Tuesday, August 17, 2010

ΡΟΔΑ,ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ 2010

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι κόρες του Λευτέρη Πανταζή και του Νίκου Παπαναστασίου με το γιο του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, η «καθαρίστρια» Ματούλα με τον Τζώνη Βαβούρα, ο Γιάννης Φλωρινιώτης με μια Αλβανίδα ντίβα του τραγουδιού, η Νένα Χρονοπούλου με τον Κώστα Βουτσά, ο Νίκος Κατσουράνης με το Γιάννη Γαλάτη και ο Βασίλειος Κωστέτσος με τον Στιβ Ντούζο;

Η απάντηση θα ήταν καμία, εάν δεν βρισκόταν στο δρόμο τους ο Ομηρος Ευστρατιάδης. Σύμφωνα με το ένθετο “Piazza” της εφημερίδας VETO, ο … πολυμήχανος σκηνοθέτης κατάφερε να συμπεριλάβει αυτούς κι ακόμη περισσότερους στη νέα του κινηματογραφική ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 2010» που θα βγει στις αίθουσες στις 30 Δεκεμβρίου.

Το story γνωστό, αφού την παρέα του λυκείου «Χαβαλέ» με τις καζούρες και τις φάρσες στους καθηγητές την έχουμε γνωρίσει από το 1981 οπότε και πρωτοβγήκε η ταινία στις αίθουσες. Το 2010 οι ρόλοι αντιστρέφονται αφού οι τότε μαθητές γίνονται… καθηγητές και νέα «φιντάνια» έρχονται να ταράξουν την γαλήνη του ιδιωτικού σχολείου.

Λυκειάρχης του «θηριοτροφείου» θα είναι ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος, χρόνια συνεργάτης του σκηνοθέτη δεν μπορούσε να αρνηθεί στην πρόταση. Παρόλο που οι θεατρικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να βρίσκεται στα γυρίσματα, εκείνος για χάρη του φίλου του τα κατάφερε. «Είναι πολύ ξεχωριστός ο τρόπος που ο Κώστας υποδύεται το λυκειάρχη.

Πραγματικά «φόρεσε» το ρόλο. Μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει να με εκπλήσσει ως ηθοποιός» δήλωσε ο Ομηρος Ευστρατιάδης.

Η Νένα Χρονοπούλου, κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο της υποδυόμενη τη γραμματέα του λυκειάρχη την οποία έχει ερωτευτεί τρελά ένας μαθητής. Η μεγάλη έκπληξη για το σκηνοθέτη είναι η Ματούλα η οποία υποδύεται μια καθαρίστρια.

Μια άλλη αποκάλυψη ήταν η κόρη του Λευτέρη Πανταζή, η Κωνσταντίνα. Ο σκηνοθέτης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πραγματικό ταλέντο. Πιστεύω ότι θα κάνει αρκετά πράγματα στο χώρο γιατί έχει ομορφιά και ζωντάνια. Πολύ καλός ήταν και ο Αρης Παπαργυρόπουλος, -γιος του Αργύρη, ο οποίος, μάλιστα, δάνεισε για τις ανάγκες των γυρισμάτων το σκάφος του- αλλά και η κόρη του Νίκου Παπαναστασίου, η Νένα.

Ο Τζώνυ Βαβούρας είναι ο ιδιοκτήτης του κυλικείου, ο Νίκος Παπαναστασίου… ο πάλαι ποτέ «Παπασούζας», που ξανακάνει την εμφάνισή του για τον αγιασμό.

Ο Στιβ Ντούζος, επανέρχεται κι εκείνος στη μεγάλη οθόνη, μετά από χρόνια απουσίας κάνοντας έναν κόντρα ρόλο αφού θα βρεθεί πίσω από την έδρα. Νίκος Σταγόπουλος, Ηλίας Κωνσταντίνου, Τέτα Κωνσταντά, Ελένη Φιλίνη θα είναι συνάδελφοί του.

Η Ορθούλα Παπαδάκου θα αναλάβει την εκγύμναση των μαθητών και η Αφροδίτη Φωτά τη φύλαξη του σχολείου.

Ο Μιχάλης Ασλάνης, σε μια γκεστ εμφάνιση, ετοιμάζει τα σχέδια για τις ποδιές που θα παρουσιάσει στον λυκειάρχη. Ο Λευτέρης Πανταζής μιλάει στους μαθητές για το τραγούδι, ο Βασίλειος Κωστέτσος για τη μόδα, ο Γιάννης Γαλάτης για τα υφαντά, ο Γιάννης Φλωρινιώτης για τα σόου, ο Κώστας Κατσουράνης για το ποδόσφαιρο και η Κρίστι Κρανά για το μόντελινγκ.

Ο Ελιο Μαλκάι είναι Αλβανός ηθοποιός οποίος υποδύεται έναν Αλβανό μαθητή που κάνει ένα πάρτι για τους συμμαθητές του και φωνάζει την αντίστοιχη Αλβανίδα «Μαρινέλα» για να τους τραγουδήσει.
Ο Χρίσλα Μίσχου, η «Αφρούλα» του Star, είναι για τον Ομηρο Ευστρατιάδη ο θηλυκός «Μπίλιας». Τη μουσική επιμέλεια της ταινίας έχει ο Νίκος Μαστοράκης.

No comments:

Post a Comment