Wednesday, August 1, 2012

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΡΙΒΕΡ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ

Τα «Περσινά ξινά σταφύλια» ανοίγουν απόψε την αυλαία του 34ου River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς, σε έναν θεσμό που διοργανώνει η δημοτική αρχή και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και τις χώρες με έντονο το ομογενειακό στοιχείο, όπως η Αμερική, ο Καναδάς και η Γερμανία.

      Σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο σε μια κοιλάδα του Αλιάκμονα, αποφάσισαν πριν 34 χρόνια να συγκεντρωθούν παιδιά μεταναστών από την Ελλάδα και την Αμερική για να επιστρέψουν στην πατρίδα, να διασκεδάσουν και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Ήταν η πρώτη φορά που έστησαν σκηνές δίπλα στο ποτάμι και διοργάνωσαν ένα πάρτι, πρωτοπόρο για την εποχή του 1978, που άντεξε στο χρόνο, πήρε μεγαλύτερη μορφή και σήμερα συγκεντρώνει πάνω από 30.000 επισκέπτες.

      Οι διοργανωτές φέτος κάνουν λόγο για μεγάλη προσέλευση κόσμου ενώ επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι έχουν εξαντληθεί ακόμη και οι θέσεις για την τοποθέτηση σκηνών.

      Το πάρτι θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Αυγούστου και σ' αυτό θα συμμετέχουν καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και τα Υπόγεια Ρεύματα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Κωστής Μαραβέγιας, οι Locomondo, οι Thievery Corporation, ο Κ. Βήτα, η Νατάσα Μποφίλιου, οι Nouvelle Vague, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, οι GAD, οι Goin Through, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και οι Vegas.

No comments:

Post a Comment