Γιανναδάκης και θέμα «Ενθυμήματα από τη ζωή και το έργο της Βάσως Κατράκη».
Ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Μπόλης με θέμα «Βάσω Κατράκη. Από το ξύλο στην πέτρα».
Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και φίλοι της τέχνης και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

No comments:

Post a Comment