Friday, August 24, 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το φεστιβάλ που προσκαλεί τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής κουλτούρας, αναδεικνύει τα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας μουσικής σκηνής και ακολουθεί τα trends της εποχής, είναι εδώ. Έπειτα από επτά χρόνια σταθερής πορείας, καθιστώντας την Θεσσαλονίκη σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Λυών, Κολωνία, Σκόπια και Αθήνα, η 8η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Reworks, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη φορά το φεστιβάλ επεκτείνεται από δύο σε τρεις ημέρες, φιλοξενώντας εκτός από την μουσική και ομιλίες – εργαστήρια με θέμα την μουσική. Επίσης, για πρώτη φορά το Reworks θα λάβει χώρα σε περισσότερους από έναν χώρους, εντάσσοντας ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης μέσα σε αυτή την γιορτή.

Με την οικονομική κρίση να «χτυπά» και τον πολιτισμό, το Reworks συνεχίζει να είναι παρών και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, με συνέπεια, βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Το Reworks είναι το μοναδικό Ελληνικό φεστιβάλ το οποίο βραβεύεται σταθερά εδώ και πέντε χρόνια στα δέκα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Βρετανικό οδηγό Resident Advisor.

Με μήνυμά του για φέτος το «We define our future», καλεί το κοινό να αντισταθεί στη μιζέρια της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και το κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον, χωρίς αδράνεια και στασιμότητα.

Τα πρώτα ονόματα του Reworks 2012 είναι:

Nicolas Jaar live band (Η.Π.Α)
Chromatics live (Η.Π.Α)
Desire Live (Η.Π.Α)
Maceo Plex (Η.Π.Α)
Tale of Us (Ιταλία)
Soul Clap (Η.Π.Α)
Benoit & Sergio live (Γαλλία)
Daniel Bortz (Γερμανία)
Tennis (Ιταλία)
And.id Live (Ελλάδα)
Ison / Actor One (Ελλάδα)
Nikola Gala (Ελλάδα)

No comments:

Post a Comment