Monday, October 25, 2010

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

Να κλείσει τις δύο σκηνές στη Μονή Λαζαριστών και να περιορίσει το πρόγραμμα των παραστάσεων αποφάσισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Σωτήρης Χατζάκης, προκειµένου να αντιµετωπίσει τις περικοπές από την κρατική χρηµατοδότηση.

«Προκειµένου ένα κρατικό θέατρο να χάσει τη φυσιογνωµία του, προκειµένου άνθρωποι - καλλιτέχνες να χάσουν τη δουλειά τους, προτιµώ να κλείσω ντουβάρια» δηλώνει σε συνέντευξή του, καλώντας παράλληλα «κάθε Θεσσαλονικιό να γίνει χορηγός του ΚΘΒΕ έστω µε ένα εισιτήριο ανά σεζόν».

«Η πόλη πρέπει να στηρίξει το θέατρό της» αναφέρει.

Σύμφωνα με τα Νέα, περιορισμό των δραστηριοτήτων ή περιστολές σε άλλες δαπάνες, οι οποίες δεν θα επηρεάσουν τη µισθολογική κατάσταση των εργαζοµένων, ζητούσε και το υπουργείο Πολιτισµού.

Να σημειωθεί ότι για να μπορεί το ΚΘΒΕ να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις θα πρέπει να «κόβει» καθημερινά 2.500 εισιτήρια. Δηλαδή κάθε μέρα θα πρέπει να είναι γεμάτες όλες οι σκηνές του (770 θέσεις έχουν οι δύο σκηνές της Μονής Λαζαριστών, 737 το θέατρο της ΕΜΣ, και 753 το Βασιλικό Θέατρο).

No comments:

Post a Comment