Friday, August 10, 2012

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Βρίσκονται σε αφθονία και αντί για ένα παχυντικό σνακ στην παραλία μία φέτα καρπούζι σας δροσίζει, σας ενυδατώνει και δεν σας φορτώνει με θερμίδες.

Καρπούζι

Θερμίδες: 21 / 100 γραμμ, 5.3 υδατάνθρακες και 94 γραμμ. νερό, αλλά λίγες φυτικές ίνες.

Εντάξτε το στο βραδινό: 500 γραμμ. Καρπούζι με 60 γραμμ. και τυρί αποτελεί ένα ελαφρύ βραδινό.

Πεπόνι

Θερμίδες: 21 / 100 γραμμ., 5 γραμμ. υδατάνθρακες και 94.2 γρ νερό, 0.9 γρ φυτικές ίνες.

Φρούτο γλυκό και σαρκώδες που επίσης χαρακτηρίζει το καλοκαίρι με τη γεύση του. Βάλτε το στη μεσημεριανή σας σαλάτα (μέχρι 100 γραμμ.). Συνδυάζεται με αλλαντικό τύπου προσούτο ή με τυρί.

Ροδάκινο

Θερμίδες: 37 / 100 γραμμ., 9.1 γρ υδατάνθρακες και 86.2 γρ νερό, 1.4 γρ φυτικές ίνες.

Τέλειο για μαρμελάδα στο πρωινό ή και κομπόστα, ως απογευματινό σνακ.

Βερίκοκο

Θερμίδες: 28 / 100 γρ, 6.7 γρ υδατάνθρακες και 86.6 γρ νερό, 2.1 γρ φυτικές ίνες. Είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη-βιταμίνη Α.

Δοκιμάστε τα ψητά για να τα προσθέσετε σε σαλάτα ή να τα συνοδέψετε με ένα ψάρι.

Κεράσι

Θερμίδες: 47 / 100 γραμμ, 11.9 γραμμ. υδατάνθρακες και 81,5 γρ νερό, 1,7 γραμμ. φυτικές ίνες.
Συνδυάζονται σε γλυκά τύπου τούρτας και τάρτας. Προσθέστε τα στο γιαούρτι, μέχρι 10 κεράσια είναι ιδανικά.

Σύκο

Θερμίδες: 41 / 100 γραμμ, 9.5 γρ υδατάνθρακες και 84.6 γρ νερό, 2.5 γρ φυτικές ίνες.

Καταναλώνονται ωμά αλλά και αποξηραμένα και έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση. Τέλεια σε σαλάτες με τυρί.

Σταφύλι

Θερμίδες: 63 / 100 γραμμ., 16.1 γραμμ. υδατάνθρακες και 79.3 γραμμ. νερό, 0.9 γραμμ. φυτικές ίνες.

Συνδυάζεται με χοιρινό και δίνει γλυκόξινη γεύση. Θέλει προσοχή αφού ένα φρούτο αντιστοιχεί σε 10 ρόγες!

Ερευνητές του τμήματος Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Harvard κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά χάνουν βάρος.

Αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός πως η κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών αφήνει λιγότερο χώρο στο στομάχι για παχυντικά φαγητά.

No comments:

Post a Comment