Monday, October 15, 2012

ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Αθήνα
Στο εξωτερικό σημειώνουν τεράστια επιτυχία, κερδίζουν πλήθος βραβείων και τις παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές. Αρκετές από τις σειρές που συζητιούνται στην Αμερική (αλλά και στη Βρετανία) θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  και οι Έλληνες τηλεθεατές.

Από τον Τιτανικό στη μεταπολεμική Αγγλία


Το πρόγραμμα της ΝΕΤ περιλαμβάνει γνωστές βρετανικές σειρές, αλλά και μία δανέζικη.

Downton Abbey (Ο πύργος του Ντάουντον)

Η αριστουργηματική σειρά του BBC, που κέρδισε δεκάδες βραβεία, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση όπου προβλήθηκε θα προβάλλεται από τη Δευτέρα στη ΝΕΤ (αλλά και Παρασκευή) στις 22:05.

Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Η αρχή γίνεται με το ναυάγιο του Τιτανικού. Η ζωή στον πύργο κυλά σε δύο επίπεδα: το πρώτο είναι αυτό της οικογένειας που ζει στην απόλυτη ευμάρεια, με επίκεντρο τις διαπροσωπικές σχέσεις των τριών νεαρών κοριτσιών της οικογένειας. Το δεύτερο επίπεδο, είναι η ζωή των υπηρετών της οικογένειας, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που ζουν στον μικρόκοσμο του κτήματος, αποκλεισμένοι από κάθε είδους κοινωνική ζωή.

Μέσα από τη σειρά, καταγράφονται οι σχέσεις μεταξύ τους, οι προσωπικές φιλοδοξίες ανέλιξης στον κόσμο των υπηρετών αλλά και η κοινωνική ανισότητα μεταξύ εκείνων και των ευγενών.

Call the midwife (Επειγόντως τη Μαμή)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του BBC την τελευταία δεκαετία, που έφτασε ένα ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης με εννέα εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο μεταπολεμικός κόσμος μέσα από τα μάτια μιας νοσοκόμας μαιευτηρίου στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου, ξετυλίγεται στη σειρά, η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα της Τζένιφερ Γουόρθ.

Όταν η Τζένι Λι έρχεται για πρώτη φορά στο Ανατολικό Λονδίνο, δεν γνωρίζει τίποτα για τη φτώχεια και τη σκληρότητα της καθημερινής ζωής. Μεγαλωμένη σε ένα εύπορο περιβάλλον και έχοντας ζήσει για χρόνια στο Παρίσι, αποφασίζει να κάνει την πρακτική της ως μαία στην πιο φτωχή περιοχή του Λονδίνου.

Γίνεται έτσι μέλος σε μια ομάδα μαιών, οι οποίες παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε άπορες γυναίκες. Τα περιστατικά που αντιμετωπίζει η Τζένι απέχουν πολύ από όσα έχει ζήσει και από την εκπαίδευση που έχει λάβει. Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με άθλιες συνθήκες, τόσο στο νοσοκομείο που εργάζεται, όσο και στα σπίτια που επισκέπτεται. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες όμως, έχει τη δυνατότητα να ζήσει από κοντά αυτούς τους ανθρώπους και να τους αγαπήσει βαθύτατα.

Από την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 22:05 το βράδυ

Borgen: Συνωμοσίες Εξουσίας

Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη.

Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Ντάουνινγκ ΣΤριτ, ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους».

Κεντρικό πρόσωπο είναι η Μπριγκίτε Νίμποργκ, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο.

Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν.

Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Κάσπερ και η δημοσιογράφος Κατρίνε, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της Μπριγκίτε.

Από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 22:05

Parade's End

Στην περίοδο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου εκτυλίσσεται και το Parade's end.

Πρόκειται για ένα δράμα εποχής, μία ερωτική ιστορία που αποτελείται από πέντε μέρη και βασίζεται στα βιβλία του Μάντοξ Φορντ.

Η Ρεμπέκα Χολ, ο Μπένετικτ Κούμπερμπαχ, ο Ρούπερτ Εβερετ και η Μιράντα Ρίσταρντσον πρωταγωνιστούν σε αυτό το ρομαντικό δράμα εποχής.

Upstairs-Downstairs

Η σειρά που έχει ομοιότητες με το Downton Abbey τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία του 1930. Το 1936 ο σερ Χάλαμ Χόλαντ μαζί με τη γυναίκα του επιστρέφουν απο το εξωτερικό και κατοικούν σε μια αριστοκρατική γειτονιά του Λονδινου.

Προσλαμβάνουν προσωπικό για το νέο σπιτικό τους, αλλά όχι χωρίς προβλήματα.

Η σειρά παρακολουθεί τη ζωή των αριστοκρατών Μπέλαμι (Upstairs) με τους υπηρέτες τους (Downstairs) που ζουν στην περιοχή του Ίτον.

Game of Thrones και Mildred's Pierce

Πλήθος τηλεοπτικών σειρών θα προβληθούν και στο ΣΚΑΙ.

Σε πέντε επεισόδια παρουσιάζεται η ζωή μιας μεσοαστής νοικοκυράς, της Μίλντρεντ Πιρς, στο Λος Αντζελες της δεκαετίας του 1930. Όλα αυτά στοMildred's Pierce που χάρισε στην Κέιτ Γουίνσλετ βραβεία για την ερμηνεία της.

Μετά τον χωρισμό της, η Μίλντρεντ Πιρς αποφασίζει να ανοίξει τη δική της επιχείρηση, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει χρήματα για την ίδια και τις δύο κόρες της. 

Ο σκηνοθέτης Τοντ Χέινς παραδίδει μια εξαιρετική σειρά. 

Το Game of Thrones, η πιο πολυσυζητημένη σειρά των τελευταίων ετών είναι γεμάτη σεξ, ίντριγκες και πολέμους.

Πρόκειται για μια επική και ιδιαίτερα καλογυρισμένη σειρά που εξετάζει τον αγώνα για επικράτηση και το παιχνίδι για εξουσία ανάμεσα στους διεκδικητές του θρόνου.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Μάλτα, το Μαρόκο και τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου κατασκευάστηκαν ολόκληρες πόλεις, κάστρα και στρατόπεδα.

Η σειρά διαθέτει ένα γνωστό καστ ηθοποιών, ανάμεσά τους και τον Σον Μπιν (ο Μπόρομιρ του Άρχοντα των Δακτυλιδιών), ο οποίος ερμηνεύει τον άρχοντα του Βορρά και πρωτοπαλίκαρο του βασιλιά.

Το Broadwalk Empire έγινε γνωστό ως η σειρά που σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε (μόνο τον πιλότο όμως) με κεντρικό χαρακτήρα τον μαφιόζο Στιβ Μπουσέμι που δρα στο Ατλάντικ Σίτι την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Ο ιδιαίτερα επιτυχημένος Σέρλοκ Χολμς, παραγωγής BBC, έρχεται στο ΣΚΑΙ για να λύσει μία σειρά μυστηριών. Με τον Μπένεντικτ Κούμπερμπατς και τον Μάρτιν Φρίμαν.

Παράλληλα, θα προβληθεί το The Borgias μια δημιουργία του Νιλ Τζόρνταν (Συνέντευξη με ένα βρικόλακα) και πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Άιρονς. Η σειρά μεταφέρει τους θεατές στην Ιταλία του 1492 και αναφέρεται στην άνοδο της γνωστής οικογένειας μέσα στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα: Californication με τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι ως Χανκ Μούντι, The Good Wife, Dexter, Χαβάη 5-0, CSI Las Vegas, CSI New York, CSI Miami, NCIS Los Angeles και Dr Who.

Βαμπίρ, δίκες και εγκλήματα
Στο Mega προβάλλεται ήδη το Breaking Bad που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Ο πρώην επιτυχημένος χημικός Γουόλτερ Γουάιτ έχοντας υποβιβαστεί βρίσκεται τώρα να διδάσκει χημεία σε ένα γυμνάσιο σε αδιάφορους μαθητές. Ο ίδιος έχει και δεύτερη δουλειά προσπαθώντας να καλύψει τα έξοδα της οικογένειάς του. Η γυναίκα του Σκάιλερ αγοράζει και πουλά προϊόντα μέσω Διαδικτύου, ενώ αυτό που δοκιμάζει τις αντοχές της οικογένειας είναι 0 17χρονος γιός τους Γουόλτερ Τζούνιορ που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Ωστόσο, όταν από ένα τυχαίο γεγονός ο Γουάιτ ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο των πνευμόνων, η ζωή του ανατρέπεται.

Γνωρίζοντας πιά ότι έχει «ημερομηνία λήξης», προτεραιότητά του γίνεται η οικογένειά του και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τους εξασφαλίσει χωρίς όμως να τους αποκαλύψει την αλήθεια.

Έτσι, συνεργάζεται με έναν πρώην μαθητή του, τον Τζέσε Λι Πίνκμαν που κλέβει υλικά και φτιάχνει μεταμφεταμίνη και στην συνέχεια την πουλά. Η πρώτη του επαφή με τον υπόκοσμο και τους εμπόρους ναρκωτικών θα είναι επεισοδιακή αφού θα του χρειατούν οι γνώσεις του ως χημικός.

Παράλληλα, θα προβληθεί και το Damages, η δικαστική σειρά με πρωταγωνιστές τους Γκλεν Κλόουζ και του Γουίλιαμ Χαρτ.

Στο επίκεντρο μια νέα υπόθεση, όπου όλοι φαίνονται ύποπτοι.

Το Star θα προβάλλει την επιτυχημένη νεανική σειρά The Vampire Diaries, στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται οι βρικόλακες.

No comments:

Post a Comment