Thursday, August 12, 2010

ΜΥΚΟΝΟΣ,ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Μειωμένες κατά 10% εμφανίζονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 σύμφωνα με στοιχεία της trivago. Σύμφωνα με τα στοιχεία της online υπηρεσίας που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από 53 διαφορετικά sites κρατήσεων για 400.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, τα Κανάρια νησιά κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις στους πιο οικονομικούς προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη.

Αντίθετα το ακριβότερο νησί της Ευρώπης τον Αύγουστο είναι το νησί της Μυκόνου που διαμορφώνει ξενοδοχειακές τιμές στα 243 ευρώ, ενώ το δεύτερο ακριβότερο είναι το γερμανικό νησί Sylt (215 ευρώ).


Στην Ελλάδα οι τιμές τον Αύγουστο κατά μέσο όρο διαμορφώθηκαν στα 119 ευρώ σημειώνοντας πτώση 10% σε σχέση με πέρυσι. Στην Αθήνα οι τιμές έπεσαν, επίσης, κατά 10%, διαμορφώνοντας το μέσο όρο τους στα 95 ευρώ τη βραδιά. Οι ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να μειώνουν τις τιμές τους και αυτό το μήνα, φτάνοντας τα 85 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο, που αντιστοιχεί σε μείωση 12% σε σχέση με τις τιμές του περυσινού Αυγούστου.

Ο Αύγουστος παραμένει ο αγαπημένος μήνας καλοκαιρινών διακοπών για τους ταξιδιώτες, που, όμως θα βρουν στα περισσότερα ελληνικά νησιά αυξημένες τιμές σε σχέση με τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία. Στη Νάξο, ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο φθάνει τα 103 ευρώ, (αύξηση 41%). Στη Ρόδο και στην Κω οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 39% και 2% αντίστοιχα. Αυξημένες είναι και οι τιμές στα Χανιά (13%), στο Ρέθυμνο (27%) και στο Ηράκλειο (8%) όπου ο μέσος όρος τους κυμάνθηκε στα 96, 125 και 114 ευρώ αντίστοιχα.

Στην Ευρώπη οι τιμές διανυκτέρευσης τον Αύγουστο σημείωσαν πτώση της τάξης του 2% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα διαμορφώνοντας τον μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών στα 106 ευρώ. Μητροπόλεις όπως το Παρίσι (128 ευρώ), το Μιλάνο (101 ευρώ) και οι Βρυξέλλες (84 ευρώ) έφτασαν τις κατώτερες τιμές τους για αυτή τη χρονιά.

No comments:

Post a Comment