Tuesday, October 2, 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ Η SANCHEZ ΣTO BLOCK 33


Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012
Η Amparo Sanchez  στο Block33!
Η φωνή των “Amparanoia”έρχεται ξανά

Προπώληση: 17 ευρώ (Stereo Disc, Ticket House, Rover).
Ταμείο: 20 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Special Guests:
-Radio Espana
-Studio Flamenco Pellizco

Μία μεγάλη καλλιτέχνης, μία πραγματική κυρία και ταυτόχρονα μία από της πιο αισθαντικές φωνές ολόκληρης της Ευρώπης. Η γυναίκα που εμπιστεύτηκε ο ίδιος ο Manu Chao για να συνοδοιπορήσει καλλιτεχνικά μαζί του για μεγάλο διάστημα, επιστρέφει στο Block33, τον χώρο που την αγκάλιασε κατά την τελευταία της επίσκεψη στην συμπρωτεύουσα.
Η πορεία της είναι πραγματικά αξιοζήλευτη. Έπειτα από 12 χρόνια πορείας, 7 άλμπουμ και πάνω από 1000 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, η Amparo αποφάσισε να ακολουθήσει την σόλο καριέρα της. Το πρώτο της άλμπουμ είχε τίτλο ‘Tucson-Habana’ και η συνεργασία της με τον Joey Burns και John Convertino των Calexico, γίνεται εύκολα αντιληπτή. Στην δε χώρα μας η φωνή της συνόδευσε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια των Locomondo, το «Ay Ay Ay» από τον ωραιότερο κατά γενική ομολογία δίσκο τους «Me Wanna Dance».H
Η μουσική της έχει επιρροές από την αφροκουβανική παράδοση, το φλαμένκο, αλλά και τις μελωδίες από την Ανατολή, δημιουργώντας ένα γοητευτικό μίγμα ρυθμού και ήχων.
Σε αυτή την μαγευτική γιορτή της ιβηρικής κουλτούρας θα συνδράμουν με την παρουσία τους οι Radio Espana αλλά και οι Studio Flamenco Pellizco από την Θεσσαλονίκη

Radio Espana
Οι Radio Espana είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2011 από την Yota "Baron" και τους κιθαρίστες Τίμο Παύλου και Σπύρο Χριστόγλου.
Το ύφος της μουσικής της είναι flamenco/pop ,με οδηγό κάθε φορά τις μεγαλύτερες επιτυχίες που παίζονται στο Ισπανικό ραδιόφωνο και με βάση πάντα το flamenco.
Τον Φεβρουάριο του 2011 δημιούργησαν το πρόγραμμα A-morerias, το οποίο περιλαμβάνει κομμάτια των ojos de brujo, Chambao, Nina Pastori κα

Studio Flamenco Pellizco
Το Studio Flamenco Pellizco λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβρη του 2009 με ιδρύτριες τις χορεύτριες-χορογράφους Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά, οι οποίες μετά από πολυετή φοίτηση στη Σεβίλλη Ανδαλουσίας αποφασίζουν να δημιουργήσουν αυτό το νέο χώρο με στόχο τη μετάδοση του χορού και της τέχνης του flamenco.
Παράλληλα με την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα, οι δύο ιδρύτριες συνεχίζουν την ενεργή πορεία τους ως χορεύτριες flamenco.
'Εχουν συνεργαστεί με την ομάδα Grupo Flamenco Cadenas και το μουσικό σχήμα Caja Secreta πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα σε Αθήνα (Μουσική σκηνή Αυλαία) , Θεσσαλονίκη (Μουσική σκηνή Σαράι, Αίγλη, Θέατρο Σοφούλη, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) και άλλες πόλεις.
Επίσης, από το 2010 εμφανίζοντται με το μουσικό σχήμα Motel Selenik σε σημαντικά πολιτιστικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις όπως : το project της Παράλλαξης“Θεσσαλονίκη Αλλιώς”, το 13ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Κιλκίς, το 34οΦεστβάλ Ταινιών Μικρόυ Μήκους Δράμας ,το Sani Festival, τα Δημήτρια Θεσσαλονίκης κ.ά Έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών “+1 Εγκάρδιες πράξεις”,στο RE:ACT festival και στο Festival Flamenco Empirico στη Βαρκελώνη με την flamenco performance 'Transit ' και στο Block33 στην παράσταση “Las 24” από την Compania Marco Vargas&Chloe Brule.
Επιπλέον, έχουν παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση “Cocina Espanola” με την ομάδα PA.TATRAK στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο Φεστιβάλ 'περί ανέμου και άνοιξης' στις Σέρρες και στο 3ο Φεστιβάλ Κ.Ο.Θ Underground.
Παράλληλα ,διατηρούν διαρκή επαφή με την εξέλιξη του flamenco παρακολουθώντας εντατικά σεμινάρια σε Ισπανία και Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment