Monday, November 12, 2012

ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ



Τα Βαλκάνια και η Νοτιοανατολική Ευρώπη αποτελούν μια ιδιαίτερη περιοχή της γεωγραφίας μας. Είναι ένα μέρος που φιλοξένησε μεγάλους πολιτισμούς, αυτοκρατορίες, παγκόσμιους πολέμους. Είναι ένα σταυροδρόμι τριών ηπείρων και μεγάλων εμπορικών δρόμων,  ένας τόπος συνύπαρξης  λαών και θρησκειών, ένα έδαφος εμπλουτισμένο με αναρίθμητα στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες, ένας ζωτικός χώρος για το ελληνικό στοιχείο, ένα κομμάτι της φύσης με μοναδική ομορφιά και ποικιλομορφία. 
Η σειρά της ΕΤ3 «Balkan Εxpress» αναλαμβάνει να μας γνωρίσει την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και αυτή την τηλεοπτική σεζόν. Με κινηματογραφική αισθητική, παρουσιαστές - πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους και μέσα από αφηγήσεις της καθημερινής ζωής προσεγγίζει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Με τη ματιά ενός ταξιδευτή –ερευνητή διεισδύει στην ανθρωπογεωγραφία, την κοινωνία, ιστορία, παράδοση, τέχνη, γαστρονομία, μουσική και σύγχρονη ζωή των λαών. «Ξεσκονίζει» τα σημάδια του ελληνικού πολιτισμού και ελληνισμού που είναι διάσπαρτα παντού και ανακαλύπτει ένα χαμένο κοσμοπολιτισμό που είναι ζητούμενο και της δικής μας εποχής.
Η εκπομπή είναι μια γέφυρα με την ευρύτερη γεωγραφία μας, μια επανασύνδεση με μια χαμένη ταυτότητα, ένα διαφορετικό ταξίδι...για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην ΕΤ3.
Συντελεστές
Σενάριο-σκηνοθεσία: Θόδωρος Καλέσης
Έρευνα –κείμενα: Γιώργος Στάμκος 
Αφήγηση: Αστέριος Πελτέκης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Ζαρκαδής

No comments:

Post a Comment