Wednesday, October 13, 2010

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ BOΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Χαρακτηρίστηκε ως ο απόλυτος «άρχοντας» του Ελληνικού τραγουδιού. Ενας «άρχοντας» όμως ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται, μπορεί να ήταν γενναιόδωρος με τις γυναίκες της ζωής του, αλλά και με τον κόσμο, ωστόσο η ίδια γενναιοδωρία δεν τον χαρακτήριζε και στη σχέση του με το Κράτος.

Ετσι, ο Τόλης Βοσκόπουλος, που τους τελευταίους μήνες έχει «εξαφανιστεί» από προσώπου γης και στάθηκε η αιτία της παραίτησης της συζύγου του Αντζελας Γκερέκου από τη θέση της υφυπουργού πολιτισμού, καλείται τώρα να δώσει τις εξηγήσεις του σχετικά με τα χρέη που δεν κατέβαλλε τα τελευταία χρόνια στο Δημόσιο. Η πολύκροτη υπόθεσή του πρόκειται να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη (13/10) και αύριο Πέμπτη (14/10) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στο Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η υπόθεση του γνωστού τραγουδιστή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν είχε γίνει γνωστή πριν από λίγους μήνες. Ο Τόλης Βοσκόπουλος καλείται να καταβάλλει χρηματικά πρόστιμα και πρόσθετο φόρο από την ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών για την χρονική περίοδο 1993-1997 τα οποία αγγίζουν τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρόσθετος φόρος επιβλήθηκε από την ΔΟΥ, καθώς το Κράτος κατηγορεί τον τραγουδιστή ότι υπέβαλε ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, δεν εξέδιδε δελτία παροχής υπηρεσιών προς τα νυχτερινά κέντρα, προς συγκεκριμένη δισκογραφική εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας για τα πνευματικά δικαιώματα. Μάλιστα, για την εξακρίβωση της φοροδιαφυγής, η ΔΥΟ προχώρησε σε άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών, τόσο του ίδιου του Τόλη Βοσκόπουλου, όσο και της τότε συζύγου του Τζούλιας Παπαδημητρίου.

Όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ο τραγουδιστής, οι «δήθεν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας» προέκυψαν ύστερα από έλεγχο σε τραπεζικούς λογαριασμούς της πρώην συζύγου του, καθώς τα ποσά που υπήρχαν θεωρήθηκε ότι αποτελούσαν προσωπικό εισόδημα του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ αυτό στάθηκε η φορολογική αρχή για να προβεί σε έκδοση καταιγιστικών πράξεων σε βάρος του.

Ο τραγουδιστής έχει υποβάλει συνολικά επτά αιτήσεις αναίρεσης, οι οποίες αφορούν αντίστοιχες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τα χρέη του προς την Εφορία. Αυτές οι αιτήσεις θα συζητηθούν ενώπιον του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι φορολογικές του εκκρεμότητες θα απασχολήσουν και τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου θα δικαστεί ο τραγουδιστής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο τραγουδιστής, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί για να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το θέμα, ή θα παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως κάνει όλο αυτό το διάστημα.

No comments:

Post a Comment