Tuesday, January 19, 2010

Η FRANCE 3 ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η φήμη και το έργο της Κοινότητας έχει ήδη διαχυθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι΄ αυτό, χθες ήλθε στο Νυμφαίον κατευθείαν από το Παρίσι ειδικό συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης της Γαλλίας France3, η οποία στην εβδομαδιαία εκπομπή της Avenue Europe – Λεωφόρος Ευρώπη – παρουσιάζει το Νυμφαίον ως ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης και την Κοινότητα ως υπόδειγμα πρωτοπορίας σε σύγκριση με όλους τους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, σε καιρούς διεθνούς διασυρμού της, η Ελλάδα έλαμψε πάλι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εν λόγω δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας, απευθυνόμενη σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια γαλλόφωνους Ευρωπαίους, υπογραμμίζει ότι η Κοινότητα Νυμφαίου αυτή καθ’ εαυτήν εκφράζει, πραγματώνει και εγγυάται την ανάπτυξη και την περαιτέρω επιβίωση του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού και διατηρητέου ιστορικού τόπου. Επί πλέον τόσο η κοινωνία της όσο και η οικονομία της είναι παντελώς ασύμβατες με τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες όλης της ευρύτερης περιοχής ενός μείζονος Δήμου Αμυνταίου.
Αν τυχόν καταργηθεί, θα καταστραφεί οπωσδήποτε ο αναγεννημένος εκ της τέφρας του ιστορικός οικισμός, γιατί θα καταργηθεί η κινητήρια μηχανή του. Τότε, επί πλέον, η Ελλάδα θα έχει χάσει μιαν από τις τελευταίες ζωντανές κιβωτούς του λαϊκού πολιτισμού της και, στο όνομα της καλύτερης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα έχει θανατώσει μιαν πρωτοποριακή και αποτελεσματική μονάδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησής της.

No comments:

Post a Comment