Wednesday, August 11, 2010

ΗΡΩΔΕΙΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Ρ.ΝΟΥΡΕΓΕΦ

Tα διασημότερα αστέρια του κλασικού χορού δίνουν ραντεβού στο Ηρώδειο στις 13 Σεπτεμβρίου για να χορέψουν σε ένα εντυπωσιακό γκαλά μπαλέτου αφιερωμένο στη μνήμη του μυθικού Ρούντολφ Νουρέγεφ. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει…

Μια πάρασταση που θα μας θυμίσει την εκπληκτική πορεία του αξέχαστου Ρούντολφ Νουρέγεφ από τα Μπαλέτα Κίροφ μέχρι το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας και το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού ως μέγας χορευτής και χορογράφος.

Ο μεγαλύτερος, ίσως, χορευτής από την εποχή του σπουδαίου Νιζίνσκι, από το 1961 που έφυγε από τη Ρωσία, έγινε το σύμβολο της ρωσικής χορευτικής παράδοσης σε όλον τον κόσμο και η μακρόχρονη μοναδική συνεργασία του με την Ντέημ Μαργκότ Φοντέην στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας έμεινε στην Ιστορία του Μπαλέτου.

Το όνομά του που σημαίνει «ακτίνα φωτός» ήταν πραγματικά ένας φωτεινός «φάρος» που καθοδηγούσε τους νέους χορευτές, καθώς εναλλασσόταν μαγικά μεταξύ των μοντέρνων και των κλασικών χορογραφιών αποκαλύπτοντας αυτή την άσβεστη φλόγα και το ακόρεστο πάθος του για το μπαλέτο.

Σε αυτό το ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγεφ, του οποίου η πρεμιέρα έγινε πριν από λίγο καιρό στο Λονδίνο και η Αθήνα συμπεριλαμβάνεται στους Ευρωπαϊκούς σταθμούς του, τα μπαλέτα που χόρεψε ή/και χορογράφησε ο ίδιος θα παρουσιαστούν από μεγάλα διεθνή αστέρια του χορού που ανήκουν σε συγκροτήματα όπως το Μπολσόι, το Μαριίνσκι, το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου και το Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας.

Στην Αθήνα, λοιπόν, την πόλη που λάτρεψε τον Ρούντυ και ο ίδιος αγάπησε πάρα πολύ, και μάλιστα στη σκηνή του Ηρωδείου θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει έργα και χορογραφίες από την παραδοσιακή - ρομαντική - κλασική ιστορικότητα με εκείνα του νέο-κλασικού θαυμαστού στυλ του 20ού αιώνα, για να φτάσει στις πρωτότυπες νέες εκφάνσεις έργων που…ξεφεύγουν από το Νουρέγεφ και περνούν στον 21ο αιώνα.

Μια πολύ σημαντική παράσταση χορού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Μια παράσταση η οποία –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το Ίδρυμα Ρούντολφ Νουρέγεφ- «... κρατά τη μνήμη του μεγάλου χορευτή ζωντανή γεγονός που είναι πολύ σημαντικό».

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα:
La Bayadere
Don Quixote
Romeo & Juliet
Raymonda
Le Corsaire
The Flower Festival in Ginzano
Swan Lake
Sleeping Beauty κ.α.

TRIBUTE TO RUDOLF NUREYEV
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ–ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΤΑΜΕΙΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 39 (ΣΤΟΑ ΠΕΣΜΑTΖΟΓΛΟΥ)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 09.00-17.00

ON LINE AΓΟΡΑ:
www.ticketservices.gr

THΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ:

ΤΗΛ.: 210-7234567
ΕΛΒΑ - ΤΗΛ.: 210-6728080

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ- ΣΕΙΡΑ 1-10&19: 95€
ΖΩΝΗ A.- ΣΕΙΡΑ 11–18 : 70€
ΖΩΝΗ Β. -ΣΕΙΡΑ 1–10&19 : 60€
ΖΩΝΗ Γ. -ΣΕΙΡΑ 11–18 : 50€
ΖΩΝΗ Δ. -ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ : 35€

No comments:

Post a Comment