Thursday, October 14, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

*Συναυλια της ορχηστρας Count Basie με διευθυντη τον αρχιμουσικο Dennis Mackrel και τραγουδιστρια την Carmen Bradford θα δωσει συναυλια στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης την Κυριακη 31 Οκτωβριου,9 μμ,στο πλαισιο του 22ου Εθνο-Τζαζ Φεστιβαλ με οργανωτη την αντιδημαρχια Πολιτισμου και Νεολαιας του Δημου Θεσσαλονικης,με την υποστηριξη του Γενικου Προξενειου των ΗΠΑ.
Τιμες εισιτηριων 25-30-40-50-60 ευρω στα ταμεια του Μεγαρου και στο εκδοτηριο της πλατειας Αριστοτελους.
O William Basie γεννηθηκε στις 21 υγουστου 1904 και πεθανε από καρκινο στις 26 Απριλιου 1984.Θρυλικος διευθυντης ορχηστρας τζαζ και μεγαλης μπαντας,πιανιστας και οργανιστας εμφανιστηκε σε πολλες ταινιες με την ορχηστρα του.Εμαθε οργανο από τον Fats Waller.Ηχογραφησε με δικη του ορχηστρα για πρωτη φορα το 1937.Η πιο γνωστη ηχογραφηση του είναι το One o’ clock jump ,που ηχογραφησε το 1937 και ξανα το 1947.Η μεγαλυτερη επιτυχια του ηταν Open the door,Richard το 1947.Κερδισε Grammy τo 1956 για το April in Paris.Επισης η ηχογραφηση του 1955 Everyday I have the blues απεσπασε το ειδικο Grammy: Hall of Fame.
Ηχογραφησε δυο αλμπουμ με τον Φρανκ Σινατρα,από ένα με την Ελλα Φιτζεραλντ, τον Σαμμυ Νταιηβις,τους Μιλλς Μπραδερς,τον Τζακι Γουιλσον.Μετα τον θανατο του η ορχηστρα του ηχογραφησε ένα αλμπουμ το 2006 με τον Ραιη Τσαρλς κι ένα το 2008 με τον Τονυ Μπεννετ.Η Καρμεν Μπραντφορντ ειναι κορη του τρομπετιστα και συνθετη Μπομπυ Μπραντφορντ και της τραγουδιστριας Μelba Joyce.Παπους της ειναι ο Melvin Moore,τραγουδιστης στην ορχηστρα της δεκαετιας του 40 Lucky Millender.Τραγουδαει σημερα σολο και με διαφορες ορχηστρες.
*15-16 Οκτωβριου στον Μυλο ο Διογενης Δασκαλου+Monie and Monie Conniente.
*Γιωργος Αμυρας,43 χρονων,γνωστος από το «Μενουμε Ελλαδα»,είναι υποψηφιος δημαρχος.
*Μιχαλης Ασλανης,ο σχεδιαστης μοδας,μετακομιζει στην Βραζιλια,αλλα δεν διακοπτει την επιχειρηματικη δραστηριοτητα του στην Ελλαδα.
*Στην προχθεσινη εκπομπη του Λακη Λαζοπουλου η καλυτερη στιγμη ηταν το ντουετο με την Μαρω Κοντου("πες μου μια λεξη" του Μανου Χατζηδακι απο το φιλμ Αλλοιμονο στα νειατα").
*Μαρω Μαρκελλου και Γιωργος Χατζηπαυλου την Κυριακη 31 Οκτωβριου στον Μυλο.
*Μπλε,την Παρασκευη 22 και το Σαββατο 23 Οκτωβριου στον Μυλο.
*Στο Πρινσιπαλ,την Παρασκευη 22 Οκτωβριου οι Sleepin Pillow με Silvert Hoyem
*Aφιερωμα στον Νικο Γκατσο,στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης το Σαββατο 23 Οκτωβριου από τον Σταυρο Ξαρχακο και την Ελλη Πασπαλα.
*Μονιμα στην Μηλο κατοικει πλεον ο Γιωργος Αλκαιος.
*Στο Ντυσελντορφ θα πραγματοποιηθει το επομενο φεστιβαλ τραγουδιου της Γιουροβιζιον.
*Από 22 Οκτωβριου ο Βασιλης Καρρας στο Fix.
*Νικος Μπαλαφας,ο Σαλονικιος που εγινε επιχειρηματιας νυκτερινων κλαμπ στην Αθηνα,διηυθυνε το Privilege,πιο προσφατα.
*Τον Μαιο 1957 κυκλοφορησε το πιο επιτυχημενο περιοδικο νεολαιας στις ΗΠΑ.Ηταν το 16,που εφθασε τα 5 εκατομμυρια σε πωλησεις,χωρις να δεχεται διαφημισεις.Αρχισυντακτης-διευθυντρια η Gloria Stavers.To 2001 εξαγοραστηκε από μεγαλη εκδοτικη αλυσιδα κι εκτοτε αγνοειται η τυχη του.
*Τον άλλο μηνα κυκλοφορει το ρεπερτοριο της Κατερινα Βαλεντε σε ιταλικη γλωσσα.
*Την Τριτη 19 Οκτωβριου,8 μμ,μονο για ανθρωπους των ΜΜΕ το εορταστικο μενου 2010-11 παρουσιαζεται από τον σεφ Κωστα Αραμπατζη.

No comments:

Post a Comment