Tuesday, August 31, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

*FIDOF,η Παγκοσμια Ομοσπονδια Φεστιβαλ Τραγουδιου,μελος της οποιας υπηρξε και το Φεστιβαλ Θεσσαλονικης,εχει 320 ενεργα μελη σε 72 χωρες και περιπου 1000 συνεργαζομενα φεστιβαλ.Ο Ισπανος συνθετης και μαεστρος Augusto Alguero,συζυγος εως το 1968 της ηθοποιου και τραγουδιστριας Carmen Sevilla,υπηρξε προεδρος για ένα διαστημα της Ομοσπονδιας,εμπνευστης της οποιας ηταν ο πολυγλωσσος καθηγητης Armando Moreno από το Σπλιτ.
*Σερτζιο Εντριγκο,γεννηθηκε στις 15 Ιουνιου 1933 στην Πολα της Ιστρια στην Ιταλια και πεθανε 72 χρονων στην Ρωμη στις 7 Σεπτεμβριου 2005.Κερδισε το α βραβειο στο φεστιβαλ του Σαν Ρεμο 1968(εναλλαξ με τον Ρομπερτο Καρλος) τραγουδωντας Canzone per te.Επισης την ιδια χρονια εκπροσωπησε την Ιταλια στο φεστιβαλ της Eurovision με την συνθεση Marianne.
*Στην επιτυχια του αθηναικου συγκροτηματος We Five «Σαν ημουν στρατιωτης» ερμηνευτης ηταν ο Ντεμης Ρουσσος.
*Το κοντσερτο για πιανο Νο2 του Ραχμνινωφ διασκευασμενο σε Full moon and empty arms εγινε το πιο αντιπροσωπευτικο τραγουδι για βραδιες με πανσεληνο.
*Τετοιες μερες η Θεσσαλονικη φιλοξενουσε συναυλιες των Johnny Hallyday/Sylvie Vartan ,Dalida/Vicky Leandros/Marie Laforet/Rick Astley (στο πλαισιο του Ηχοραμα 88) κλπ
*Θυμαστε τους δυο ραδιοφωνικους μαραθωνιους της ΥΕΝΕΔ από τον Πυργο του ΟΤΕ,που κρατησε 18 ωρες ο καθενας;
*Ανεκδοτο του 64.Πελατης προς τον σερβιτορο εστιατοριου:
-Αληθεια,τι κανατε όταν βρηκαν τα ποντικια στην κουζινα σας
Ο σερβιτορος ψυχραιμα απαντα
-Τα κρατησαμε για να γυρισουμε φιλμ Μικυ Μαους.
*Όταν τον ρωτησαν για τους Φορμιγξ ο Μανος Χατζηδακις ειπε «Είναι θαυμασια ορχηστρα και εχουν πραγματικα πολύ ταλεντο».
*Ανεκδοτο του 65:Ενας συζυγος δεν ζηλευε καθολου την γυναικα του,μεχρι που μετακομισε από την Αθηνα στην Θεσσαλονικη και ανακαλυψε ότι ειχε ακομα τον ιδιο γαλατα.(Προφανως υπηρχαν ακομα γαλαταδες που πρωι-πρωι εφερναν φρεσκο γαλα στα σπιτια).
*Τον Οκτωβριο του 1965 σκοτωθηκε σε ηλικια 22 χρονων ο μουσικος των Τζουνιορς Θανος Σουγιουλ.
*Α βαβειο στο Φεστιβαλ Μεσογειακου Τραγουδιου στην Βαρκελωνη απεσπασε η συνθεση των Ανδρεα Οικονομου-Φραντζεσκας Ιακωβιδου «Μην λες τιποτα»,που ερμηνευσαν οι Ζωη Κουρουκλη και η Νικη Καμπα.Διευθυντης ορχηστρας ο Τακης Αθηναιος.
*Τον Σεπτεμβριο του 1965 αρχισε ο πρωτος ιδιωτικος τηλεοπτικος σταθμος στην Ελλαδα.Ηταν η Τηλεορασις Θεσσαλονικης του διαφημιστη Στελιου Πανετσου.
*Την ιδια εποχη στην «Ρεμβη» για μια εβδομαδα οι «Αθηναιοι».
*Μετα τους «Φορμιγξ»,οπου εμεινε για λιγο,ο τραγουδιστης Θεμος Πετρου πηγε στους Stormies.
*Στο δημοψηφισμα των «Μοντερνων Ρυθμων» δημοφιλεστερος ντισκ τζοκευ του 1965 ανακηρυχθηκε ο Νικος Μαστορακης.
*Τον Σεπτεμβριο του 1965 τραγουδιστης-μπασιστας των Idols είναι ο Ντεμης Ρουσσος.
*Τον Αυγουστο του 65 αρχιζουν μουσικα πρωινα,κάθε Κυριακη,στην «Χαβαη» με Μπραμς,Μονκς,Golden Boys.Η εισοδος με ποτο 15 δρχ.

No comments:

Post a Comment