Tuesday, September 11, 2012

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'

Με 61 προορισμούς στο εξωτερικό συνδέεται αεροπορικώς τους καλοκαιρινούς μήνες η Θεσσαλονίκη, μέσω 27 αεροπορικών εταιρειών, που πραγματοποιούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιούνται προς γερμανικές και ρωσικές πόλεις, ενώ έδαφος κερδίζει και το δρομολόγιο προς Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, σε καθημερινή βάση η Aegean συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Γερμανία και συγκεκριμένα με Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη, Μόναχο, Ντίσελντορφ. Παράλληλα, τρεις φορές την εβδομάδα πραγματοποιεί δρομολόγια για Παρίσι, τέσσερις για Μόσχα καθώς και δυο για Αγία Πετρούπολη και Τελ Αβιβ. Επίσης, η Aegean πετάει καθημερινά από το αεροδρόμιο Μακεδονία για Λάρνακα.
Τη Θεσσαλονίκη με τη ρωσική πρωτεύουσα συνδέει κάθε Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και η ρωσική Aeroflot Russian. Η Astra Airlines καθημερινά πετά προς τη Μόσχα, ενώ κάθε Τρίτη και Σάββατο μεταφέρει τους επιβάτες από το αεροδρόμιο Μακεδονία στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας και στο Αικατερίνεμπουργκ της Ρωσίας. Τέσσερις φορές την εβδομάδα πραγματοποιεί δρομολόγια προς το Κίεβο. Μια φορά την εβδομάδα πετάει για το Καζάν, το Χάρκοβο, το Λβιλ, το Νίζνι Νόβγκοροντ, το Νοβοσιμπίρσκ, το Όμσκ, το Πέρμ, την Τιουμέν, το Βόλγκογκραντ, τη Σαμάρα της Ρωσίας καθώς για το Μόναχο και τη Νυρεμβέργη. Δυο μέρες την εβδομάδα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ροστόφ και την πόλη Σαράτοβ, την Αγία Πετρούπολη και το Βορονέζ της Ρωσίας.
Παράλληλα, η Kuban Airlines δυο φορές την εβδομάδα πετάει προς το Κρασνοντάρ, ενώ μέσω της Belavia Airlines συνδέεται το Μινσκ της Λευκορωσίας με τη Θεσσαλονίκη. Πτήσεις προς τη Μόσχα πραγματοποιεί τέσσερις φορές την εβδομάδα η Vim Airlines και κάθε Κυριακή η Utair, ενώ προς την Αγία Πετρούπολη πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα και Παρασκευή δρομολόγιο η Gtk Russia. Aπο 13 Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου πετάει και η Αρμαβια απευθείας για Γιερεβάν.
Η Air Berlin μεταφέρει δυο φορές την εβδομάδα τους ταξιδιώτες προς Βερολίνο, πέντε φορές προς Ντίσελντορφ και Στουτγκάρδη, τέσσερις προς Μόναχο, τρεις προς Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Νυρεμβέργη και δυο προς Ανόβερο. Η German Wings πέντε φορές την εβδομάδα πετάει προς Κολωνία και τρεις φορές προς Στουτγκάρδη.
Η TuiFly πετάει καθημερινά προς το αεροδρόμιο Brandenburg του Βερολίνου, το Μόναχο, τη Στουτγκάρδη, το Ντίσελντοφ, το Αμβούργο και την Κολωνία, έξι φορές την εβδομάδα προς το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου και το Ανόβερο, τέσσερις προς Φρανκφούρτη, τρεις προς Νυρεμβέργη και μία προς Βρέμη.
Η Cyprus Airways συνδέει καθημερινά το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με την Λάρνακα.
Προς 12 προορισμούς πετά από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η Ryanair. Συγκεκριμένα, καθημερινά προς Ρώμη και Πάφο, ενώ πέντε φορές την εβδομάδα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Μιλάνο. Τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως πραγματοποιεί προς Βαρκελώνη, Μπολόνια, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες, Ντίσελντοφ, Λονδίνο και δυο φορές προς Φρανκφούρτη και Καρλσρούη, Όσλο και Στοκχόλμη.
Η Easy jet πραγματοποιεί καθημερινά πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς το αεροδρόμιο Brandenburg του Βερολίνου και πέντε φορές την εβδομάδα για το αεροδρόμιο Schoenefeld, ενώ τρεις φορές για το Ντόρτμουντ. Προς το αεροδρόμιο Gatwick μεταφέρει τους ταξιδιώτες πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ τέσσερα δρομολόγια εβδομαδιαίως πραγματοποιεί προς Μιλάνο και δύο προς τη Βασιλεία.
Με τη Βενετία συνδέει τη Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη και Σάββατο η Volotea, ενώ προς τη Βουδαπέστη μεταφέρει τους ταξιδιώτες κάθε Παρασκευή η Wizzair. Με την Μεγάλη Βρετανία συνδέει τη Θεσσαλονίκη η Thomson, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις κάθε Δευτέρα προς East Midlands, προς Gatwick του Λονδίνου, προς το διεθνές αεροδρόμιο του Λούτον και προς Μάντσεστερ.
Η Jat Airways πετάει προς Βελιγράδι κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή, η Jetairfly κάθε Παρασκευή για Βρυξέλλες, ενώ η Tarom Airlines πετάει επτά φορές την εβδομάδα προς Βουκουρέστι. Η Smart Wings πραγματοποιεί πτήσεις τρεις φορές την ημέρα προς Οστράβα της Τσεχίας και προς Πράγα.
Η Turkish Airlines, απλώνει περαιτέρω τα φτερά της και σύμφωνα με πληροφορίες από έξι δρομολόγια που πραγματοποιεί σήμερα προς την Κωνσταντινούπολη, σχεδιάζει να τα αυξήσει σε επτά και από το 2013 σε δυο καθημερινά από και προς Κωνσταντινούπολη.
Από τις 4 Νοεμβρίου η βρετανική British Airways που συνδέει τέσσερις φορές την εβδομάδα το αεροδρόμιο Μακεδονία με το Gatwick διακόπτει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λονδίνο.
Η ιταλική Alitalia, η οποία αναμένεται να διακόψει τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο Μακεδονία το φθινόπωρο, τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέει καθημερινά τη Θεσσαλονίκη με τη Ρώμη. Η Austrian Airlines το χειμώνα πρόκειται να περιορίσει σε τρία τα δρομολόγιά της προς τη Βιέννη, από καθημερινά που θα είναι έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η ελβετική αεροπορική εταιρία Swiss ανακοίνωσε την διακοπή της πτήσης Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη στις 28 Οκτωβρίου, την οποία πραγματοποιεί καθημερινά.
Προς 13 προορισμούς εσωτερικού γίνονται δρομολόγια από το αεροδρόμιο Μακεδονία μέσω της Aegean Airlines, της Astra Airlines, της Cyprus Airways και της Olympic Air. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Χίου, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Καλαμάτας, της Καρπάθου, της Κέρκυρας, της Κω, της Μυκόνου, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Σαντορίνης και της Ρόδου.

No comments:

Post a Comment