Thursday, November 29, 2012

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ...

Ο dr Sam Parnia είναι γιατρός στη Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών του Ιατρικού Κέντρου Cornell της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία χρόνια μελετά το φαινόμενο των μεταθανάτιων ή επιθανάτιων εμπειριών.

 Οι απαντήσεις του...
αφήνουν ζωντανή την ελπίδα για συνέχεια της ύπαρξης μας και μετά το "τέλος".

Τι βιώνουν εκείνοι που "πεθαίνουν" και επιστρέφουν.

"Οι μεταθανάτιες εμπειρίες είναι αυτό που οι άνθρωποι μας έχουν περιγράψει όταν βρέθηκαν άρρωστοι σε κρίσιμη κατάσταση ή πολύ κοντά στο θάνατο. Και στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σειρά στοιχείων τα οποία έχουν ζήσει οι άνθρωποι αυτοί κατά τη... διάρκεια της ασθένεια τους . Οι ασθενείς έχουν αναφέρει ότι νιώθουν γαλήνιοι, χαρούμενοι και ίσως έχον περιγράψει την εικόνα ενός τούνελ με ένα λαμπερό φως στο τέλος του.

Μερικές φορές αναφέρουν ότι έχουν αποκοπεί από το σώμα τους και μπορούν να δουν από ψηλά τον εαυτό τους και μπορούν να επαναφέρουν στην μνήμη τους αυτό που τους συνέβη όταν ήταν άρρωστοι σε κρίσιμη κατάσταση ή ακόμη και όταν πέθαιναν. Κάποιοι προχωρούν ακόμη παραπέρα. Είναι δυνατόν να περιγράψουν την είσοδό τους σε ένα πολύ όμορφο μέρος, παραδεισένιο, ίσως δουν μια πύλη ή κάποιο σύνορο το οποίο αν περάσουν νιώθουν ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν και μερικές φορές θα έχουν μια αναδρομή όλης της ζωής τους. Θα έχουν μια στιγμιαία πανοραμική όψη των όσων έκανα στην ζωή τους, από την παιδική τους ηλικία μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πραγματικά περιγράφεται ως μια πολύ θετική εμπειρία. Ένα γαλήνιο γεγονός, κάτι πολύ ευχάριστο για το άτομο αλλά έχει μια μακροχρόνια συνέπεια-η μετάλλαξη που περιμένουν- στον άνθρωπο που επαναφέρεται πίσω στη ζωή μετά από τεχνητή αναζωογόνηση η οποία διαρκεί πολλά χρόνια, πιθανόν μέχρι το σημείου όπου πεθαίνουν ξανά."

Η συνείδηση και ο νους, συνεχίζουν να ζουν και "μετά";...

No comments:

Post a Comment