Wednesday, August 11, 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

*Από τις πιο ωραιες πολεις της Ευρωπης,το Μοντρε της Ελβετιας διπλα στην λιμνη Geneva.Εκει βρισκεται το καστρο Chillon,που εγινε αθανατο από τον Λορδο Βυρωνα στο ποιημα του 1816 "Ο φυλακισμενος του Chillon".
*Στην Αυστρια η κλασσικη μουσικη στα καλυτερα της με την Φιλαρμονικη της Βιεννης,την ορχηστρα Μοτσαρτεουμ του Σαλτσμπουργκ,η Συμφωνικη της Βιεννης,οι Μικροι Τραγουδιστες της Βιεννης.
*Το 1990 στο Ραδιο Σιτυ της Θεσσαλονικης η επιτυχημενη παρασταση «Αχ Μαρια» με τους Γιαννη Ζουγανελη,Σακη Μπουλα,Γιαννη Κουτρα,Ισιδωρα Σιδερη,κ.α.
*Στις 21 Ιανουαριου 1974 γκαλα στις Καννες με πρωταγωνιστη τον Michel Fugain et le Big Bazar.Ο ειλικρινως υμετερος ηταν εκει.
*Οταν ο προεδρος Ζισκαρ ντ’ Εσταιν ηρθε στην Θεσσαλονικη το γευμα που του παρεθεσαν στο Κυβερνειο ολοκληρωθηκε με Le pudding aux fruits glaces/La Macedoine de fruits au Kirsch.
*Τον Μαρτιο του 1975 όταν ο Νικος Ζαρντινιδης προσκαλεσε ομαδα δημοσιογραφων στην Ιταλια το προγραμμα περιελαμβανε και επισκεψη στα εργοστασια της Fiat.
*Τον Ιανουαριο 1972 οταν η Νανα Μουσχουρη εδινε συναυλια στην Μασσαλια στα παρασκηνια την επισκεφθηκε ο τοτε προεδρος της ΔΕΘ Κωστας Παπαδατος για να να την συγχαρει.Οι «Αθηναιοι» ηταν τοτε οι Γιωργος Πετσιλας,Σπυρος Λιβιερατος,Διαμ. Παναρετος,Κωστας Τρουπτσιος και Yussi Allies.
*Μια αξεχαστη παρασταση στο Paradis Latin με την ρεβυ Paris Paradis,που παρουσιαζε ο Jean-Marie Riviere.Το προγραμμα αρχιζε στις 11 μμ.
*Ηταν οι μεγαλυτεροι πειρατες του κοσμου στον χωρο της δισκογραφιας:1.Ταιβαν2.Χονγκ Κονγκ 3.Κινα 4.Μακαο 5.Μαλαισια 6.σραηλ 7.Βουλγαρια 8.Τσεχια
*22-25 Ιανουαριου 1970 στο Ancienne Belgique των Βρυξελλων εμφανιζονται οι Enrico Macias/Michel Sardou,η Ελληνιδα Angela,Lily Pitts.Ο ειλικρινως υμετερος ηταν εκει.
*Το 1976 η Lisette Malidor θριαμβευε στην ρεβυ Follement στο παριζιανικο Moulin Rouge.Ο ειλικρινως υμετερος ηταν παρων.
*Περισσοτερα από 164 ξενοδοχεια λειτουργουν στις Καννες.
*Η IFPI υπολογιζε πριν μερικα χρονια ότι 15.000.000 παρανομα CD κατασκευαζονται εκει ετησιως.
*Πριν από 20 χρονια η Ενωση Μουσικων Αγγλιας ειχε 33.000 μελη.
*Η πληρης εκδοση Μοτσαρτ που κυκλοφορησε το 1991 η Philips πουλησε 6.000.000 αντιτυπα.Την συλλογη αποτελουσαν 180 CD!
*Montserrat Caballe ειχε ερμηνευσει την συνθεση του Βαγγελη Παπαθανασιου Prayer to the world.
*Ο Σαλονικιος συνθετης-παραγωγος Δημητρης Μπιτζενης με την δημιουργια του I will be there κερδισε το β’ βραβειο στον διαγωνισμο συνθεσης Τζων Λεννον.Στην κριτικη επιτροπη συμμετειχε η Liza Minnelli.
*2.600 θεσεις εχει το μιουζικ χωλλ της γαλλικης πρωτευουσας Ολυμπια.
*Καποτε χρειαζοσουν 14 ωρες για να κατεβασεις ένα τραγουδι από το Διαδικτυο.Μετα ο χρονος περιοριστηκε σε 13 λεπτα.Τωρα 38 δευτερολεπτα είναι αρκετα.Αυριο μαλλον σε μηδεν χρονο.
*Στο MIDEM των Καννων το 1998 ο Βασιλης Σαλεας εδωσε μινι συναυλια.Στο πλαισιο της ιδιας εκθεσης-αγορας στον Ahmet Ertegun,συνιδρυτη της Atlantic,απενειμε τον τιτλο του Ιπποτη των Γραμματων και Τεχνων,η Υπουργος Πολιτισμου της Γαλλιας
*400.000 αντιτυπα πουλησε το 1997 εκτος Γαλλιας το αλμπουμ της Νανας Μουσχουρη Nana Latina.

No comments:

Post a Comment