Sunday, August 19, 2012

Δροσερά και υγιεινά σνακ για το καλοκαίρι



Αναμφισβήτητα, όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε το ήδη υπάρχον, το σημαντικότερο είναι να υιοθετήσετε κάποιες σωστές διατροφικές συνήθειες, να αλλάξετε συμπεριφορά και να ελαττώσετε όσο το δυνατόν τις κακές συνήθειες.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα ενδιάμεσα σνακ, τα οποία πρέπει να είναι χαμηλά σε θερμίδες και να τα έχετε πάντα πρόχειρα για να μην υποκύψετε σε διάφορους άλλους πειρασμούς.

Παρακάτω θα δοθούν μερικές υγιεινές επιλογές για σνακ για το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού.

Stick λαχανικών


Κόψτε λαχανικά της αρεσκείας σας και διατηρείστε τα φρέσκα και δροσερά στο ψυγείο σας.

Γιαούρτι

Απολαύστε ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά και κάντε το ακόμη πιο δελεαστικό, ρίχνοντας μέσα ξηρούς καρπούς, καρύδια, φρούτα, μέλι κ.α.

Smoothies

Ανακατέψτε 1 ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά με 1-2 φρούτα της αρεσκείας σας και απολαύστε ένα υγιεινό ρόφημα.

 Γρανίτες

Έχουν την τιμητική τους αυτό το διάστημα και είναι πολύ αγαπητές σε μικρούς και μεγάλους. Μια γρανίτα έχει περίπου 90-100 θερμίδες.

Ζελέ light με φρούτα

Μια ζεστή μέρα, μια καλή και γρήγορη λύση αποτελεί η συγκεκριμένη επιλογή. Ανοίγετε το ψυγείο και απολαμβάνετε ένα σνακ δροσερό και με μηδενική θερμιδική αξία.

Ανανάς

Αν δεν κάνετε υπερβολές, μια δροσερή επιλογή αποτελεί και ο ανανάς κονσέρβας. 2 ροδέλες ανανά θα σας δώσουν μια ευχάριστη γεύση και η θερμιδική τους αξία αντιστοιχεί σε 120-130 θερμίδες.

No comments:

Post a Comment