Monday, January 18, 2010

HANGOVER/AVATAR KEΡΔΙΣΑΝ ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

Χθες βράδυ πραγαμτοποιήθηκε η 67ητελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων "Χρυσές Σφαίρες" στο Hollywood.
Η ταινίες που απέσπασαν μια "Χρυσή Σφαίρα" είναι:

Η ταινία «The Hangover» για την καλύτερη κωμωδία της χρονιάς που μας πέρασε.

Η γερμανική ταινία «Η Λευκή Κορδέλα», που αναφέρεται σε περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν σε ένα μικρό χωριό την παραμονή του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

Η διάσημη ηθοποιός Μέριλ Στριπ κέρδισε άξια την Χρυσή Σφαίρα για τον Ά Γυναικείο Ρόλο για την συμμετοχή της στην ταινία «Τζούλι και Τζούλια», ενώ η Μο\'Νίκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το \'Β Γυναικείο Ρόλο σε δραματική ταινία.

Την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας για το «Avatar», την ταινία που «έσπασε» τα ταμεία, κέρδισε ο Τζέιμς Κάμερον , ενώ με Χρυσή Σφαίρα βραβεύτηκαν και οι δημιουργοί του «UpIntheAir»,Τζέισον Ράιτμαν και Σέλντον Τέρνερ.

Η Σάντρα Μπούλοκ, που έχει πάρει τα πάνω της τελευταία, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία «The Blind Side», ενώ ο Τζεφ Μπρίτζες το αντίστοιχο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το «Crazy Heart».

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία «Sherlock Holmes» και ο Κριστόφ Βαλτζ \'Β ανδρικού ρόλου για την ταινία «Άδοξοι Μπάσταρδη».

No comments:

Post a Comment