Thursday, August 9, 2012

ΠΟΤΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ


Πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ  είναι  ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Νίκος Τέλης, ενώ ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος θα πάρει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.
Για πρόεδρος προοριζόταν ο Τζόνι Καλημέρης, αλλά προέκυψε θέμα ασυμβίβαστου, δεδομένου ότι η ΕΡΤ είναι ΔΕΚΟ και ο κ. Καλημέρης είναι ταυτόχρονα και μέλος δ.σ. ιδιωτικών εταιρειών. Ωστόσο ο κ. Καλημέρης θα μετέχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο αναλαμβάνοντας πιθανότατα την ευθύνη διαμόρφωσης του τηλεοπτικού προγράμματος.
Τόσο ο κ. Τέλης όσο και ο κ. Σίμος κατά την ακρόασή τους από την επιτροπή της Βουλής δεσμεύτηκαν να διαφυλάξουν την αντικειμενικότητα και τη σοβαρότητα στην ενημέρωση, όπως επίσης και να αναβαθμίσουν την ποιότητα του προγράμματος.Η νεα διοικηση της ΕΡΤ αναλαμβανει μολις δημοσιευθει η σχετικη αποφαση στην Εφημεριδα της Κυβερνησεως.

Εν τω μεταξύ ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, υφυπουργός επικρατείας Σίμος Κεδίκολγου, σε συνέντευξή του σε αθηναϊκό ραδιοσταθμό εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την ΕΡΤ θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για ακόμα μία φορά τις παραλείψεις που παρατηρήθηκαν, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάληψη (μέρους) των δικαιωμάτων του Champions League από την κρατική τηλεόραση με ποσά που κρίθηκαν υπέρογκα, υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, σχολίασε:
- Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο που δεν μεταδόθηκε ζωντανά και τη δήλωσή του: «Δεν ήταν παρέμβαση. Ήταν η εύλογη απορία του μέσου τηλεθεατή όταν έχουν ξοδευτεί τόσα λεφτά και χάνεται το πρώτο μετάλλιο. Δεν γνωρίζω τι έφταιξε. Φαντάζομαι ήταν αμέλεια. Είναι κρίμα. Θέλω να ελπίζω ότι το υπόλοιπο πρόγραμμα θα κυλήσει ομαλά».
- Για την κάλυψη των Αγώνων από την κρατική τηλεόραση και τα όσα επικριτικά ακούστηκαν: «Γνωρίζω ότι στις στήλες αθλητικών και πολιτικών εφημερίδων υπάρχουν διάφορα σχόλια για τις μεταδόσεις. Δεν μπορώ να τα υιοθετήσω. Θέλω να πιστεύω ότι η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται θα αντανακλαστεί στο γυαλί».
- Για το ανοιχτό ζήτημα του Champions League: «Αυτό το θέμα βρίσκεται στον εισαγγελέα. Έχει γίνει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Δεν γνωρίζω αν θα πλειοδοτήσει η ΕΡΤ. Σίγουρα οι Έλληνες θα βλέπουν Champions League, αλλά δεν ξέρω από ποια κανάλια».

No comments:

Post a Comment