Monday, August 23, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

*Στο τελος της δεκαετιας του 50 η αγαπημενη μουσικη εκπομπη εκπομπη της αθηναικης νέολαιας ηταν Teenbeat,που αργοτερα ωνομαστηκε Teenage Jukebox.Στον αμερικανικο του Ελληνικου,γνωστο και ως AFRS.Ντισκ τζοκευ ηταν οι Λορυ Λος,Τζακ Φεννεμα,Τομ ντε Καστρο(νυμφευθηκε μια Ελληνιδα,την Σοφι),Αρτσι Γουιλσον,Μπιλλ Φοουλερ,Μπιλλ Μπιλλινγκτον,κ.α.Η εκπομπη επαιζε κάθε μεσημερι,κυριως 4-5(1590 χιλιοκυκλοι στα μεσαια).
*Η Εντιθ Πιαφ τον ονομασε Σαγκαπο(επειδη τον αγαπουσε).Το πραγματικο του ονομα ηταν Τεο Λαμπουσκας.
*Νο 1 στο τελος του 1964 στην Ελλαδα ηταν From me to you-Beatles.
*Ηταν Ελλαδισκ.Εγινε Φωνογκραμ,μετα Πολυγκραμ και τελος Γιουνιβερσαλ.
*Αγαπημενος τραγουδιστης του Γιαννη Βογιατζη στην δεκαετια του 60 ηταν ο Σαρλ Αζναβουρ.
*Θυμαστε τον Ιταλο Γκουιντονε που ταγουδουσε με την ορχηστρα του στα «Αστερια» της Γλυφαδας το 1964;Το πραγματικο του ονομα Grapanzaro Guido.Ηταν ο συνθετης του Come symphonia .
*Ηταν επιτυχιες στα μεσα της δεκαετιας του 60:τρικυμια στην καρδια μου-Idols,Τρελοκοριτσο-Charms,Υπερηφανη Μαιρη-Cinquetti,Crazy girl-Νελλη Μανου.
*Το καλοκαιρι του 64 τα ψιθυριζαν στην Ελλαδα:Can’t buy me love-Beatles,L’ecole est finie-Sheila,La mamma-Charles Aznavour,Era d’estate-Sergio Endrigo.
*Το ιδιο καλοκαιρι στο κλαμπ «Λουξεμβουργο» της Θεσσαλονικης επαιζε η ιταλικη ορχηστρα Demoni.
*Η Μιλλυ των «Μοντερνων Ρυθμων» όταν μεγαλωσε εγινε η δημοσιογραφος Λιανα Κιρκιλη.
*Με τιτλο «Βροχη και δακρυα» τραγουδησε η Ταμμυ το Rain and tears.
*Στην ταινια «Ραντεβου κάθε Σεπτεμβρη» ο Μπομπυ Νταριν τραγουδα Multiplication.
*Στην δεκαετια του 60 οι αγαπημενοι τραγουδιστες της Τζενης Βανου ηταν οι Εντιθ Πιαφ-Φρανκ Σινατρα.
*Ηταν επιτυχιες της Ζωιτσας Κουρουκλη:Χαμενα ονειρα-Η τραμοντανα-Μη λες τιποτα-Σακουμντι,Σακουμντα-Κιλιμαντζαρο.
*Στο ντοκυμανταιρ –ταινια του 1959 «Ευρωπη τη νυχτα» εμφανιζονταιRafaella Carra/Coccinelle/Domenico Modugno/Henri Salvador/Carmen Sevilla/Platters και αλλοι πολλοι.Σ’αυτό το φιλμ ένα μπαλλετο χορευει μια συνθεση σε εξαιρετικη εκτελεση.Με την βοηθεια του αμερικανικου σταθμου εντοπισα τον τιτλο- I’m an old cowhand και λατρεψα την ορχηστρα και χορωδια του Ray Conniff.Τον ιδιο τον γνωρισα το 1970 στην Αθηνα και δεν δυσκολευτηκε να καταλαβει ποσο φανατικος θαυμαστης ηταν ο συνομιλητης του.Ημουν ο επισημος ξεναγος του κ. και της κ. Κοννιφφ οσες μερες εμειναν στην Αθηνα.

No comments:

Post a Comment