Monday, September 10, 2012

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ


Παραστάσεις χορού, θεάτρου, αλλά και συναυλίες με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των φετινών «47ων Δημητρίων» του δήμου.
Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, με μία σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν εντός και εκτός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το σύνθημα της έναρξης θα δοθεί με το Cambia Fest, στις 18.00, στο οποίο θα συμμετάσχουν τα σχήματα «Jasm», «BIOTECH», «Καβούρια Δολοφόνοι» και «ΟΡΤΣΑ ΡΕ». Από αυτά το κοινό θα επιλέξει ένα, η μουσική του οποίου θα εκδοθεί σ' έντυπο μουσικό βιβλίο, ενώ και των υπολοίπων συγκροτημάτων τα τραγούδια θα μεταγραφούν σε παρτιτούρες, σε μορφή e-book, από τις εκδόσεις «Cambia», με χορηγία του ΜΜΘ και των «Δημητρίων».
Την ίδια μέρα, στις 21.00, θα δοθεί συναυλία των «AfterCrying» και της Φιλαρμονικής και Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι «ΑfterCrying» προέρχονται από την Ουγγαρία. Μεταξύ των επιρροών τους είναι τα έργα των Bach, Beethoven και Bartok, όπως και αυτά των Emerson, Lake & Palmer (ELP) και King Crimson. Από το 2000 το μουσικό σύνολο δίνει συναυλίες στην Ουγγαρία και σε διάφορες άλλες χώρες.
Την ημέρα της έναρξης των 47ων «Δημητρίων» θα γίνει και performance του Πεδίου Δράσης Κόδρα, στην παραλία με 150 ερασιτέχνες να χορεύουν βαλς στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

No comments:

Post a Comment