Saturday, October 6, 2012

4Ε-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


To θέμα της λειτουργίας του ορθόδοξου τηλεοπτικού σταθμού 4Ε σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής Ιεράς Συνόδου.
 
Ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ενημέρωσε το σώμα της ιεραρχίας για τις επαφές που είχε η ορισθείσα από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τετραμελής επιτροπή με τους υπευθύνους του 4Ε, τονίζοντας ακόμη μία φορά την ανάγκη για την τηλεοπτική παρουσία της Εκκλησίας και υπογραμμίζοντας παράλληλα την επιθυμία των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε να συνεργαστούν με την Ιερά Σύνοδο.
Στις τοποθετήσεις που έκαναν μια σειρά μητροπολιτών ακούστηκαν διάφοροι προβληματισμοί γύρω από την όλη συνεργασία, οι οποίοι έχουν να κάνουν τόσο με τον ρόλο της Εκκλησίας στο όλο εγχείρημα όσο και με τις οικονομικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν.
Τελικά η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε «τη συνέχιση της συνεργασίας και τη μελέτη της δυνατότητος αξιοποιήσεως, επί συστηματικής βάσεως κατ’ αρχάς, από μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την προβολή μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε προγραμμάτων πνευματικής οικοδομής και παρουσιάσεως του έργου της Εκκλησίας».

No comments:

Post a Comment