Wednesday, November 21, 2012

ΣΕ ΑΝΤ-1 ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV


Πρόστιμα 700.000 ευρώ για τον τηλε-τζόγο

Επανέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο παράνομο τηλεπαιχνίδι τζόγου "Call for cash" και στις παραλλαγές του και επιβάλλει νέα πρόστιμα στα κανάλια του Ομίλου Κυριακού, ΑΝΤ-1 και Μακεδονία TV, συνολικού ύψους 700.000 ευρώ.
Στον ΑΝΤ-1 επεβλήθησαν δύο πρόστιμα, των 100.000 και 200.000 ευρώ, για εκπομπές "Τηλεκύβος" που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Αύγουστο. Για την ίδια περίοδο, επεβλήθησαν στο Μακεδονία TV τρία πρόστιμα, ένα των 100.000 ευρώ και δύο των 150.000 ευρώ. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης, καθημερινά λαμβάνει καταγγελίες από πολίτες για το εν λόγω τηλεπαιχνίδι.
"Προσπαθούμε να βάλουμε φραγμό στην εκμετάλλευση του κόσμου, αξιοποιώντας τις νέες διατάξεις για τα τυχερά παιχνίδια", είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ σημειώνοντας τη διάταξη που προβλέπει υποχρεωτικά προηγούμενη άδεια από την Επιτροπή ελέγχου Τυχερών παιγίων για όσα κανάλια θέλουν να εντάξουν τέτοιου είδους παιχνίδια στο πρόγραμμά τους. Τα κανάλια από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι την άδεια πρέπει να τη δώσει η... αστυνομία. "Αυτό ισχύει για τα καταστήματα και τα καφενεία", απαντάει ο κ. Λασκαρίδης.

No comments:

Post a Comment