Friday, November 2, 2012

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 10.000 ΟΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Αυξημένες κατά 10.000, σε σχέση με το 2011, εμφανίζονται φέτος οι διανυκτερεύσεις τουριστών από τη Ρωσία σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο.
Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του αντιπρόεδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ζήτησε την ενεργή συνδρομή του ΕΟΤ στην τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ανέφερε ότι παρά την πτώση των εισερχόμενων τουριστών που σημειώθηκε στο σύνολο των ελληνικών προορισμών,
η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πολύ μικρότερες απώλειες.
Ο κ. Καραχάλιος δεσμεύτηκε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του ΕΟΤ στις δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης και αποδέχτηκε την πρόταση του κυρίου Τζιτζικώστα να υπάρξει ενεργότερη στήριξη του ΕΟΤ για στοχευμένες δράσεις προβολής στην αγορά της Ρωσίας και των Βαλκανίων.
Ο κ. Λιάσκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Τουρισμού με στόχο να αναθερμανθεί ο εισερχόμενος τουρισμός.

No comments:

Post a Comment