Monday, October 1, 2012

Η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

.Η ΕΡα Αιγαίου ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1989 και στεγάζεται σ' ένα νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Ε. Βοστάνη στη Μυτιλήνη. Η ΕΡα Αιγαίου είναι ο τελευταίος περιφερειακός Ραδιοφωνικός σταθμός, που δημιούργησε η ΕΡΤ Α.Ε. Είναι από τους πιο σύγχρονους από πλευράς τεχνικής υποστήριξης, περιφερειακούς Ραδιοσταθμούς της ΕΡΤ.




Στην αρχή της λειτουργίας του ο Ρ/Σ κάλυπτε ολόκληρο το Αιγαίο με δύο (2) κύριους πομπούς έναν στο όρος Όλυμπος της Λέσβου (συχνότητα 104,4 ΜHz) και ένα στην Σαντορίνη (συχνότητα 93,3 ΜHz). Από 1/7/98 στα πλαίσια αναδιάταξης των Ραδιοφωνικών σταθμών με βάση τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας η ΕΡα Αιγαίου καλύπτει μόνο την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Νομός Λέσβου, Νομός Χίου, Νομός Σάμου).



Το πρόγραμμα εκπέμπεται μέσω ενός κύριου πομπού που βρίσκεται στο όρος Όλυμπος της Λέσβου. Η λειτουργία του υποστηρίζεται από τους αναμεταδότες του σταθμού που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του Βορειοανατολικού Αιγαίου καλύπτοντας έτσι κάθε γωνία των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.



Από το 1998 μέχρι και σήμερα η φωνή της ΕΡα Αιγαίου αγγίζει κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη μέσω του διαδικτύου χάρη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, φτάνοντας έτσι στα αυτιά κάθε Έλληνα, σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκετε. Αξιοσημείωτο είναι ότι ήταν ο πρώτος σταθμός στο Αιγαίο και από τους πρώτους στην Ελλάδα που το πρόγραμμα του μεταδίδεται ζωντανά 24 ώρες το 24ωρο στο Internet.



Η ΕΡα Αιγαίου δεν καλύπτει μόνο ειδησεογραφικά την περιοχή στην οποία εκπέμπει αλλά προσπαθεί να κάνει παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες ποικιλόμορφα (είτε με εκδηλώσεις που διοργανώνει, είτε αν βρεθεί αρωγός σε σημαντικές πρωτοβουλίες).



No comments:

Post a Comment