Monday, October 15, 2012

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΒΟΛΙΔΑ



Balazs Gardi/ www.redbullcontentpool.com/AFP
Felix Baumgartner έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση με ένα άλμα θανάτου την Κυριακή.
 Ο Baumgartner, 43 ετών, οδήγησε ένα μπαλόνι ηλίου στην κορυφή της στρατόσφαιρας, στη συνέχεια, πήδηξε από μια κάψουλα. Κατά τη διάρκεια δραματική βουτιά του η επιτάχυνση ήταν 833,9 μίλια/ώρα.
Χρειάστηκαν τρεις ώρες για το μπαλόνι να ανέβει η κάψουλα μέχρι την οροφή της γης – στα 128.100 πόδια, ή 24,2 μίλια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
«Όταν στεκόμουν εκεί στην κορυφή του κόσμου, δεν σκεφτόμουν πλέον το σπάσιμο των ρεκόρ, δεν σκεφτόμουν την απόκτηση νέων βραβείων, το μόνο σκεφτόμουν ήταν να γυρίσω πίσω ζωντανός.” Δήλωσε ο Αυστριακός.
Ο Baumgartner δε μορούσε να περιγραψει με λόγια την υπερηχητική ταχύτητα, διότι “δεν αισθάνεστε” τίποτα σε μια τέτοια μεγάλη ταχύτητα.
Το ταξίδι του δεν ήταν τόσο απλό.
Ο αθλητής άρχισε να περιστρέφεται με πολύ δύναμη στα μισά του δρόμου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων λεπτών της ελεύθερης πτώσης.
«Είχα μια μεγάλη πίεση στο κεφάλι μου,” δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρώην στρατιωτικός αλεξιπτωτιστής. «Αλλά δεν αισθάνθηκα ότι θα λιποθυμούσα.”
Εκτός από το σπάσιμο του φράγματος του ήχου, η Red Bull υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε η αποστολή του Baumgartner έχει πλέον τη πρωτιά για τη ελεύθερη πτώση από το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής υψόμετρο, καθώς και τη μεγαλύτερη επανδρωμένη πτήση αερόστατου στην ιστορία.
HotelsCombined.com
Το συγκεκριμένο άλμα προετοιμαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια και συνέπεσε με την 65η επέτειο της πρωτοποριακής πτήσης, Mach 1 του αμερικανού πιλότου δοκιμών Chuck Yeager .

No comments:

Post a Comment