Tuesday, August 10, 2010

ΤΡΙΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

**Το 1980 το Λας Βεγκας ειχε 12 εκατομμυρια επισκεπτες,ενώ τα εσοδα της πολης,κυριως από τα τυχερα παιχνιδια,αγγιξαν το 1.600.000.000 δολλαρια.Τα τυχερα παιχνιδια εγιναν νομιμα από το 1931.
*Θεατρο για παραστασεις οπερας εχει από το 1882 η Λιουμπλιανα.
*Μερικοι από τους καλλιτεχνες που εμφανιστηκαν το 1981 στο Λας Βεγκας:
Diana Ross/Cher/Sammy Davis Jr/Paul Anka/Tom Jones/Lou Rawls/Lola Falana/Donny and Marie Osmond/Tony Orlando/Neil Sedaka/Dean Martin/Debbie Reynolds/Donna Summer/Dolly Parton/Liza Minnelli/Jerry Lewis/Vic Damone/Wayne Newton.
*Απο 2-22 Ιουνιου 1981 ο Λιμπερατσε με 60 συνεργατες του(όπως οι Young Americans και o Domenick Allen) ηταν στο Las Vegas Hilton.Παρων ο γραφων που εζησε μια αλησμονητη εμπειρια από τον πιο φανταιζιστα πιανιστα του 20ου αιωνα.
*Απο το 1863 η Νικη της Σαμοθρακης βρισκεται στα χερια των Γαλλων.Απο την Σαμοθρακη ο Ποσειδωνας παρακολουθουσε την εξελιξη του Τρωικου Πολεμου.
*Με προσκληση του οργανισμου Τουρισμου της Τυνησιας ομαδα δημοσιογραφων από την Θεσσαλονικη επισκεφθηκε το 1983 τις πολεις Nabeul,Hammamet,Sousse,Kairouan,Carthage, και ξενοδοχεια όπως το Hannibal Palace στο Port el Kantaoui.
*Εξαιρετικο,αλλα πανακριβο ξενοδοχειο 5 αστερων στο Παρισι,το Bristol,οπου κατά καιρους εμειναν οι πιο σπαταλοι Ελληνες υπουργοι.Βρισκεται στην Faubourg Saint-Honore 112,διπλα στην προεδρικη κατοικια και τα καταστηματα ολων των μεγαλων οικων μοδας.Με δικο του κουρειο-κομμωτηριο,μανικιουρ-πεντικιουρ.
*Κάθε καλοκαιρι ακουμε για τους ιδιους τουριστικους προορισμους από φιλους και γνωστους,αλλα υπαρχουν και αλλα νησια υπεροχακαι εν πολλοις ξεχασμενα από τους πολλους όπως Σαμοθρακη,Λημνος,Αλοννησος,Σκυρος,Ψαρα,Τηλος,Λερος,Νισσυρος,Αστυπαλαια,Καρπαθος,Κασσος,Καστελοριζο,Γαυδος,Γαυδοπουλα.
*Στο λιμανι του Μουδρου,στην Λημνο,υπαρχει το ησυχο ξενοδοχειο-εστιατοριο-μπαρ «Κυμα».
*Το Κεμερ,κοντα στην Ανταλυα της Τουρκιας,θεωρειται το αναλογο της Χαλκιδικης.
*Πριν από 20 χρονια η «Ακτη Μυρινα» της Λημνου ηταν το καλυτερο ξενοδοχειο του Αιγαιου και το πιο ακριβο με τιμες από 27.000εως 75.000 δρχ την ημερα.
*Ένα από τα νεωτερα ξενοδοχεια της Λημνου είναι το Lemnos Village στο Πλατυ με 134 δωματια κτισμενα σε διαφορα επιπεδα,ώστε να βλεπουν όλα αμφιθεατρικα την θαλασσα.
*Τον Απριλιο του 1983 η τηλεοραση της Ουασιγκτων εδειχνε Soul Train/MASH/Love boat/Star Trek/Fame/Knight Rider/Falcon Crest.
*Στο Σαν Φρανσισκο Νο 1 αξιοθεατο είναι το νησι των φυλακων Αλκατραζ,1,5 μιλι από την πολη.Αλλα αξιοθεατα Coit Tower/Fisherman’s Wharf/ Golden Gate Bridge.
*Τον Ιουνιο 1981 τα κλαμπ του Μαιαμι Speakeasy/Papy’s Lounge/Visions/Copa/Connection/Where Else/Swinger/Ronnie’s/Scandals/Tuttle’s/Scaramouche.
*Πλαισιωμενο από κτιρια του 17ου αιωνα είναι το 5 αστερων ξενοδοχειο Sonesta του Αμστερνταμ.
*Το αγαπημενο μας ξενοδοχειο της Κροατιας βρισκεται στο Cavtat του Ντουμπροβνικ,6 χιλ. από το αεροδρομιο και 19 από το Ντουμπροβνικ.Ονομαζεται Croatia είναι πανω στην θαλασσα,με 11 οροφους και 482 δωματια και περιβαλλεται από δασος.

No comments:

Post a Comment