Tuesday, September 4, 2012

«Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης» της ΕΡΤ3 στην 77η ΔΕΘ



 «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης» της ΕΡΤ3
στην 77η ΔΕΘ

Η ΕΡΤ3 δίνει και φέτος δυναμικό «παρών» στο κορυφαίο οικονομικό γεγονός της χρονιάς, την 77η Δ.Ε.Θ (8-16 Σεπτεμβρίου), τόσο με το δικό της  εκθετήριο χώρο 180τμ, όσο και με την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της. 
Το θεματικό περίπτερο της ΕΡΤ3 για τον «Αιώνα της Θεσσαλονίκης»  (Τομέας Α11: Κύτταρα, βόρεια πύλη της ΔΕΘ, δίπλα από το περίπτερο του ΟΠΑΠ) αποτελεί την «πύλη» για το ιστορικό και νοσταλγικό ταξίδι του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωσή της, το 2012. Οι επισκέπτες θα πάρουν μία γεύση από τις μεγάλες παραγωγές της ΕΡΤ3 με ειδικές προβολές και έντυπα, αλλά και με την αισθητική του περιπτέρου, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, εκθέματα από το Μουσείο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 και εφημερίδες από το αρχείο Κιώτη. Σε ότι αφορά τις προβολές, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα ντοκιμαντέρ «Τα μεγάλα γεγονότα της Θεσσαλονίκης» (Α & Β΄ μέρος), «Ταξίδι στις ράγες του χρόνου- Από το τραμ στο μετρό», «Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές- Ιστορικές στιγμές της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη», «Ο Τσιτσάνης της Θεσσαλονίκης», «Ντίνος Χριστιανόπουλος - Θεμέλιος Θεσσαλονίκης Λίθος», «Ο Μελίκης της παράδοσης» καθώς και αποσπάσματα από τις σειρές «Εκατογραφία» και «Μικρά Κομμάτια Ιστορίας» κ.ά.
Με αφορμή τη φετινή παρουσία της ΕΡΤ3 στη Δ.Ε.Θ με τον «Αιώνα της Θεσσαλονίκης» ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας, ο οποίος σχεδίασε και επιμελείται τη σειρά, επισημαίνει: «Ο ‘‘Αιώνας της Θεσσαλονίκης’’, η σειρά θεματικών ενοτήτων, ντοκιμαντέρ, προσωπογραφιών και ιστορικών ρεπορτάζ της ΕΤ3 για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, έγινε η αφορμή για να διεκδικήσει η πόλη μια θέση μεταξύ των ‘‘πρωτευουσών του ιστορικού ντοκιμαντέρ’’. Η συγκινητική συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια αυτή επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της παραγωγής της συγκεκριμένης σειράς, σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία, στην οποία η διάσωση της ιστορικής μνήμης αναδεικνύεται ως πολύτιμη πυξίδα για το βήμα στο μέλλον».   
Στο μεταξύ, πιστή στο ραντεβού της με το θεσμό, η ΕΤ3 θα καλύψει τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ, μεταφέροντας τον παλμό της 77ης διοργάνωσης, ενώ αφιερωμένες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι ενημερωτικές εκπομπές. 
Ειδικότερα, λίγο πριν ανοίξει η αυλαία της 77ης Διεθνούς Έκθεσης, την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012, στις 23.00, με την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «Το μέλλον της Δ.Ε.Θ – Η ώρα της καινοτομίας» με το Θωμά Τσίμπα, το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα παρουσιάσει επιχειρήσεις που αντιστέκονται στην κρίση και δημιουργούν πλούτο και θέσεις απασχόλησης, με καινοτόμες ιδέες, σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η βιομηχανία, η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας κ.ά. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων θα παρουσιάσουν τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και πως μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης, της παραγωγικότητας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. 
Επίσης, παράλληλα με τα εγκαίνια της 77ης Δ.Ε.Θ, το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012, ξεκινά για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην ΕΤ3, η εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με το Δημήτρη Παπαγρηγορίου.  Η πρώτη εκπομπή της πέμπτης τηλεοπτικής σεζόν, η οποία εκτάκτως θα μεταδοθεί από τις 9.30 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, θα καταγράψει σε απευθείας σύνδεση όλα τα γεγονότα που θα διαδραματίζονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης με συνεντεύξεις από το στούντιο της ΕΡΤ3, αλλά και ρεπορτάζ στους  χώρους της Έκθεσης. 
Για την επικαιρότητα της ημέρας και όλες τις εξελίξεις θα ενημερώνονται οι τηλεθεατές από τα δελτία ειδήσεων του σταθμού στις 13:00, στις 17:00 και στις 22:00.
Η ενημέρωση από την ΕΤ3 θα συνεχισθεί καθ’όλη τη διάρκεια της 77ης Δ.Ε.Θ. με την καταγραφή της παρουσίας όλων των πολιτικών αρχηγών και με καθημερινά ρεπορτάζ για την κίνηση και τα οικονομικά και καλλιτεχνικά γεγονότα. 









Στους ρυθμούς της 77ης Δ.Ε.Θ.
και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ3
Τον παλμό της 77ης Δ.Ε.Θ θα μεταφέρει και φέτος ο Ρ.Σ.Μ της ΕΡΤ3 στους ακροατές με διαρκή ενημέρωση στις εκπομπές από το στούντιο του σταθμού στην οδό Αγγελάκη, ενώ όλη η επικαιρότητα που σχετίζεται με τη διοργάνωση θα παρουσιάζεται καθημερινά μέσα από τα δελτία και τον «Κόσμο των Ειδήσεων». 

No comments:

Post a Comment